Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CB4 1.6] dziwny pisk przy cofaniu
Autor Wiadomość
Wickerman 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 95r kombi 1.6 16V
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-04-2009, 16:16   [CB4 1.6] dziwny pisk przy cofaniu

Panowie potrzebuje porady mianowicie zauważyłem ostatnio że podczas cofania ze skręconymi kołami cos strasznie piszczy z przodu :/ taki metaliczny dzwięk ,podczas jazdy do przodu wszystko jest ok.
Ostatnio zmieniony przez mkm 04-10-2009, 11:02, w całości zmieniany 1 raz  

j-rules 
Mitsumaniak
devil inside

Auto: Lancer 93 sedan GLXi 1.6 4g92
Wysłany: 28-04-2009, 18:12   

najprawdopodobniej klocki hamulcowe, mimo ze moga byc w dobrym stanie a nawet nowe.
U mnie cos takiego wystepuje mimo ze klocka jest calkiem duzo, tak jak opisujesz, przy cofaniu i skreconej kierownicy. Tlumacze to tak, ze przy takiej konfiguracji (jazda tył kiera skrecona) klocek, ktory moze byc nierownomiernie podtarty wydziera sie. Ja juz przywyklem, chociaz niebawem i tak klocki zmienie.
Jesli to moze byc cos innego to prosze expertow rowniez o pomoc :)

Wickerman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 28-04-2009, 20:39   

no właśnie klocki są ok były rok temu zmieniane, tarcze też są wporządku więc chyba jest tak jak piszesz :) na bezpieczeństwo i komfort jazdy nie ma to wpływu ale jak zacznie piszczec to aż ciary po plecach idą :P

ja_2003 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer kombi 1,6 GLXi '97
Wysłany: 24-05-2009, 01:11   

Witam, możliwe że blaszki które są na krańcach klocków (pomiędzy zaciskiem nad i pod klockiem) przesuwają się i dotykają tarczy - miałem coś takiego - pisk nie do zniesienia.
W moim przypadku podgiąłem te blaszki tak by były dalej od tarczy i usunąłem ślady korozji z zacisków, aby lepie się "układały" klocki i nie ciągnęły za sobą tych blaszek w kierunku tarczy.
Ale nie wiem czy masz to samo ...

Wickerman 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-05-2009, 15:00   

ten pisk właśnie na cos takiego by mi pasował i to raczej będzie to co mówisz, pisk jest okropny aż ciarki po plecach idą :| w tygodniu musze ściągnąc koło i zaglądnąc tam :)

SnowDevil 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.5 V6 Kombi Avance
Wysłany: 29-09-2009, 18:19   

ja sie tego pozbylem. Obtluklem zaciski z rdzy, szczegolnie na dole i na gorze tam gdzie klocek dotyka zacisku, tak ze klocki luzniej teraz chodza (wczesniej dosc ciezko) - po tym skonczylo sie piszczenie :)
po lewej - 2005 rok, po prawej - 2011 ;)

Odpowiedz do tematu