|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Moj Colt i przygody z nim zwiazane ;) |
Autor |
Wiadomość |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-10-2009, 14:06 Moj Colt i przygody z nim zwiazane ;)
|
|
|
Witajcie,
Na forum jestem juz od jakiegos czas, ale nie bylo okazji sie przedstawić za co przepraszam
Poza tym chcialem 'pstryknac' Colciakowi kilka fotek a nie mialem sprawnego aparatu - ale na tym koniec usprawiedliwiania sie
Jak to się zaczęło:
Po tym jak zrobilem prawko w ogole nie myslalem o kupnie samochodu, bo nie bylbym w stanie go utrzymac, jednak minelo troche czasu i ze wzgledu na wysoce upierdliwe polaczenie autobusowe i bardzo higieniczny rozklad zajec na uczelni - zacząłem sie zastanawiac nad kupnem autka
Dziwnym trafem o tym samym pomyslal moj tata i zaoferowal pomoc finansowa, za ktora w tym miejscu chce mu podziekowac
Poszukiwania:
Teraz jak tak wspominam rozważane marki - nie wyobrażam sobie, że moglbym jezdzic czym innym niz Colt ale...do rzeczy
Fundusze byly ograniczone, wiec zaczelismy od Golfa II (podobno standardowy tok rozumowania) - pomijajac fakt, ze trudno bylo znalezc niezakatowana sztuke jazda tym samochodem nie sprawiala mi przyjemnosci.
Pozycja 2: Golf III - okazal sie zbyt drogi
Pozycja 3: ...łoloboga - Renault Clio I - dziekuje Ci Boże, że uchroniłeś mnie przed kupnem tej technologicznej porażki - zdanie zawiea wnioski z nieco szerszego wywodu pewnego mechanika n/t straszych renówek
...troche mnie to wszystko zniechecilo, do czasu gdy zupelnie przez przypadek kliknalem w kategorię Mitsu na Allegdrogo, kiedy zobaczylem Colta - wiedzialem, ze go kupie!!
... tyle na dziś
w kolejnych odcinkach:
- jak to trudno kupic bezwypadkowe auto
- fantazja nie zna granic, czyli jak pomslowo ukryc to czego kupujacy nie powinien zobaczyc
- day after -> nic nie pozostaje wiecznie w ukryciu, czyli ile trzeba doliczyc do sumy wydawanej na uzywane auto... |
_________________ Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 04-10-2009, 14:29
|
|
|
polbo napisał/a: | - day after -> nic nie pozostaje wiecznie w ukryciu |
Hehe „wiecznie” to faktycznie nie, ale czasem zabawa w chowanego trwa dosc dlugo… |
|
|
|
 |
macieekg
Mitsumaniak

Auto: Colt CAO 1.6
Pomógł: 2 razy Dołączył: 08 Maj 2009 Posty: 377 Skąd: Głosków k. Piaseczna
|
Wysłany: 04-10-2009, 15:26
|
|
|
Jeśli chodzi o lakier to już pierwsze porządne mycie/woskowanie pozwala znaleźć wiele ciekawych odkryć Oby ich było jak najmniej.
Gratuluje wybrania dobrej drogi (odrzucenia golfa II i III) |
_________________ Live to ride, ride to live by
Mitsubishi Colt CAO 1.6 16v |
|
|
|
 |
polbo
Mitsumaniak Karpik egzotyczny :)

Auto: Colt CJ1A 1.3 ['96]
|
Wysłany: 04-10-2009, 16:04
|
|
|
Oj troszke rysek to on niestety ma, co prawda powierzchniowych, cos a'la od galezi na przyklad, ale od 13-latka nie mozna wymagac nienaganego lakieru Teraz nawoskowalem przed jesienią/zimą więc cieszy oko |
_________________ Artificial intelligence is no match for natural stupidity.
 |
|
|
|
 |
|
|