Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] LUSTERKO
Autor Wiadomość
hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 26-01-2009, 21:05   [CAxA] LUSTERKO

Mam otóż taki problem, pękło mi mocowanie lusterka, chodzi o tą metalową część pod obudową lusterka. Posklejałem je jakoś, ale jest krzywo i przeszkadza mi w jeździe. Mam elektryczne lusterka i zastanawiam się czy manualne są tak samo mocowane, kupiłbym manualne, przełożył mocowanie i po sprawie. Czy ktoś się orientuje jak to jest?
Ostatnio zmieniony przez harpagan 01-02-2009, 15:22, w całości zmieniany 1 raz  

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-01-2009, 11:28   

Przechodziłem to kiedyś, też mi pękł ten stelaż w środku, i zrobiłem jak ty, tzn podmieniłem tylko ten metalowy stelaż. Ale z tego co widziałem, manual ma inny. Uderz np do Trawor76, on chciał mi wtedy sprzedać sam stelaż

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2009, 11:29   

Samo mocowanie i ogólnie obudowa jest identyczna. Różnica leży w tym, co jest w obudowie lusterka, tj. pod zwierciadłem.

jolly69 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '99 1,6 GL +LPG
Wysłany: 27-01-2009, 18:16   

z której strony potrzebujesz to lusterko? Ja mam od strony pasażera, całe ale bez wkładu ze szkłem, ukradli mi wkład i kupiłem całe na Allegro i to mi zostało. Dodam że lusterko nie ma żadnej regulacji (regulowało się samym lustrem), ale z tego co widzę to ma otwory na regulację więc pewnie obudowa jest uniwersalna. Jak chcesz to się dogadamy bo u mnie i tak leży w piwnicy..

hadrian
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2009, 21:14   

jolly69 napisał/a:
z której strony potrzebujesz to lusterko? Ja mam od strony pasażera, całe ale bez wkładu ze szkłem, ukradli mi wkład i kupiłem całe na Allegro i to mi zostało. Dodam że lusterko nie ma żadnej regulacji (regulowało się samym lustrem), ale z tego co widzę to ma otwory na regulację więc pewnie obudowa jest uniwersalna. Jak chcesz to się dogadamy bo u mnie i tak leży w piwnicy..

niestety potrzebuje lewe, w każdym bądź razie dzięki wszystkim za pomoc

Guciek69 
Mitsumaniak

Auto: Colt CA0 1.8 GTi
Wysłany: 28-01-2009, 14:50   

miałem identyczny problem :) ten stelaż jest aluminiowy:) ja go dałem aby znajomy mi go pospawał ile się da i jak na razie odpukać lusterko się trzyma i działa (tylko troszkę odstaję po przykręceniu)

piowys 
Nowy Forumowicz

Auto: CAO 1.3 Gli
  Wysłany: 27-09-2009, 15:02   lusterko wkład

Panowie, wchodze rano do colcika, chce się włączyć do ruchu a tu pyk - nie ma lusterka... No więc w nocy komuś się spodobało, bo nigdzie w poblizu auta nie leza resztki...

Ponizej zamieszczam zdjecie - czy mozecie mi powiedziec czy wystarczy kupic wklad + plastik mocujacy i bede mogl tak wskrzesic lusterko, czy moze brakuje tu czegos jeszcze?

I czy wiecie gdzie w stolicy mozna zakupic od reki ww. wklad?

Z gory dziekuje za pomoc...

Colt: CAO 1.3 GLI 95r. Lusterko zwykłe, regulowane z wnętrza auta.

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 27-09-2009, 19:05   

piowys, zapytaj w dziale KUPIĘ - taniej wyjdzie cię całe lusterko bo samego wkładu raczej nie zdobędziesz.

Muri 
Forumowicz
Żółtodziób

Auto: Colt 1.6 '93
Wysłany: 27-09-2009, 20:49   

Szkło na giełdzie, ale na śląsku kosztuje 15 zeta, a ta ramka, nie mam pojęcia ile wyjdzie i gdzie ją kupić ;/
Jak wyżej, lepiej będzie kupić całe lusterko.

Pozdro

Odpowiedz do tematu