|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-12-2009, 19:09 |
[EAx 97-04] Galant 2,0 Wołów 1998rok, prośba o wskazówki |
Autor |
Wiadomość |
gregor1230
Nowy Forumowicz
Auto: będzie galant (obecnie ACCORD)
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-09-2009, 13:42 [EAx 97-04] Galant 2,0 Wołów 1998rok, prośba o wskazówki
|
|
|
Cześć. Jestem użytkownikiem tego forum od niedawna, zazwyczaj trochę czytam odnośnie Mitsubishi Galant. Jest to mój pierwszy post i chciałem się poradzić fachowców ponieważ nadchodzi dzień nabycia następnych 4 kółek. Znalazłem ciekawą ofertę (dla mnie). Chodzi dokładnie o tę aukcję: http://moto.allegro.pl/it...rto_zobacz.html
Fotki:
Kod: | JEDYNY TAKI GALANT KLIMATRONIK IDEAŁ WARTO ZOBACZ (numer 751497732)
Jak kupować? - Opis - Zgłoś naruszenie zasad
Dane
Cena Kup Teraz 12 900,00 zł
Do końca 9 dni
(śro 07 paź 2009 15:36:24 CEST)
Powiadom znajomego
Dodaj do obserwowanych aukcji
Sprzedający JORGUSKILLER34 (91)
Zadaj pytanie Sprzedającemu
Pokaż inne przedmioty Sprzedającego
Ograniczenie Kup Teraz - kliknij po więcej informacji
Ograniczenie dla Użytkowników
bez pełnej aktywacji konta
Więcej informacji
Lokalizacja Wołów K WROCŁAWIA
Kod pocztowy 56-100
Koszt przesyłki pokrywa Kupujący
Kup Teraz
Cena Kup Teraz 12 900,00 zł
Opcja zniknie po
złożeniu pierwszej oferty.
kup na raty
Jak kupować?
1. Zarejestruj się.
2. Przeczytaj opis przedmiotu oraz dane aukcji.
3. Przejrzyj opinie o Sprzedającym.
* Kliknij Kup Teraz, aby kupić przedmiot natychmiast.
« powrót
* Program Ochrony Kupujących zapewnia zwrot do 10.000 zł w przypadku, gdy nie otrzymasz przedmiotu mimo zapłaty lub przedmiot znacznie różni się od opisanego (więcej).
* Zobacz jak bezpiecznie kupować.
« powrót
Transport i płatność
Opcje dostawy Koszt wysyłki
Odbiór osobisty
Formy płatności
Wpłata na konto bankowe (płatność z góry)
Opis
Rok produkcji (1900 - 2100): 1998
Przebieg (km): 139000
Pojemność silnika (cm3): 2000
Moc silnika (KM): 140
Skrzynia biegów: Manualna
Rodzaj paliwa: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Liczba drzwi: 4/5
Kolor: Zielony
Stan: Używany
Uszkodzony: Nie
Wyposażenie ABS, Alufelgi, Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Komputer pokładowy, Kontrola trakcji, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe Bezwypadkowy, Pierwszy właściciel, Serwisowany w ASO, Sprowadzony
Zamów inspekcję Co to jest inspekcja pojazdu?
WITAM !!!
Przedmiotem ogłoszenia jest SLICZNY MITSUBISHI GALANT
AUTO W 100% BEZWYPADKOWE
GWARANCJA
KOLOR : CIEMNY ZIELONY METALIK
DATA PRODUKCJI: 1998
WYPOSAZENIE
4 X AIRBAG
PIEKNE ORYGINALNE NIGDY NIE MALOWANE NIE POGIETE ALUSY 15" OPONY W BARDZO DOBRYM STANIE
KOMPUTER POKŁADOWY
WSPOMAGANIE KIEROWNICY
KLIMATRONIK SPRAWNY
CENTRALNY ZAMEK
4X EL. REG. SZYBY
PRZEDNI I TYLNY PODŁOKIETNIK
EL. REG. LUSTERKA
ABS
ESP
PODGRZEWANE LUSTERKA
HALOGENY
IMMOBILIZER
ELEKTR. REGULOWANA WYSOKOŚĆ ŚWIATEŁ
PIROTECHNICZNE NAPINACZE PASÓW BEZPIECZEŃSTWA
KOMPLET KLUCZYKÓW Z PILOTEM |
Początkowo napaliłem się na wersję SE czy Avance- głównie ze względu na zegary HC, ale te modele są droższe. W chwili obecnej to z 16k trzeba zapłacić + opłaty - dla mnie troszkę za dużo. Niemniej jednak w tym roku chciałbym nabyć jakiegoś Galanta i w miarę blisko Wrocławia. Tak się akurat składa, że Wołów jest blisko Wrocka. Odnośnie tego modelu z aukcji mam pytanie następujące. Czy lepiej troszkę doskładać pieniążków i kupić model po liftingu tzn.: z tego co czytałem to zaczynają się od 99r? Czy lifting to jakieś delikatne zmiany, a może kluczowe, które są warte uwagi( np: hamulce). Proszę o doradzenie tudzież odpowiedź na powyższe pytanie. Pozdrawiam Gregor. |
Ostatnio zmieniony przez Owczar 28-09-2009, 14:56, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 28-09-2009, 15:42
|
|
|
Słabe światło na tych zdjęciach, więc wiele nie można powiedzieć na temat stanu powierzchni lakieru. Zauważyłem jedynie dziwną powierzchnię na tylnych prawych drzwiach.
