|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] pasek klinowy |
Autor |
Wiadomość |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 07-10-2009, 06:47 [MSS DID] pasek klinowy
|
|
|
Witam
No więc sprawa wygląda tak , wczoraj miałem robiony zestaw startowy w moim SS no i pojawił się problem. Wyglądało wszystko na poduszkę pod silnikiem - stukało przy odpalaniu i na wolnych obrotach. Okazało się że poduszki są dobre , stuk przy odpalaniu udało się wyeliminować - odkręcona śruba na pierwszej podwieszce tłumika stukała o uchwyt. No ale na wolnych obrotach dalej jest głośno, u mechanika stwierdzili że pasek klinowy jest za luźny ( na wolnych obrotach bardzo go tarpie między kołami na dole, no i jak jest mokro to słychać czasami poślizg ) .
Problem polega na tym że wg katalogu InterCars pasek ten mam mieć długość 1800mm, po zdjęciu i zmierzeniu ma 1794 , na pasku są oznaczenia Renault i 1725 zdaje się.
Szukaliśmy też w paskach od renówki i tam mają 1600 coś.
To jaką w końcu ten pasek ma mieć długość? ( wersja z klimą).
Tak na pierwszy rzut oka wygląda na to że jest za długi i napinacz hałasuje o ogranicznik na wolnych obrotach, chociaż to nie koniecznie musi być to. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 07-10-2009, 08:28
|
|
|
drtymf napisał/a: | 1725 zdaje się. | i zdaje się że taki powinien być, skoro pasował. No chyba że ktoś coś wcześniej rzeźbił. |
|
 |
drtymf
Mitsumaniak

Auto: MSS 1,9 DID Comfort BFL
Pomógł: 36 razy Dołączył: 21 Wrz 2009 Posty: 819 Skąd: Ostrowiec Św.
|
Wysłany: 07-10-2009, 08:54
|
|
|
cns80 napisał/a: | No chyba że ktoś coś wcześniej rzeźbił. |
No właśnie tego pewien nie jestem |
|
|
|
 |
|