|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wyciek oleju ze skrzyni |
Autor |
Wiadomość |
fiszrek
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
|
Wysłany: 16-09-2009, 19:22 Wyciek oleju ze skrzyni
|
|
|
Witam, co może być przyczyną wycieku oleju z okolic połączenia maszety przegubu wewnętrznego ze skrzynią? Czy przegub wewnętrzny smarowany jest przez olej ze skrzyni czy może tak jak zewnętrzny przez smar? |
|
|
|
 |
ZEROSUPER
Mitsumaniak MastaOfDiseasta

Auto: Space Star 1.8GDI
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 13 Lut 2009 Posty: 420 Skąd: Jelenia Góra
|
|
|
|
 |
fiszrek
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma
|
Wysłany: 16-09-2009, 20:02
|
|
|
A można samemu to zrobić, można to zrobić bez demontarzu skrzyni? Powinien być smar czy olej w wewnętrznym przegubie? Gdzie taki symerin dostać czy może jest to jakiś standardowy? |
|
|
|
 |
ig_or
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 '01
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 22 Sie 2008 Posty: 301 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 16-09-2009, 20:28
|
|
|
Ja niedawno wymieniałem i to się nazywa osłona gumowa przegubu wewnętrznego wraz z uszczelniaczem (w mojej Cari jest to jedna część). Oryginał kosztuje jakie 300PLN - ja kupiłem zamiennik u Japaneze - zadzwoniłem, miał na miejscu za ok. 70 zł z przesyłką
Sam nie wymieniałem, ale robił mi to mój znajomy. Oleju nie zlewał. Skrzyni nie trzeba oczywiście demontować - wystarczy zdjąć przegub. |
|
|
 |
|
|