Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
21-03-2007, 02:08
[ALL] jak to z tym fotelem jest? - czemu się tak tłucze?
Autor Wiadomość
gregCJ0
[Usunięty]

Wysłany: 25-02-2007, 23:41   [ALL] jak to z tym fotelem jest? - czemu się tak tłucze?

Witam wszystkich! Zabieram sie za wyciszenie wnętrza mojego Cj0, i zaczynam od wkurzającego mnie ponad przeciętnie fotela pasażera, który jak na nim nikt nie siedzi to sie strasznie trzepie... tzn przy jakiś większych nierównościach i wtedy gdy troszkę szarpnie samochodzikiem to oparcie lata jak zwariowane, wydobywa sie przy tym strasznie wkurzający odglos jak by mi ktoś kopal ten fotel z tyłu nogą... eh nie wiem co z tym fantem zrobic, patrzyłem sie tam od spodu i jest tam taka sprężyna odpowiedzialna za caly mechanizm odsuwania fotela (moze to ona sie naciągnęła)? co wy myślicie na ten temat ? moze ktoś was zmiał podobny problem i go rozwiązał? pozdrawiam :D :D :finga:
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 28-10-2007, 12:53, w całości zmieniany 1 raz  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-02-2007, 22:07   

a usiądź na nim i sprawdź czy oparcie możesz ruszyć (bez ruszania dźwigni)
ja tak miałem z fotelem kierowcy, musiałem odsunąć tapicerkę i dokręcić nakrętki, usztywniło się i nie lata

gregCJ0
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2007, 23:25   

no właśnie tak jest jak mówisz, to oparcie lata jak cholera... jak usiądę na nim to tak samo sie rusza trochę w przód i w tył ale nie aż tak ze zmienia pozycję tylko telepie sie w tym polożeniu jak sie go ustawi. a jak ty to robiłeś tomusn ten manewr z tym siedzeniem to tą tapicerkę odchylałeś tak po boku przy tych szynach czy w którym miejscu? dużo z tym roboty? pzdr. :D

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 07:57   

akurat w C52 dużo, trzeba rozpiąć tapicerkę (takie kółka metalowe) i odciągać tapicerkę uważając żeby nie uszkodzić.

gregCJ0
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 08:25   

ale te nakrętki są na siedzisku czy po bokach? dzieki wielkie za rady , mam naidzje ze w Cj0 nie bedzie duzo z tym roboty! pozdrawiam dzięki

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 10:21   

podepne sie do tematu ale nawiaze do wyciszania auta - czym to robic?

chodzi o to ze u mnie przy wiekszych predkosciach (powyzej 100km/h) slychac szum powietrza tuz przy glowie czyli po prostu jakby drzwi kierowcy byly niedomkniete (albo szyba) niestety wszystko pozamykane dokladnie i jest glosno, czym moge uszczelnic drzwi? jak to zrobic?

gregCJ0
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 18:16   

Lena, zobacz czy nie masz obluzowanych drzwi przy zawiasach, najlepiej to wyczuć jak domykasz drzwi, czy łatwo ci sie domykają i czy po prostu te drzwi trochę nie latają góra dół, inna rzecz to może okienko Ci sie nie domyka do końca, ja mam tak ze czasami musze korbeczką dociągnąć okno bo mi troszkę obluzuje sie na górze i przy większych prędkościach słychać takie świsty i gwizdy

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-02-2007, 19:41   

gregCJ0 napisał/a:
ale te nakrętki są na siedzisku czy po bokach? dzieki wielkie za rady , mam naidzje ze w Cj0 nie bedzie duzo z tym roboty! pozdrawiam dzięki

u mnie były w oparciu

ratttownik
[Usunięty]

Wysłany: 27-02-2007, 22:58   

Lena miałem ten sam problem. Tak jakby drzwi od strony kierowcy były niedomknięte. U mnie pomogło poluzowanie dwóch śrubek na "tym dzyndzlu" :) na karoserii gdzie drzwi się zamykają tzn. ten taki złoty pitolnik (nie wiem jak to nazwać rygiel?) no i jak to się poluzuje to można wziąść młotek i uderzyć w kierunku środka autka i z powrotem zakręcić dwie śruby. U mnie pomogło jest ciszej:) i nie słychać niechcianych odgłosów natury :)

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 07:22   

sprobuje, u mnie drzwi sa sztywna zawieszone, nie ma luzow, wydaje mi sie ze sa delikatnie zle ulozone, jak bede mial chwilke to zerkne w te miejsce

karolkk84
[Usunięty]

Wysłany: 28-02-2007, 22:35   

U mnie ten fotel tez lata mysle ze kwestia dokrecenia srubek, a co do dzwi mam owiewki przez co szyba dokonca sie nie domyka to jedno. Poza tym wygluszone dosc mocno dzwi matami, pewnie trzeba by bylo je wyregulowac.Przy wysokich predkosciach ok 140km/h nawet zaczyna migac kontrolka otwartych dzwi, to takie ostrzezenie "zwolnij" :D

Ficu865
[Usunięty]

Wysłany: 01-03-2007, 19:26   

u mnie coś w prawym fotelu strzelało, trzeszczało, dzwoniło i jakieś takie dziwne. W końcu wyjąłem spod niego pusty kufel 0,5 po Warce i przestało!!!

Czasami warto zaglądać pod fotele, mozna ciekawe rzeczy tam znaleźć :wink:

gregCJ0
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2007, 20:47   

hehe Ficu865, dobry pomysł popatrzę się fotelik może jakieś ciekawostki poznajduje:) az strach sie bać:):):D a tak na serio jutro weekend wiec może znajdę chwilkę na pogrzebaniu przy tym foteliku.... jeszcze jedno co mnie wkurza to to ze szyby sie jakos tak dziwnie trzesą tak jakby byly jakieś poluzowane przy tej szynie na dole moze odważe sie zdjać tapicere i popatrze sie co tam ciekawego sie kryje, tylko zebym nic nie spitolił:) moze macie jakies pomysły zeby te szybki jakos tak nie trząsły się (mam niestety ręczne otwieranie widowsików). pozdro i ludziska weekend sie zaczyna, browar w dłoń i odpoczynek!

Odpowiedz do tematu