Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
petycja o zaprzestanie protestów przy budowie autostrady A2
Autor Wiadomość
mareqm 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-09-2009, 21:17   petycja o zaprzestanie protestów przy budowie autostrady A2

Trwa społeczna akcja internautów z forum Skyscrapercity skierowana do firm ,które złożyły protesty do przetargu na budowę autostrady ze Strykowa do Warszawy.Protesty te mogą znacznie odwlec termin budowy.Do chwili obecnej petycję podpisało już ponad 1000 osób.Jeżeli chcesz aby ta autostrada powstała jak najszybciej to również podpisz tę petycję.
Link:
http://www.petycje.pl/pet...?petycjeid=4385

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 10-09-2009, 22:09   

mareqm napisał/a:
Jeżeli chcesz aby ta autostrada powstała jak najszybciej to również podpisz tę petycję.
O ile dobrze słyszałem protest związany jest z rażąco niską ceną zaoferowaną przez chińskie firmy. Być może protest ten jest zasadny - chcemy mieć autostradę czy wyrób autostradopodobny w stylu A4 Katowice-Kraków?
Uważam, że ta petycja nic nie da.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Student 
Mitsumaniak

Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Wysłany: 11-09-2009, 08:04   

Też uważam że to nic nie da.

Ale jestem za tym aby chińczycy robili nam drogi bo żadna firma dotąd nie zrobiła dobrych dróg.

Właśnie wróciłem z Turkmenistanu, całkiem niedaleko Iranu , myślę sobie jak nas nie zestrzelą to będzie dobrze.
Wydawało mi sie że to pasacze kóz itd. a co widzę , nowa stolica wybudowana w ciągu 15 lat, wszystko w kamieniu chińskim nawet bloki mieszkalne, trawa, fontanny itd., paliwo 0.8zł / litr, chleb za darmo, woda za darmo, sól za darmo ( no może nie zupełnie 80kg - 1$) wiec nikt w sklepach nie bierze za to kasy a za murem PUSTYNIA i WĘŻĘ :mrgreen:

Drogi w stolicy - 3 pasy w każdą stronę ale jeden pas taki szeroki jak u nas 2-autostradowe. Niestety wracając nie miałem takiej wesołej minki jak zobaczyłem naszą Warszawkę :butthead:

Chińczycy za cenę proponowaną do 2 -giej nitki metra w Warszawie u siebie zrobili 40km i moż ejest to słuszny trend do obniżania napompowanej bańki przez firmy drogowe.

Zdajcie sobie sprawę że wszystko/prawie co obecnie kupujemy pochodzi z Chin.

Jeżeli w tym zasranym kraju może zostać trochę kasy na inne rzeczy to niech drogi robią Chińczycy.
Problem nie jest u nich tylko u inspektorów nadzoru i u odbiorców odcinków.

Obwodnica Radzymina była oddana 10 lat temu a już miała dwa remonty, i wszystkie rozjazdy są popękane, ciekawe kto za to zapłacił.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 11-09-2009, 08:55   

mareqm napisał/a:
Protesty te mogą znacznie odwlec termin budowy.
I o to właśnie chodzi ;)

A tak na serio:
Ta petycja jest durnym wymysłem. Prawo Zamówień Publicznych przewiduje rozstrzygnięcie protestu lub jego odrzucenie. Nie ma ścieżki pod tytułem "wycofanie protestu". Po takim proteście Zamawiający może go uwzględnić i wystąpić do wskazanego Wykonawcy o wyjaśnienie składników ceny. Musi mu dać czas na przygotowanie wyjaśnień. Albo może podtrzymać swoją decyzję i protest oddalić. Wtedy Wykonawca protestujący ma kolejne środki odwoławcze (bo to przetarg powyżej 5.200.000 euro) w postaci odwołania do Krajowej Izby Odwoławczej, a w następnym etapie do Sądu.
To jest biznes i nie ma się co łudzić że ktoś odpuści paręset milionów obrotu w czasach kryzysu tylko dlatego że ktoś napisał petycję.
Dlatego uważam ją za bzdurną.

[ Dodano: 11-09-2009, 09:15 ]
Tak sobie czytam i widzę że konsorcjum Johann Bunte Bauunternehmung GmbH złożyło całkiem słuszny protest, ponieważ moim zdaniem wykluczono ich bezpodstawnie. Niedawno czytałem wyrok sądu odnośnie gwarancji bankowych i w analogicznej sytuacji sąd podzielił zdanie Wykonawcy wykluczonego. Moim zdaniem Zamawiający będzie szedł w zaparte, ale wykonawca ma na pewno dobrych prawników. Czyli jeśli chodzi o odcinek B to spodziewam się że czeka nas rok przepychanki chyba że ktoś odpuści.

Odpowiedz do tematu