|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
lancer 1.3 12v rok 93 gaśnie na biegu jałowym |
Autor |
Wiadomość |
bibon
Nowy Forumowicz
Auto: Lancer 93, 1.3 GLi
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-09-2009, 20:26 lancer 1.3 12v rok 93 gaśnie na biegu jałowym
|
|
|
Witam, proszę o pomoc, mam lancera 1.3 12v rok 93 z instalacją gazową od 2006 roku. Ostatnio zaczął mi gasnąć podczas jazdy gdy wrzucę mu luz. Rzecz podobna dzieje się również na benzynie choć ewidentnie rzadziej. Najdziwniejsze jest to że jadąc na gazie podczas gdy po przejechaniu około 5km (czyli już rozgrzany silnik) gdy wyskoczy błąd CE autko już nie zgaśnie!!! Mogę się spokojnie zatrzymać, wrzucić luz i chodzi ładnie. CE świeci się od początku odkąd zainstalowałem LPG. Ale zapala się po jakimś czasie jazdy. Aby pozbyć się tego gaśnięcia czyszczono już przepustnicę, silniczek krokowy, wymieniono przewody, świece, czujnik temperatury i nic nie pomogło. Ostatnio powiedziano mi aby wymienić sterownik komputera!!! Ale szkoda mi troszkę kasy na nowy-a jak nie pomoże?? Może ma ktoś sprawny sterownik e2t39371 aby sprawdzić czy pomoże-wtedy bym chętnie kupił tym bardziej że mam zamiar sprzedać to autko (pierwszy właściciel a przebieg jedyne 164 tyś (nic nie kręcone) |
|
|
|
 |
|
|