Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: lukasz12
12-12-2009, 17:45
Problem z pompka...
Autor Wiadomość
franki100 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Sigma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-09-2009, 11:24   Problem z pompka...

Witam wczoraj dostalem od znajomego pompke... Slyszalem ze ta pompka ma miec cisnienie 3,2 Bara... Podlaczylem ja rowniez na sucho do banki z paliwem ale sikala cos slabo tak jak bym odkrecil kran... Zamontowalem pompke w zbiorniku odpalilem auto i chodzi na niskich obrotach... Przy dodaniu gazu auto zaczyna gasnac... Co jest??? CZy ta pompka jest poprostu za slaba?? Moim zdaniem ma za slabe cisnienie... Czekam na podpowiedz...

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 25-09-2009, 11:47   

Jak nie jeździł na benzynie to być moze ma też zmordowane, pozapiekane wtrskiwacze choć wtedy to by obroty biegu jałowego też szalały (tak myślę). Wg mnie weź pompkę od Sigmy, z danych które posiadam pompka powinna wytwarzać około 3,3 bara - tak przewiduje serwisówka. W ostrowie jest chyba szrot gdzie facet ma kilka Sigm na części wiec powinieneś coś u niego znaleźć.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

kosior1975
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2009, 13:19   

franki100, dobra pompa powinna sikać paliwem jak dobry mały karcher a czy na pewno dał ci koleś pompę od sigmy????bo może to być np od galanta wizualnie to samo ale inne ciśnienia wytwarza , lukasz12, masz racje jeśli wtryski po zapiekane to i na wolnych obrotach chodził by nie równo, być może kolega ma zasyfione węże paliwowe lub sam filtr paliwa

franki100 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 25-09-2009, 18:38   

lukasz12 wlasnie od tego faceta kupilem moja sigme... i on mi dal ta pompke
chyba bym musial nagrac filmik jak ta pompka pompuje bo moim zdaniem z pompki do malucha wytwarza sie wieksze cisnienie... :( no i moja sigma nadal stoi na podstawkach i czeka na pompe...

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 25-09-2009, 18:55   

To chyba masz odpowiedź. W IC można kupić pompki uniwersalne - koło 300. Tylko nie wiem jak z ich jakością.

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

slawekdr 
Forumowicz

Auto: Sigma Wagon 3,0 12V
Wysłany: 26-09-2009, 09:25   Pompka

Cześć,
Przerabiałem temat pompki. Do sigmy można kupić za ~300 PLN lub chińską za ~150 PLN.
Ja ostatecznie kupiłem pompkę od Galanta 2,0 24V (tylko dlatego, że potrzebowałem cały zestaw z filtrem siatkowym i przyłączami). Na co dzień jeżdzę na gazie ale czasami przełączam na bęzynę aby "przeczyścić" układ i nie mam żadnych problemów.

Pozdrawiam
S.

franki100 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-10-2009, 20:57   

moze nagram filmik jakie cisnieni wytwarza moja pompka i sami ocenicie??
:mrgreen:

Zajc3w 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica
Wysłany: 01-10-2009, 21:04   

lepiej kup/pożycz manometr wyskalowany do 4 Bar i zmierz :D Na długim(150cm ?) wężyku to nawet taki do powietrza się sprawdzi.
Sigma kombi '95 - sprzedana
Galant E33A '92 - zniszczony przez wandali
Mazda 323F 1.8 16V SOHC '89 - sprzedana

franki100 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-10-2009, 21:13   

OK pozycze i zmieze cisnienie... ale boje sie rowniez ze wtryski moga byc zapieczone wiesz cos Zajc3w, na ten temat?? jak to sprawdzic??

Odpowiedz do tematu