Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika
Autor Wiadomość
Rado
[Usunięty]

Wysłany: 05-05-2007, 12:07   [ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika

Na jakiej zasadzie działa zamek od tylnej klapy bagażnika? wczoraj rozebrałem i trochę się porozglądałem, ale nie widziałem żadnej linki jedynie kabel, czyli wnioskuję, że sterowany jest on elektrycznie. Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik i czasami śmiesznie to wygląda, bo muszę ze 3,4 razy pobiegać od tej wajchy do bagażnika. Myślałem, że tam jest linka którą po prostu należy podciągnąć a tu ups, tylko kabelek.

A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie), jak się nie odepchnie delikatnie to się nie otworzy, a moja półka jest lekko połamana i już nie jest taka sztywna

co proponujecie?
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:36, w całości zmieniany 1 raz  

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-05-2007, 15:59   

Lena napisał/a:
A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie),
Moim zdaniem są po to aby półka nie podskakiwała na nierównościach.

Kubot 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 GLX 98r
Wysłany: 17-07-2009, 19:18   

Podepnę się do tego tematu żeby nie twozyc nowego. Mam mały problem z zamkiem od tylniej klapy i muszę go wymienic. Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic?

Janasa 
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1,3 Glx 96-03r.
Wysłany: 18-07-2009, 09:16   

znajomy w hondzie wyrzucił całkowicie zamek,bo podobno najłatwiej tamtędy się dostać do środka :shock: z moim cos też jest nie tak, bo wogóle nie działa :D
Kubot napisał/a:
Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic?
odkrecasz uchwyt od srodka,jest na 2 srubkach pod zaslepkami ,a reszta jest na zaczepach ,podważasz i wychodzi,jesli dobrze pamiętam

katarzynka909 
Nowy Forumowicz
katarzynka909

Auto: MitsubishiColt 2002
Wysłany: 27-08-2009, 23:29   

a ja mam w pilocie guzik do bagażnika i naciskając go miga mi lampka kierunku z jednej strony a bagażnik się nie otwiera jak mam to rozumieć??

Qbatcz 
Mitsumaniak
life is good!!

Auto: colt cj0
Wysłany: 06-09-2009, 18:39   

Rado napisał/a:
. Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik

klapa bagażnika ma po bokach gumowe odbojniki które są jakby gwintowane, i przekręcając je ustawiasz docisk klapy przy zamknięciu, może masz je np. za bardzo wykręcone i za ciasno chodzą, więc nie otwiera... sprawdź ;)

Piszę poprawnie po polsku
.

Odpowiedz do tematu