|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wskażnik paliwa 1.8 |
Autor |
Wiadomość |
maciomirek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 1.8, benzyna
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-09-2009, 13:24 wskażnik paliwa 1.8
|
|
|
Witam wszystkich!
Od tygodnia jestem posiadaczem gala 1.8 Jak narazie wszystko ok, tylko wydaje mi sie ze wskażnik paliwa mi nie działa Zatankowałem około 10 litrów paliwa, a wskażnik nic sie nie ruszył Stoi miedzy pierwszą a drugą kreską, nawet po wyłączeniu zapłonu Zawiesił sie czy co? |
|
|
|
 |
luki_84
Mitsumaniak

Auto: Galant E52A 1,8 16V B,G (4G93)
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2009 Posty: 131 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-09-2009, 23:12
|
|
|
Kolego w autach maści japońskiej tudzież też koreańskich jak i daewoo stan paliwa jest zawsze widoczny, bez względu na zapłon. |
|
|
|
 |
maciomirek
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant 1.8, benzyna
|
Wysłany: 25-09-2009, 17:35
|
|
|
Dzieki wielkie Naprawde o tym nie wiedziałem... |
|
|
|
 |
Arturro-86
Mitsumaniak
Auto: Galant EA2A 97' + LPG
Pomógł: 4 razy Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 473 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 02-10-2009, 18:51
|
|
|
Nie wiem dokładnie, czy w zbiorniku znajduje się pływak, aczkolwiek jeśli się znajduje, to być może to być coś związanego z nim.
Z własnego doświadczenia wiem, że Galant "oszukuje" na ilości paliwa - jazda po wzniesieniach, ostrzejsze zakręty... i wskaźnik praktycznie na zero, pomimo, że jeszcze ok. 10 l 98 oktanowej bezołowiówki w baku
Ja bym na Twoim miejscu zalał jeszcze trochę paliwa ... ale to tylko moje zdanie
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|
|