|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika |
Autor |
Wiadomość |
Rado [Usunięty]
|
Wysłany: 05-05-2007, 12:07 [ALL] zamek od tylnej klapy bagaznika
|
|
|
Na jakiej zasadzie działa zamek od tylnej klapy bagażnika? wczoraj rozebrałem i trochę się porozglądałem, ale nie widziałem żadnej linki jedynie kabel, czyli wnioskuję, że sterowany jest on elektrycznie. Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik i czasami śmiesznie to wygląda, bo muszę ze 3,4 razy pobiegać od tej wajchy do bagażnika. Myślałem, że tam jest linka którą po prostu należy podciągnąć a tu ups, tylko kabelek.
A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie), jak się nie odepchnie delikatnie to się nie otworzy, a moja półka jest lekko połamana i już nie jest taka sztywna
co proponujecie? |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:36, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 05-05-2007, 15:59
|
|
|
Lena napisał/a: | A może jak się otwiera klapę to ona musi lekko odpychać sie od tylnej półki (może poprzez takie czarne gumowe uchwyty, nie mam pojęcia po co one są na tej klapie - tuż przy szybie), | Moim zdaniem są po to aby półka nie podskakiwała na nierównościach. |
|
|
|
 |
Kubot
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 1.3 GLX 98r
Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Gru 2007 Posty: 48 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 17-07-2009, 19:18
|
|
|
Podepnę się do tego tematu żeby nie twozyc nowego. Mam mały problem z zamkiem od tylniej klapy i muszę go wymienic. Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic? |
|
|
|
 |
Janasa
Nowy Forumowicz

Auto: Colt 1,3 Glx 96-03r.
|
Wysłany: 18-07-2009, 09:16
|
|
|
znajomy w hondzie wyrzucił całkowicie zamek,bo podobno najłatwiej tamtędy się dostać do środka z moim cos też jest nie tak, bo wogóle nie działa
Kubot napisał/a: | Wie ktoś jak się do niego dostac? I jak zdiac ten plastik żeby go nie uszkodzic? | odkrecasz uchwyt od srodka,jest na 2 srubkach pod zaslepkami ,a reszta jest na zaczepach ,podważasz i wychodzi,jesli dobrze pamiętam |
|
|
|
 |
katarzynka909
Nowy Forumowicz katarzynka909
Auto: MitsubishiColt 2002
|
Wysłany: 27-08-2009, 23:29
|
|
|
a ja mam w pilocie guzik do bagażnika i naciskając go miga mi lampka kierunku z jednej strony a bagażnik się nie otwiera jak mam to rozumieć?? |
|
 |
Qbatcz
Mitsumaniak life is good!!

Auto: colt cj0
|
Wysłany: 06-09-2009, 18:39
|
|
|
Rado napisał/a: | . Mam taki problem z nim, że czasami jak otworze wewnątrz tą wajchą to nie zawsze mi otwiera bagażnik |
klapa bagażnika ma po bokach gumowe odbojniki które są jakby gwintowane, i przekręcając je ustawiasz docisk klapy przy zamknięciu, może masz je np. za bardzo wykręcone i za ciasno chodzą, więc nie otwiera... sprawdź |
_________________ jak mogę to pomogę.. jak nie.. to nie
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
|
|