|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1.6] Lekki zgrzyt podczas wrzucania biegu. |
Autor |
Wiadomość |
kuken
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL '99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 129 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 10-09-2009, 08:43 [1.6] Lekki zgrzyt podczas wrzucania biegu.
|
|
|
Witam
Koledzy proszę o pomoc bo ostatnio niepokoi mnie jedna rzecz.
Podczas zmiany biegu- szczególnie z 1 na 2, czasem z 2 na 3 czuję na drążku delikatny zgrzyt. Nie jest to zgrzyt który da się usłyszeć, ale wyczuwam go pod ręką.
Podejrzewałem zapowietrzone sprzęgło ewentualnie zużyty płyn. Rzeczywiście płyn był w fatalnym stanie- cały czarny.
Po wymianie na nowy jednak nie pomogło. Sprzęgło chodzi dosyć miękko, bierze dosyć nisko. Przebieg auta- 200k. Tulejki wymienione w okolicach maja. |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 10-09-2009, 19:23
|
|
|
wszystkie tulejki? tj. zarówno te przy skrzyni jak i te przy wodziku ? Zajżeć pod spód i zobaczyć, czy znowu na drążku przy tulejkach nie ma luzów |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Manysh [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2009, 01:32
|
|
|
nie wiem czy w 1.6 jest sprzegło hydrauliczne ? jak tak, to mozesz sprawdzic wysprzeglik, jak cos z niego cieknie, to moze pasowac do objawów |
|
|
|
 |
kuken
Forumowicz
Auto: Carisma 1,6 GL '99
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Maj 2009 Posty: 129 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 13-09-2009, 19:28
|
|
|
Sprawdzałem te tuleje- luzów nie wyczułem, pod wysprzęglikiem sucho- no chyba, że wcześniej wyciekło i zdążyło wyschnąć- tylko czy wtedy w ogóle by mi biegi wchodziły???
Podczas jazdy zauważyłem, że jeśli biegi przełączam szybko i zdecydowanie, nie robiąc podczas zmiany krótkiej przerwy to tych zgrzytów nie ma. |
|
|
|
 |
|
|