Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wymiana filtrów po zakupie auta
Autor Wiadomość
Waaagh 
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1.8GDI 03r
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-10-2009, 11:16   Wymiana filtrów po zakupie auta

Witam,

po obczytaniu sporej ilości forum (no, wszystkiego w tydzień się nie da) i sprawdzeniu stanu autka, stwierdziłem że czeka go aktualnie przegląd. Ostatni przegląd w książce mam na 103tkm, teraz jest 118, więc najwyższa pora. Rozrząd był robiony przy 90tkm, więc to sobie podaruję (mam fakturę z serwisu).

Wobec tego, do wymiany są wg mnie:
Filtr Oleju: KNECHT OC230 (wg tego co przeczytałem na forum, to właśnie do nowszej wersji autka jest ten model, a do starszych ten OC196) ?

Filtr Paliwa: JAKOPARTS J1335037 (wg strony Intercars to jest zamiennik dla KNECHT KL436), ale czy na pewno taki będzie u mnie pasował ?

Filtr Powietrza: Knecht LX504

Filtr Kabiny: JAKOPARTS J1345001 z tego co zrozumiałem na stronie InterCars, kupując 1 szt dostanę zestaw dwóch filtrów.

oraz oczywiście Olej, w aucie mam zalany: Castrol Magnatec 5W40 więc takowy wleję (wg. info na forum taki jest dobry).

Pytanie moje jest proste, czy na mojej liście nie ma jakiegoś błędu, tak co nie kupię rzeczy które nie będą pasować ?
Czy dobrze pamiętam (z jakiegoś postu na forum) że oryginalnie filtry do Cari dostarczał Knecht ?
No i czy nie ma czegoś, co jeszcze powinienem wymienić ?
Auto było serwisowane co 15tkm przez cały swój żywot, na wszystkie przeglądy mam faktury/paragony czy też wydruki serwisowe, więc książka jest autentyczna.

[ Dodano: 12-10-2009, 10:59 ]
Czegoś zabrakło w moim poście, czy może było już na ten temat tylko ja nie znalazłem ?

Pomóżcie, naprawdę głupio by było to wszystko pozamawiać, umówić się u mechanika i okaże się że połowa nie pasuje :(

Odpowiedz do tematu