|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[1G 90-94] Różne odczyty lambdy |
Autor |
Wiadomość |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2009, 21:29 [1G 90-94] Różne odczyty lambdy
|
|
|
Siemacie Maniacy!
Mam zagadke do rozwiązania.
Z rana na benzynce bryka mi szarpie do póki sie nie rozgrzeje, pomyślałem ze podepne do Palma. Tak zrobiłem. Jedno co mnie zastanawia to to ze w rubryce O2-F stoi napisane 2.92V, niezmienna wartość. Pomyślałem ze sie upaliła sonda ale podpiąłem jeszcze lapka z programem do gazu Bingo i o dziwo tam odczyty lambdy byly w normie. Emulator na lambde tez mam ustawiony na przebieg H-L wiec nie jest to stała wartość.
Macie może jakies pomysły co może po drodze od sondy do palma robić zamęt?
Podepne sie jeszcze miernikiem do tego gniazda co jest w nogach pasażera, zobaczymy co tam pokaże, czy 2.92V czy może coś innego.
Pozdrawiam!
[ Dodano: 07-10-2009, 09:12 ]
Sprawdziłem wskazania na złączu przy nogach pasażera i wszystko w porządku, tylko 0.1 - 0.9 V. Jakiś pomysł czemu palm pokazuje inaczej? |
|
|
|
 |
|
|