[E54A 2.0 V6] Problem z silnikiem i kodami błedow |
Autor |
Wiadomość |
rskakamba
Nowy Forumowicz
Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 09-10-2009, 21:07 [E54A 2.0 V6] Problem z silnikiem i kodami błedow
|
|
|
witam mam pytanie czy w galu z 93 r 2.0 v6 mozna zrobic samodiagnostyke a jak tak to czy moze mi ktos podac jak to zrobic i jakas tabele kodow.
drugie pytanie to takie czy jak uszkodzi sie czujnik połozenia wału lub wałka rozrzadu to nie bedzie iskry po złozeeniu całego silnika auto nie odpala ( nie ma iskry) ?? |
|
|
|
 |
Frost
Mitsumaniak Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Pomógł: 14 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 1377 Skąd: Gorzów Wlkp.
|
Wysłany: 10-10-2009, 16:40
|
|
|
rskakamba napisał/a: | jak uszkodzi sie czujnik | owszem, auto nie odpali |
|
|
|
 |
lipa40
Forumowicz

Auto: Space Runner 1.8 16v `94
Pomógł: 17 razy Dołączył: 14 Lis 2007 Posty: 561 Skąd: Lubelskie
|
|
|
|
 |
JacekOlowiak
Mitsumaniak madafakir

Auto: Galant 2.0 V6 24v 1996r.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Kwi 2008 Posty: 57 Skąd: Starachowice
|
Wysłany: 11-10-2009, 17:42
|
|
|
jesli uszkodzony jest czujnik polozenia wlaka rozrzadu to komputer nie pozwala odpalic samochodu. Objawy to cykanie przy przekreceniu silnika, mrugajace diody, skaczaca wskazowka obrotomierza.
Koszt czujnika w serwisie Mitsubishi to (cena sprzed roku podana mi przez telefon) 3780zł. czujniki są 2 i nie wiesz który jest zepsuty i czy czasem nie obydwa. Elektryk samochodowy nie sprawdzi na 100% który działa bo to nie jest zwykła sprężynka jak w przypadku prostych czujników halla - jest to układ scalony .
Zazwyczaj niezwykle ciężko zdobyć w sklepach ten czujnik.
Tym optymistycznym akcentem kończę swoją wypowiedź Ale jeśli chcesz to podam ci namiary na gościa w Toruniu, który sprawdza i naprawia to w ciągu godziny i daje 2 lata gwarancji na swoją robotę - koszt jednego (tez rok temu) to 220 zł.
Ja wysłałem mu oba i napisalem ze jeden na pewno nie dziala a drugi nie wiem - sprawdzil, naprawil jeden, mógł mnie okłąmać.. ogólnie solidna firma.
Info na gg 1209366 bo na forum ostatnio rzadko zaglądam.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|