|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Pilot-programowanie. |
Autor |
Wiadomość |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 06-01-2010, 17:18 Pilot-programowanie.
|
|
|
Przeszukałem wszystkie tematy i nie znalazłem rozwiązania dlatego zakładam ten temat. Dostałem z rozbitego auta kompletną centralkę z dwoma pilotami. Sprawdziłem wymieniając centralki wszystko sprawne , działaja oba piloty. I teraz problem, chcę zaprogramować do jednej z tych centralek trzy albo nawet czrtery piloty. Czy da się to zrobić i w jaki sposób. Dodam że wszystkie piloty są identyczne, mają takie same oznaczenia na płytkach (TRW 6 101379-A) Oczywiście sprawdziłem że dla obu centralek piloty po wyjęciu baterii i ponownym włożeniu są rozprogramowane, trzeba je wprogramować wkładając baterię wewnątrz auta i przyciskając jeden z przycisków, tak jak było opisywane w innym temacie. Ale tylko te dwa dla kazdej centralki które z nia współpracowały wcześniej. Na płytce pilotów sa trzy miejsca które są zwierane przy pomocy przycisków ,dwa sa używane normalnych warunkach, ich zwarcie powoduje zapalenie diody a ten trzeci do czego?, brak reakcji na jego zwarcie.Czy ktoś pomoże, może macie jakies pomysły lub wiecie jak to zrobić. pozdrawiam. |
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 06-01-2010, 23:01
|
|
|
Najłatwiej pojechać do serwisu dać 100-150 zł i chłopaki zrobią w 5 minut.
Generalnie po co ci 4 piloty jak masz 2 kluczyki? |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
slawek st
Forumowicz
Auto: carisma DI-D+/2003r
Pomógł: 8 razy Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 391 Skąd: pomorze
|
Wysłany: 07-01-2010, 20:43
|
|
|
W najbliższym serwisie nie potrafili nawet odpowiedzieć czy można to zrobić, jeśli możesz to podaj jakieś serwisy w zachodniopomorskim, do Białegostoku troche daleko. Tak sie składa ze mam trzy kluczyki i o czwarty nie problem a potrzebuje bo z auta korzysta obecnie trzy osoby. Dzięki z odzew. Czy może ktoś coś podpowiedzieć |
Ostatnio zmieniony przez slawek st 08-01-2010, 16:12, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 07-01-2010, 22:21
|
|
|
Ja swoje programowałem w Auto-Test, Marki, nowy pilot + dorobienie kluczyka itd. koszt ok. 500zł.
Programowanie kluczyka + pilota zrobili w 5 minut. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
|
|