Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
oc ac nnw w pakiecie co wybrać ?
Autor Wiadomość
krzypolo 
Mitsumaniak

Auto: plymouth laser,Outlander Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-09-2009, 17:14   oc ac nnw w pakiecie co wybrać ?

Jak w temacie ..... jak wiecie kupiłem drugiego miśka - Outlander Turbo i zależy mi na ubezpieczeniu w pakiecie bo wiem że mozna dostac jakąś zniżkę gratis ..... Niestety mój misie jest od samego początku zarejestrowany na moją Matkę a ja ostatnie auto zarejestrowane na mnie miałem w 2004 roku.................. tak więc nie mam pewnie już żadnych zniżek ostatnieo dowiadywałem się takm ogólnie w necie i ceny mnie trochę przerażają ........... Cena auta w tych kalkulacjach to 47900 zł . Auto będzie zarejestrowane na firmę więc nie bardzo chyba mogę wziąć współ właściciela :(

Compensa
raty: 2 zakres: AC + KR
udział własny: 0%
konsumpcja SUc: nie
wymiana części na nowe: tak
SU NNW: 10 000 zł
4 095 zł

Benefia24
raty: 2 zakres: AC + KR
konsumpcja SUc: nie
wymiana części na nowe: nie
4 288,12 zł

Hestia
raty: 4 zakres: AC + KR
udział własny:
konsumpcja SUc: tak
6 449 zł

PTU
raty: OC: 2 / AC: 4 zakres: AC + KR
6 556 zł

Allianz raty: OC: 2 (60%/40%) / AC: 3 (40%/30%/30%)zakres: AC + KR
SU NNW: 10 000 zł .
6 779 zł

Compensa raty: 4zakres: AC + KR
6 958 zł

PZU raty: 4zakres: AC + KR
7 820 zł

HDI raty: OC: 2 / AC: 4zakres: AC + KR
udział własny: 0%2
8 416 zł

Uniqa raty: OC: 2 / AC: 4zakres: AC + KR
9 012 zł

[ Dodano: 18-09-2009, 18:27 ]
PROBLEM JUZ CHYBA ROZWIĄZANY .... ZADZWONIŁWEM TAM GDZIE NIE BYŁO WYLICZEŃ I CHYBA SKORZYSTAM TAK WIĘC MOZNA ZAMKNĄĆ TEN WĄTEK

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2009, 20:42   

krzypolo napisał/a:
Niestety mój misie jest od samego początku zarejestrowany na moją Matkę

to zrob mame wspolwlascicielem auta,
nawet jak nie spisales umowy na swoja mame mozesz jej czesc auta dac w darowiznie przed rejestracja, np 9 tys zl aby nie placic podatku.

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-09-2009, 23:44   

Tak nie byłoby problemu ale ja auto rejestruje jako firmowe i to byłby problem z odpisami.... ale jak juz pisałem znalazłem firme która zaliczy mi znizki żony jako że mamy wspólnośc majątkową ......... :) pani zastrzeliła mnie kwota za pakiet 1860 zł ..... po przesłaniu widze jeden haczyk wartośc auta - cena rynkowa ......... ???

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2009, 23:52   

krzypolo napisał/a:
po przesłaniu widze jeden haczyk wartośc auta - cena rynkowa ......... ???

sporo sie rozni?

ja bardziej szukalbym haczykow w sposobie likwidacji szkody, udziale wlasnym, amortyzacji czesci, assistance itd. itd.

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-09-2009, 08:53   

Właśnie gwarantują pełen asistance , osobne ubezpieczenie na szyby ( nie sciąga zniżki ) , nowe częsci , nnw dla kierowcy i pasażerów dla każdego .......................udział własny niestety 1000 zł :(

Jeszcze jedno pytanie we wtorek chće go odprawiac potem rejestrować jak to wygląda w praktyce krok po kroku ?

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2009, 09:11   

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie we wtorek chćeg o odprawiac potem rejestrować jak to wygląda w praktyce krok po kroku ?

pewnie dlatego ze od 22.09 nie musisz robic przegladu w polsce jesli jest wazny tuv :)
wiec tak w pierwszej kolejnosci idziesz tlumaczyc papiery,
potem idziesz do UC oplacic akcyze (wypelniasz deklaracje i wplacasz 17 zl oplaty skarbowej), choc tez nie wiem jak jest na firme.
potem idziesz do US po zwolnienie z vat (ale ty chcesz go na firme wiec u ciebie pewnie inna procedura)
i na koniec do UM zarejestrowac auto.

kiedys taka procedura potrafila trwac kilka dni, teraz jak sie sprezysz mozna to zalatwic w jeden dzien.

