Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
DROBIAZGI NA PACE
Autor Wiadomość
Thor
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2007, 10:53   DROBIAZGI NA PACE

Witam wszystkich!
Przez ostatnie pół roku przeczytałem chyba wszytko co było do przeczytania o pickupach i ....
właśnie wczoraj odebrałem L200 Dakar z hardtop low. Wczorajsze 50km było trochę trudne, bo drogi śliskie, ale przynajmniej już wiem od czego kontrola trakcji, którą mam pierwszy raz. Musze tylko zmienić styl jazdy, bo to całkiem inna bajka niż poprzednie audi quatro. Ale juz wiem że lubie ten samochód

Pozdrawiam wszystkich fanów!
TB

PS jak rozwiązaliście problem mocowania drobnych przedmiotów na pace, bo w podłodze nie ma żadnych uchwytów. O tych na burtach wiem, ale trochę za wysoko na mocowanie skrzynek z narzędziami!
Ostatnio zmieniony przez Gene 17-12-2007, 07:23, w całości zmieniany 1 raz  

PIONIER333
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 00:05   

Witam serdecznie kolego . Nie wiele mogę ci pomóc w sprawie mocowania ładunku na pace ponieważ nie znalazłem żadnych uchwytów dostosowanych do L200 , mój sposób na dzień dzisiejszy jest taki wykładzinka kupiona za parę złotych, tak zwana zielona trawka (ładunek nie przesuwa się) i zwykła deska docięta na wymiar jako przegroda mocuje się ją w wyprofilowaną blachę burt przed nadkole . Jak się wkurzę zacznę produkować z alu. sprytne mocowanie z prowadnicami na pakę do L200.

elili
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 11:19   

Mam zestaw gumowych taśm (takich od ekspanderów) do unieruchamiania większych ładunków plus duży wiklinowy kosz na drobne przedmioty.

selektronik
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2007, 14:55   

a ja mam takie rozwiazanie :

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2007, 20:50   

Ja mam dokładnie to samo :roll:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2007, 21:40   

nie mam fotki, ale ja skolei mam skrzynkę narzędziową zapiętą ekspanderem na nadkolu (to na żarówki, pasy itp...). Natomiast na większe gadżety to jak wyżej...

pozdro

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 23-12-2007, 14:30   

A moze cos takiego

mugino
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2007, 02:16   

drobiazgi wrzucam za siedzenie :)

Thor
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2007, 16:39   

Re 1wyszojunior też nad tym myślałem ale ta skrzynia nie jest dobrym rozwiązaniem, bo trzeba wchodzić na pakę żeby do niej coś wrzucić.

1wyszojunior
[Usunięty]

Wysłany: 24-12-2007, 20:12   

to fakt ale bezniej jak ci wszystko lata to i tak na pake wejsc musisz zeby to pozbierac a kosz jak kosz wszystkiego niepomiesci ale przyznaje ze masz racje jest to uciazliwe ja trzymam tam tylko narzedzia ktorych mam nadzieje ze nigdy nieuzyje ale strzezonego pan Bog strzeze pozdrawiam
Mugino napisal
Cytat:
drobiazgi wrzucam za siedzenie :)

to ty widocznie burzuj jestes mnie niestac nato zebu skuzane siedzenia brudzic a od siedzen ubrania pozatym do wnetrza duzom wage zawsze przywiazywalem i przywiazuje jaki pan taki kram!

alarmik
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 12:31   

Ja po 3 tygodniach doswiadczenia z L200 narazie dorażnie zastosowalem tanie rozwiazanie 2 kastry budowlane 90x45 z OBI + komplet gum napinajacych wszystko za 61 zł i jest dużo lepiej
[img][/img]

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 27-01-2008, 21:43   

Witam,
W kwestii drobiazgow to znalazlem pare gadzetow...
1. Mozna kupic siatke mocujaca rzeczy np w NorAuto. Zakupilem takowa i akurat pasuje do mocowan na pake jest si...
2. Mozna wylozyc pake siatka poliestrowa czy cus tam - gadzety nie beda sie slizgaly np.: http://www.allegro.pl/ite...ox_a_75x95.html
3. Mozna zalozyc siatke na koncu paki - nie trzeba nurkowac po drobiazgi - mam i dziala
http://ralf.wrzuta.pl/obraz/i0dpolk4wQ/
4. Mozna zamocowac przegrode paki i zmniejszyc jej glebokosc dzieki czemu tez nie trzeba nurkowac
http://www.bek-pol.pl/mitsu.html - w dziale Toyota jest pokazane jak to wyglada
5. Znalazlem jeszcze oferte na bardzo podobny system do Nissan'owskiego C-Channel. Listwy mocujace obejmuja burty, podloge i burte pod szyba. Mocowanie jest robione do std uchwytow na pace...link mi sie zapodzial ale zrobie jutro update....

pzdr

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 27-01-2008, 22:58   

A ja mam oponkę od TIRa,,,, pauje idealnie, w środku opony miejsca dosyć na weekendowe zakupy a i dociążenie jest całkiem całkiem hehe

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Wysłany: 28-01-2008, 09:18   

oszukujesz... :D

Axer
[Usunięty]

Wysłany: 28-01-2008, 09:22   

Kibloo napisał/a:
oszukujesz... :D