|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS DID] [SILNIK] Turbina |
Autor |
Wiadomość |
krzysztof s
Nowy Forumowicz
Auto: space star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2009, 14:24 [MSS DID] [SILNIK] Turbina
|
|
|
Witam wszyskich użytkowników forum.
Od kilku dni jestem posiadaczem Space Stara z silnikiem disla 1.9 na liczniku przebieg 216000 km z 2001r.Skorzystałem z wielu rad zamieszczonych na forum między innymi naprawiłem wyświetlacz.Moje pytanie dotyczy turbiny : jak długo silnik rozgrzewać przed jazdą i jak gługo po zakończeniu jazdy zostawić silnik na ruchu do ostygniecia turbiny.
Za wszelkie porady z góry dziękuję. |
Ostatnio zmieniony przez cns80 23-11-2009, 08:02, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-11-2009, 16:04
|
|
|
krzysztof s napisał/a: | jak długo silnik rozgrzewać przed jazdą i jak gługo po zakończeniu jazdy zostawić silnik na ruchu do ostygniecia turbiny. |
nie rozgrzewa sie turbosprezarki, tylko silnik oraz olej Minimum te ok 5km jazdy latem(gdy jest cieplo i silnik potrzebuje mniej czasu na rozgzranie) nawet do ok 20km (jazdy) zima.
A po dynamicznej jezdzie najlepiej gdybys te 40-60sekund poczekal z silnikiem wlaczonym na biegu jałowym
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
krzysztof s
Nowy Forumowicz
Auto: space star