[ Dodano: 19-09-2009, 09:20 ]
krzypolo napisał/a:
Właśnie gwarantują pełen asistance.... ,

wiesz co warto podrazyc temat doglebnie bo moze sie okazac ze taki pelny assistance wg firmy ubezpieczeniowej to assistans w razie kolizji do najblizszego warsztatu, wiec jek bedziesz gdzies w trasie i zdarz ci sie kolizja odholuja tobie auto do najblizszego zaklada nie do miejsca zamieszkania, podobnie z innymi punktami umowy.

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 19-09-2009, 09:54   

arturro napisał/a:
pewnie dlatego ze od 22.09 nie musisz robic przegladu w polsce jesli jest wazny tuv

jakiś nowy przepis ?

arturro napisał/a:
wiesz co warto podrazyc temat doglebnie bo moze sie okazac ze taki pelny assistance wg firmy ubezpieczeniowej to assistans w razie kolizji do najblizszego warsztatu, wiec jek bedziesz gdzies w trasie i zdarz ci sie kolizja odholuja tobie auto do najblizszego zaklada nie do miejsca zamieszkania, podobnie z innymi punktami umowy.

no tak najpierw przeczytam umowę .............................choć możliwość skorzystania z 60% zniżki żony kusi......

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2009, 14:13   

krzypolo napisał/a:
jakiś nowy przepis ?

Dziennik Ustaw z 2009 r. Nr 97 poz. 802

w art. 72:
a) w ust. 1 pkt 4 otrzymuje brzmienie:
"4) zaświadczenia o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane albo dowodu rejestracyjnego pojazdu lub innego dokumentu wydanego przez właściwy organ państwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską lub państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, potwierdzającego wykonanie oraz termin ważności badania technicznego;",

atsar 
Mitsumaniak
młody Roch :)

Auto: Explorer 4.6, Galant E32
Wysłany: 28-09-2009, 09:36   

krzypolo napisał/a:
no tak najpierw przeczytam umowę .............................choć możliwość skorzystania z 60% zniżki żony kusi......

u mnie w firmie tez mozesz tak zrobic :) takze jak co na Pw zapraszam w celach wyliczenia skladki.

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-09-2009, 10:29   

arturro napisał/a:
Dziennik Ustaw z 2009 r. Nr 97 poz. 802

w art. 72:
a) w ust. 1 pkt 4 otrzymuje brzmienie:
"4) zaświadczenia o pozytywnym wyniku badania technicznego pojazdu, jeżeli jest wymagane albo dowodu rejestracyjnego pojazdu lub innego dokumentu wydanego przez właściwy organ państwa członkowskiego Unii Europejskiej, Konfederację Szwajcarską lub państwo członkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA) - strony umowy o Europejskim Obszarze Gospodarczym, potwierdzającego wykonanie oraz termin ważności badania technicznego;",

Byłem niestety pan rozbrajająco powiedział ze sa nowe przepisy i oni nie wiedzą jak je stosować a w polsce przegląd do 2011 nie przejdzie :(

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2009, 13:32   

krzypolo napisał/a:
Byłem niestety pan rozbrajająco powiedział ze sa nowe przepisy i oni nie wiedzą jak je stosować a w polsce przegląd do 2011 nie przejdzie :(

mam nadzieje ze nie dales sie zbyc jego brakiem kompetencji?

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-10-2009, 20:01   

niestety jest mała różnica w przeglądach polskim i niemieckim co do terminów .... auto z marca 2006 może mieć przegląd do do marca 2011 a nie do września jak dali niemcy ................. ale juz wszystko pozałatwiałem.................

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2009, 21:18   

krzypolo napisał/a:
ale juz wszystko pozałatwiałem.................

musiales robic przeglad w pl?

krzypolo 
Mitsumaniak

Wysłany: 06-10-2009, 10:11   

Tak zrobiłem...... ze względu na brak konkretnej daty tj dnia miesiąca ................ :(

Odpowiedz do tematu