Immobiliser |
Autor |
Wiadomość |
Grabarz85
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 16v CB0
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-11-2008, 07:52 Immobiliser
|
|
|
Mam w Swoim Lancerku Immobiliser firmy CONLOG.
Przy zakupie dostałem 2 komplety kluczy. Jedne oryginalne, a drugie dorabiane.
Przy tych dorabianych nie ma immobilisera.
Czy ktoś wie gdzie mogę dorobić immobiliser ???
I jakie będą koszty ??? |
|
|
|
 |
idas
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Pomógł: 46 razy Dołączył: 13 Paź 2008 Posty: 1716 Skąd: Wrocław/Rawicz
|
Wysłany: 28-11-2008, 23:55
|
|
|
W sensie że masz osobno immo, nie w kluczyku tak? bo ja mam właśnie taki mały paluszek który się wkłada w dziurkę w tunelu środkowym:D i tam też jest conlog napisane, domyślam się iż nie jest to seryjny immobiliser i również nie posiadam zapasówki (a jak na złość w tym jedynym jest ułamane ucho i nie ma go jak powiesić przy pęku kluczy:/ ) tak więc przyłączam się do pytania kolegi, można to gdzieś dorobić?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
|
Wysłany: 29-11-2008, 08:34
|
|
|
chyba seyjny, montowany w salonach pewnie za dopłata. U mnie tez taki jest I też nie mam zapasowego |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 29-11-2008, 12:03
|
|
|
Porponuje Panowie podjechać do elektryka i wymontować ustrojstwo, a w zamian zamontować inne zabezpieczenie. W naszym kraju na tyle nietypowa rzecz, że w/w lepiej się opłaci, zaoszczędzi kłopotu przy ewentualnym zgubieniu "pestki", kasy i zajmie mniej czasu. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Grabarz85
Forumowicz
|
Wysłany: 30-11-2008, 10:52
|
|
|
Adaho_krak napisał/a: | Porponuje Panowie podjechać do elektryka i wymontować ustrojstwo, a w zamian zamontować inne zabezpieczenie. W naszym kraju na tyle nietypowa rzecz, że w/w lepiej się opłaci, zaoszczędzi kłopotu przy ewentualnym zgubieniu "pestki", kasy i zajmie mniej czasu. |
Z tego co mówił mi koleś od tych rzeczy, immobiliser jest zintegrowany z komputerem, i nie jest to taka prosta sprawa.... Próbował ktoś kiedyś odłaczyć ten wynalazek ??? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 01-12-2008, 09:30
|
|
|
Grabarz85 napisał/a: | Z tego co mówił mi koleś od tych rzeczy, immobiliser jest zintegrowany z komputerem |
Fabryczny w kluczyku tak, ale ten o którym mowa w tym temacie nie jest zintegrowany z komputerem. Pozatym to takie samo zabezpieczenie jak najprostsze odcięcie zapłonu. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Grabarz85
Forumowicz
|
Wysłany: 01-12-2008, 10:57
|
|
|
a czy da sie to odłączyć " domowym sposobem" ??? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 01-12-2008, 12:12
|
|
|
Grabarz85 napisał/a: | a czy da sie to odłączyć " domowym sposobem" ??? |
Tego rodzaju imo jest tyle rodzaji ilu producentów, sprytny i kumaty gość sobie z tym poradzi. Trzeba się dostać do czytnika i od czytnika po kabelkach do puszki z właściwym urządzeniem, i teraz trzeba dojść który obwód jest rozcięty przez urządzenie. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
qpal
Forumowicz Mariusz
Auto: SEAT IBIZA 6L FR
Pomógł: 9 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 130 Skąd: Włocławek
|
Wysłany: 01-12-2008, 15:12
|
|
|
O ile mnie pamięć nie myli (stary już jestem ) to imo odcina 3 obwody: zasilanie ECU, zasilanie po stacyjce i przekaźnik pompy paliwa. Zdarzało się, że rozpinano wtyczkę od stacyjki i w to miejsce zakładano specjalny łącznik z podłączeniami do imo. Wystarczyło tylko pozbyć się łącznika i 2 obwody odblokowane. Został jeszcze obwód pompy, zazwyczaj rozcinany. Po kabelkach można dojść. Teoretycznie w warunkach domowych osoba która ma odrobinę pojęcia o elektryce, poradzi sobie, ale jak nie czujesz się na siłach to się nie bierz!
