Zamknięty przez: BigTomala 05-09-2009, 14:48 |
Mitsubishi Galant 2.5 v6 avance - ZŁOTORYJA |
Autor |
Wiadomość |
KoraX
Mitsumaniak

Auto: EA5A 2.5 V6 & Colt 1.6 GLX
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 137 Skąd: Unisław Śląski /Wałbrzych
|
Wysłany: 02-09-2009, 21:39 Mitsubishi Galant 2.5 v6 avance - ZŁOTORYJA
|
|
|
Witam,
Proszę o opinię poniższego Gala. ktoś może już o niego pytał lub dzwonił do sprzedającego?.
OPIS [wg formatu]:
Mitsubishi Galant 2.5 v6 avance
Cena (brutto):22 900 PLN / 5 582 EUR
Sedan / Limuzyna
Informacje: Rok produkcji: 2000, Data rejestracji: 09/2009, Przegląd: 08/2010, Ubezpieczenie: 09/2010, 197 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 118 kW (160 KM), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna, fioletowy-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:
pierwszy właściciel, sprowadzony, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
witam auto 2 tygodnie w kraju auto posiada nowe felgi 17 cali kupione dwa dni temu wymieniony olej w silniku i w skrzyni biegów,skrzynia tip tronic na tą chwile nic nie trzeba robić stan oceniam na bardzo dobry polecam"
link: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9781327
Prezentuje się nawet nawet .... nie ma znaczków z tyłu, lewy błotnik też jakby pasowany .... ale czy coś poza tym????
...Bardzo proszę o opinie .... moze ktoś zna/widział/sprawdzał? |
_________________ * * * 充 真 似 亜 苦 * * *
 |
Ostatnio zmieniony przez KoraX 03-09-2009, 21:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 02-09-2009, 23:30
|
|
|
KrX, na wstępie poproszę o zamieszczenie 2 zdjęć z ogłoszenia,w Twoim poście,tak jak jest we wzorze.
Odnośnie auta to poproś o zdjęcia centralnie z przodu tylu i boków oraz komory silnika,brak oznaczeń na klapie,
może mi się źle zdaje ale podobne auto od tego samego sprzedającego było omawiane jakieś 2 m-ce temu. |
|
|
|
 |
KoraX
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-09-2009, 10:01
|
|
|
Kmer napisał/a: | KrX, na wstępie poproszę o zamieszczenie 2 zdjęć z ogłoszenia,w Twoim poście,tak jak jest we wzorze.
...może mi się źle zdaje ale podobne auto od tego samego sprzedającego było omawiane jakieś 2 m-ce temu. |
Zdjęcia wstawie jak tylko dotrę do domu bo teraz w robocie nie mam jak.
Co do auta to:
Koleś twierdzi że tylni błotnik był robiony i z przodu też jest wałe wklęśnięcie .... ale bez emblematów już go przywiózł bo ponoć "właściciel usunął ze względów wizualnych".
Powiedziął też że zajmuje się sprowadzaniem tylko Mitsubishi stąd co chwile ma jakieś. Twierdzi że ten egzemplarz jest na prawdę dobry i zaprasza na obejrzenie. .... NO I JADE W SOBOTE. .... I teraz prośba..... nigdy nie miałem do czynienia z automatem (tu TIP TRONIC) ... NA CO MAM ZWRÓCIĆ UWAGĘ? Są jakieś objawy które nie powinny występować? Jak sprawdzić czy nie będzie z tą skrzynią problemów .... jest jakiś skuteczny sposób?
P.S. KMER - jakim cudem dodałeś posta DZISIAJ o 23:30 jak jest godz. 10:00 |
 |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 518 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 03-09-2009, 10:57
|
|
|
zastanawiające jest to że zmieniał olej 2 dni temu w silniku i skrzyni
teraz pytanie jeżeli chciał sprzedac to po co ? problemy ze skrzynią ?
jeżeli chcesz go kupic to musisz nim pojechac jakies 20-30 km rozgrzac olej w skrzyni i zobaczyc czy płynnie zmienia biegi (bez szarpnięc) czy długo nie zmienia biegów zarówno w górę jak i w dół i czy nie ma dziwnych odgłosów ze skrzyni
niech Ci pokaże rachunki za olej do automatu czym zalana skrzynia - polecane oleje dia quen sp2 lub sp3 lub castrol transmax z i jeżeli jest filtr zewnętrzny to też sprawdz czy wymieniony
podejrzewam że skrzynia była naprawiana ale to nie znaczy że nie jest już sprawna
pozdrawiam |
_________________ reprezentant DREAM TEAM 2012
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-09-2009, 11:04
|
|
|
pawlos, na 90% przyjechał z uszkodzonym frezem na konwerterze, jak wiele EA5 w naszym kraju - naprawa w niemcowie kosztuje ciężarówkę eurosów..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

