[II 2.0 DID] dziwne zachowanie świateł |
Autor |
Wiadomość |
Grześku
Mitsumaniak groźny oboźny

Auto: Outlander Intense+ 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 04 Maj 2005 Posty: 2722 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 17-09-2009, 11:43 [II 2.0 DID] dziwne zachowanie świateł
|
|
|
Dziś rano przydarzyło mi się coś ciekawego, zdaje się że nie pierwszy raz ale wcześniej nie zdawałem sobie sprawy z zależności.
Zwykłe otwarcie tylnych drzwi spowodowało zaświecenie się świateł mijania, wcześniej coś takiego miałem na podjeździe, w sensie samochód na zostawionych światłach, ale wtedy zrzuciłem to na karb pośpiechu i że sam nie wyłączyłem. Teraz wiem że najzwyklejsze otwarcie drzwi działa u mnie jak włącznik świateł
Nie mam trybu skandynawskiego, polegam na wyłączniku standardowym, który do niedawna spisywał się bez zastrzeżeń.
Spotkaliście się z czymś takim?
W najbliższych dniach jadę do ASO, ale na miejscu jak znam życie, auto ozdrowieje samo z siebie (jak pacjent z bólem u dentysty ) i niczego nie zdiagnozują. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
strony www, druk, grafika reklamowa, fotografia |
|
|
|
 |
sylb
Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0DID
|
Wysłany: 17-09-2009, 19:07
|
|
|
Mam dokładnie to samo, światła w trybie AUTO. Wysiadam i zamykam samochód to gasną. Ale jak zamknę drzi i spowrotem otworzę o się zapalają i swiecą do oporu. |
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 18-09-2009, 07:51
|
|
|
Hmmm, usterka czy prawo serii?
We wtorek będę w Lublinie w okolicach ASO, wstąpię do nich po wyjaśnienia. |
_________________ "nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przeciez trzeba napisac." by Rafal_Szczecin
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 21-09-2009, 22:26
|
|
|
chyba tak mają - u mnie jest identycznie - może coś w rodzaju fiatowskiego" fallow me home" czy jakoś tak... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
jarekN
Mitsumaniak
Auto: outlander II 2.0 instyle
|
Wysłany: 22-09-2009, 09:58
|
|
|
może coś w instrukcji napisali
ja osobiście nie mam takiego bajeru ALE za to przy włączaniu kierunkowskazu zazwyczaj pierwszy raz po każdym odpaleniu samochodu jest jeden ruch wycieraczek |
|
|
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 22-09-2009, 11:18
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | może coś w rodzaju fiatowskiego" fallow me home" |
jarekN napisał/a: | a osobiście nie mam takiego bajeru |
dla mnie to nie bajer tylko usterka, bo doświetlenie drogi owszem - ale (świadomie) tuż po wyłączeniu silnika ale nie ot tak sobie, po kłapnięciu drzwiami. Do tego tylnymi. |
|
|
|
 |
jmgmotocykle
Forumowicz marcin78
Auto: outlander 2.2 156ps
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Lut 2009 Posty: 353 Skąd: oleśnica
|
Wysłany: 22-09-2009, 11:39
|
|
|
może chodzi o to że jak pierwsze wskakuja tylnimi drzwiami dzieciaki to auto ma oswietlić swój "obrys" , lub inne wzgledy bezpieczeństwa - mój model jest z austrii - może jakies przepisy tam tego wymagają... w dzień to się nie dzieje , tylko po zmierzchu , tak jakby było sprzężone z czujnikiem od "autoswiateł"... |
_________________ Proste są dla szybkich aut, zakręty - dla szybkich kierowców |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 22-09-2009, 12:41
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | fallow me home | powinien załączyć się po zamknięciu auta z pilota/kluczyka lub po trzaśnięciu drzwiami kierowcy. Przynajmniej ja tylko takie warianty spotkałem. |
|
 |
Grześku

|
Wysłany: 22-09-2009, 14:46
|
|
|
jmgmotocykle napisał/a: | w dzień to się nie dzieje , tylko po zmierzchu |
o 16 w lipcu jest zazwyczaj widno
poza tym jak już ktoś dojdzie do samochodu i otworzy sobie drzwi to mu bardziej potrzebne są światła wewnątrz auta niż świecące mijania. Jak by nie było trudną i niebezpieczną drogę do samochodu ma już za sobą |
|
|
|
 |
|