Nie biorę odpowiedzialności za błędne stosowanie się do moich wskazówek, gdyż nie muszą one odpowiadać stanowi rzeczywiście występującemu w danym pojeździe. |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
|
Wysłany: 01-12-2008, 15:20
|
|
|
Witam.
Ja również posiadam w swoim takie urządzonko, ale mam oryginalne 2 kpl kluczyków i 2 te pestki, a do zapasowego kompletu jest dołączona tabliczka z wybitym nr seryjnym tego urzadzenia na podstawie której (wyłacznie) dorobisz nowa pestke
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Grabarz85
Forumowicz
|
Wysłany: 01-12-2008, 16:23
|
|
|
No właśnie, ale skąd ja mam wziąć ten numer ?? nie mam zapasowej "pestki"... więc chyba ciężko będzie dorobić... pozostało tylko odłączyć ten wynalazek.... Ale będe sie z tym bawił jak zrobi sie cieplej
Dzięki wszystkim za pomoc |
|
|
|
 |
Miroslaw1305
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Pomógł: 19 razy Dołączył: 07 Mar 2007 Posty: 474 Skąd: Kępno
|
Wysłany: 12-01-2009, 18:40
|
|
|
Grabarz85 -udać się do dobrej firmy dorabiającej klucze do samochodów -250 zł i masz problem z głowy .Oni mają urządzenie zczytujące z kluczyka potrzebne informacje i robią drugi kluczyk taki jak orginał . |
|
|
|
 |
polopm
Nowy Forumowicz
Auto: mitsubishi lancer GLXi 1.6 16V
|
Wysłany: 06-10-2009, 13:05
|
|
|
idas napisał/a: | W sensie że masz osobno immo, nie w kluczyku tak? bo ja mam właśnie taki mały paluszek który się wkłada w dziurkę w tunelu środkowym:D i tam też jest conlog napisane, domyślam się iż nie jest to seryjny immobiliser i również nie posiadam zapasówki (a jak na złość w tym jedynym jest ułamane ucho i nie ma go jak powiesić przy pęku kluczy:/ ) tak więc przyłączam się do pytania kolegi, można to gdzieś dorobić?
Pozdrawiam |
Miałem identyczną sytuacje,ułamane uszko w CONLOG i obawe że w razie zgubienia tej rzeczy wracam do domku na nogach.Przyjechał majster,10 min. pod kierownicą,wywalił jakieś pudełeczko i kilka kabelków, coś polutował i po sprawie.Koszt - 50zł. |
|
|
|
 |
miki4x4
Mitsumaniak Miki
Auto: to co w podpisie
|
Wysłany: 06-10-2009, 22:34
|
|
|
też miałem ułamane - i dlatego imo jeździ w miśku włożone na stałe Nie ma jak porządne zabezpieczenie antykradzieżowe |
_________________ Mitsubishi Galant 2.4 GDI 99r
Nissan Patrol 2.8 TD 94r
 |
|
|
|
 |
rosomak1983
Mitsumaniak werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Pomógł: 40 razy Dołączył: 06 Lut 2008 Posty: 7852 Skąd: Łańcut
|
Wysłany: 07-10-2009, 01:10
|
|
|
Panowie da sie wywalić imobilajser ??? |
_________________ Dzis jest pierwszy dzień reszty Twojego życia... Co z nim zrobisz zależy od Ciebie. Działaj!!!
-Tato czy ten samochod jest zepsuty ???
-Nie synku.... to Diesel.....
Life is 2 short to drive boring cars
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania
 |
|
|
|
 |
|