|
Wysłany: 03-09-2009, 12:24
|
|
|
KrX, jeżeli dobrze kojarzę auto to wiem kto sprzedaje tego Gala,gość sprowadza Gale w Złotoryi,Dman666 kupił ostatnio gala od tego gościa,porozmawiaj z nim czy jest zadowolony z zakupu bo oglądałem go dla niego przed zakupem razem z kolega Wowik i było parę mankamentów,ale według mnie podobny Galant już był wystawiany ze Złotoryi jakieś 2 m-ce temu,stad moje podejrzenia ze może to być ten sam egzemplarz,tyle ze wtedy byl wystawiany w Wilków i był na niemieckich blachach.
BTW Tak już podaje forum ze wyskakuje niezgodne daty i godziny z umieszczeniem posta,zapytaj Admina czym to jest spowodowane |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 03-09-2009, 12:35
|
|
|
Kmer napisał/a: | Dman666 kupił ostatnio gala od tego gościa |
myślę, że to co Dman666 wpisał w pole "Auto:" w profilu najlepiej świadczy o jego "zadowoleniu" z zakupu.
Dman666
Forumowicz
Auto: "Same problemy" EA5W
Region: Warszawski |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

|
Wysłany: 03-09-2009, 12:39
|
|
|
Bartek, ja dlatego nie chciałem tego głośno powiedzieć,stad moja sugestia dla kolegi KrX żeby porozmawiał z Dman666 bo jestem w miarę na bieżąco z informacjami od Mariusza. |
|
|
|
 |
pawlos
Mitsumaniak Boski wiatr

Auto: EAxW
Pomógł: 4 razy Dołączył: 06 Kwi 2007 Posty: 518 Skąd: Stargard
|
Wysłany: 03-09-2009, 12:56
|
|
|
a jeszcze mnie zastanawia czarna skóra i konsola drewnopodobna-chyba taki zestaw był w elegance ale mogę się mylić -avance z drewnopodobną konsolą ?
pozdrawiam |
_________________ reprezentant DREAM TEAM 2012
 |
|
|
|
 |
Mr_Azathoth
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant EA2 rok 2000
Kraj/Country: UK
|
Wysłany: 03-09-2009, 20:29
|
|
|
Jaaaa.... zastanawia mnie dlaczego w PL samochody sa tak cholernie drogie.
Jak by sie komus chcialo robic przekladke.. ;] http://edinburgh.gumtree....9/44746379.html
BTW zastanawiam sie czy go chapnac.... |
_________________ Szukam swiatla w ciemnosci, mrok oswietla mi droge.
 |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 03-09-2009, 21:31
|
|
|
Faktycznie ten Avance jakiś kombinowany. Posiada cały pakiet zewnętrzny Avance ale ta deska w drewnie nie powinna tu być. Drzwi kierowcy wydają się mieć jakiś inny odcień,
klapa bagażnika też wygląda na sztukowaną, ale może to kwestia światła.
No i wymiana oleju w skrzyni przed samą sprzedażą to pomyłka.
Gość przyznaje sam, że jest handlarzem a to nie w ich stylu
PS
No i brak ori felg. Te nowe mają dwa dni |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
Ostatnio zmieniony przez fj_mike 03-09-2009, 21:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
KoraX
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-09-2009, 21:32
|
|
|
pawlos napisał/a: | a jeszcze mnie zastanawia czarna skóra i konsola drewnopodobna-chyba taki zestaw był w elegance ale mogę się mylić -avance z drewnopodobną konsolą ? |
Pawlos, jak do niego dzwoniłem to sam przyznał i powiedział że środek to jakiś niemiec "wariat" sobie pomalował na dziwny kolor i wymieniał tą okleinę (albo ściemnia i taki kokpit po prostu miał albo faktycznie tak było).
Poza tym podkreślał że 'bawi" się tylko w mitsubishi
... Kurcze a już się napaliłem bo w końcu musze coś kupić tyle żeby to coś mi pojeździło trochę ... Jak tak dalej pojdzie to żonka "wygra" i jakieś Volvo V40 będzie musiało być .... A TEGO BYM NIE CHCIAŁ |
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14371 Skąd: Pruszków
|
|
|
|
 |
ramborambo1
Nowy Forumowicz
Auto: galant
|
Wysłany: 05-09-2009, 14:13
|
|
|
witam wszystkich na wstępie galant nie jest od gościa z wilkowa po drugie jest to orginalny avance po trzecie drewno założyłem bo niemiec orginał pomalował na żółto po czwarte jak się nie znacie to głupot nie piszcie kto wam powiedział że galant w avance nie wychodził z drewnem po piąte skrzynia nie była zepsuta a po szuste nie fantazjujcie jak ktoś chce kupić to niech przyjedzie i obejrzy zdięcia jak go przywiozłem są do wglądu ???????????????????????????????????????????????????????? |
|
|
|
 |
Tomek
Mitsumaniak forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Wrz 2009 Posty: 11092 Skąd: Wieliczka
|
|
|