Spasowania ok.
Co do opisu, to auto nie ma 140KM, nie ma komputera pokładowego.
Jeśli masz czym jeździć i możesz poczekać to kup poliftowy.
Po pierwsze lepiej wygląda, po drugie ma lepsze hamulce, więkoszość ma zegary HC, bo sport edition nie miały przez 99 rokiem. Tutaj znajdziesz ciekawe i informacje: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803
Jeśli natomiast chcesz już teraz coś kupić to poproś zdjęcia w dobrym świetle, w lepszej rozdzielczości i numner VIN. Jak sprzedawca Ci prześle to dawaj i można się nad tym zastanawiać.
Mnie osobiście odrzucają tego typu opisy och, ach
Z tego ogłoszenia mogę powiedzieć tylko tyle na temat auta..
PS. Lekko stuningowałem Twj post
[ Dodano: 28-09-2009, 15:44 ]
No i ten przebieg raczej nierealny. Jak będziesz prosił o zdjecia to poproś zdjęcia pedałów, gałki zmiany biegów, kierownicy, komory silnika i kielichów, a także ranty nadkoli tylnych błotników. |
|
|
|
 |
gregor1230
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 28-09-2009, 17:36
|
|
|
Dziękuję za szybką odpowiedź. Właśnie same och i ach i to trochę budzi podejrzliwość . Komputer pokładowy właśnie mnie lekko poruszył, a jak nie ma to po cholerę to wypisuje . Dzięki za edycję posta , ale czytałem co i jak o zakładaniu tematu tylko nie wiedziałem jak ten kod tak ładnie zrobić . Wracając do tematu autka właśnie hamulce i tu też myślałem, że po lifcie są lepsze. Obecnie jeżdżę Accordem gen V i mnie to najbardziej denerwuje. Rozpędka do 120km/h ostre hamowanie i następne naciśnięcie pedału hamulca kończy się ostrym trzepaniem kierownicy. Tego chciałbym uniknąć . No nic tak więc jeszcze poskładam trochę $ i będę celował w coś99 rok a może nawet 00 ;]. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 28-09-2009, 19:33
|
|
|
To i ja dorzucę parę szczegółów
- tylna lampa lewa rozbita,zaklejona taśmą klejącą
- zderzak tylny do malowania ma parę widocznych rys i obtarć
- no tylni zderzak jest lekko odkształcony w dolnej części
- no i na pewno to auto nie ma ESP |
|
|
|
 |
gregor1230
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 30-09-2009, 20:59
|
|
|
Dziękuję bardzo za wskazówki . Szukam dalej jakiegoś Galileusza. Jednak warto poczekać jeszcze chwilkę i coś lepszego zakupić. Jeszcze pewnikiem się odezwę w momencie zakupu . Wiem już, że można na dobre doradztwo liczyć na tym forum! |
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 01-10-2009, 22:26
|
|
|
A mnie dziwi jedno (i nie chodzi o tej jeden temat konkretnie, ale o większość w dziale "chcę kupić") - wszyscy szukacie po allegro i innych zagadkach, a nikt nawet nie zainteresuje się forumowym działem sprzedaży... Kolega Bart ma pewnego rekina w kombiaku z sekwencją do sprzedania i jakoś chętnych nie widać. Może pewna historia i stan auta są mniej interesujące niż obietnice handlarzy od siedmiu boleści... Co najmniej dziwne |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
gregor1230
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-10-2009, 08:50
|
|
|
Może dlatego, że kombi? Niestety kombi mi się nie podoba. Tak to pewnie , że bym się skusił na pewne auto w dodatku z gazunkiem. |
|
|
|
 |
|
|