|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DiD] Coś ćwierka w okolicach zegarów |
Autor |
Wiadomość |
zdzisio
Nowy Forumowicz
Auto: MSS DiD
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 28-09-2009, 23:04 [MSS DiD] Coś ćwierka w okolicach zegarów
|
|
|
Cześć,
Jak się rozpędzam to coś mi ćwierka z przodu. W okolicach deski rozdzielczej. Jak zdejmę nogę z gazu lub jadę z równą prędkością to przestaje. Co to może być?
I przy okazji. Podczas jazdy dłuższej mocno rozgrzewa mi się radio (oryginalne). Przyciski na dole prawie parzą. To normalne? |
|
|
|
 |
tomekndm [Usunięty]
|
Wysłany: 29-09-2009, 10:18
|
|
|
może to jakaś liść lub coś innego pochodzenia drzewnego w kanałach wentylacyjnych? ja mam coś pod szybą i przy nawiewie na "3 i 4" słychać wyraźnie szeleszczenie... seryjne radio też mi się mocno nagrzewało, ale żeby aż parzyć to nie... |
|
|
|
 |
zdzisio
Nowy Forumowicz
Auto: MSS DiD
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 01-10-2009, 09:21
|
|
|
Nie, to raczej nic w wentylacji, bo ćwierka tylko przy rozpędzaniu (dodawaniu gazu, bo jak samochód rozpędza się z górki, to nie ćwierka). Gdyby śmieć siedział w wentylacji to by raczej hałasował cały czas.
No temperatura radia to rzecz względna. Może nie parzy, tylko jest bardzo ciepłe. W sensie, że długo bym ręki na nim nie potrzymał. |
|
|
|
 |
panpromek
Nowy Forumowicz
Auto: SpaceStar 1.6 Family 2004r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 24 Skąd: Sochaczew
|
Wysłany: 01-10-2009, 16:01
|
|
|
Fabryczne radio rzeczywiście bardzo mocno nagrzewa się. Co ciekawe bardziej rozgrzewa się przy używaniu samego radia niż przy słuchaniu muzyki z CD.
Co do "świergotów" z deski rozdzielczej to niestety częsta przypadłość MSS. U mnie denerwujące brzęczenie dochodzi z deski po stronie pasażera. Podejrzana jest poducha powietrzna. Już kiedyś ten temat był poruszany na forum. Jeszcze nie znalazłem sposobu żeby to zlikwidować. Czasami taki brzęczenie przy określonych warunkach spowodowane jest niedokręconą śrubką bądź jej zupełnym brakiem. U mnie taka sytuacja miała miejsce w tylnych prawych drzwiach przy mniej więcej 1500 obr/min. Coś wpadało w rezonans i cholernie dawało się we znaki. Okazało się właśnie, że brakowało jednej śruby od spodu drzwi trzymającej poszycie boczku. Pokombinuj może u Ciebie też coś się odkręciło. |
|
|
|
 |
|
|