|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Kmer 21-12-2009, 19:14 |
[EAx 97-04] Galant 2.5 '97aut. - prośba o opinię. Sokołów P |
Autor |
Wiadomość |
lumbago119
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo V40 '99 A/T
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-10-2009, 12:53 [EAx 97-04] Galant 2.5 '97aut. - prośba o opinię. Sokołów P
|
|
|
Witam. Chcę kupić Galanta - koniecznie w automacie, w zasadzie to taki model jak przedstawiony poniżej był by świetny. Proszę o pomoc w decyzji - może ktoś już go oglądał? Czy taka cena jest odpowiednia? Co sądzicie o takiej wersji?
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C9979411

Kod: |
Sedan / Limuzyna
Informacje:
Rok produkcji: 1997, Data rejestracji: 09/1997, Przegląd: 06/2010, Ubezpieczenie: 08/2010, 185 000 km, Skrzynia biegów: automatyczna, Moc: 170 KM (125 kW), Pojemność skokowa: 2500 cm3, benzyna+LPG, niebieski-metallic, Liczba drzwi: 4/5,
Dodatkowe wyposażenie:
ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, skórzana tapicerka, alufelgi, szyberdach, centralny zamek, autoalarm, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, tempomat, podgrzewane fotele, światła przeciwmgielne
Dodatkowe informacje:
sprowadzony, zarejestrowany w Polsce
Opis pojazdu:
auto godne uwagi
bez ukrytych wad wszystko na bieżąco wymieniane
nie wymaga wkładu finansowego
alufelgi 17"
skóra kremowa w niezłym stanie
instalacja gazowa sekwencyjna działa bez zarzutu
dynamiczny,wspaniałe osiągi jezdne przy spalaniu 10-15L gazu 8-13L benzyny
skrzynia automat działa perfekcyjnie
zawieszenie nic nie stuka nic nie puka
nowa chłodnica i nie dawno regenerowane sprzęgło sprzęgło hydrokinetyczne
POLECAM!!!
Polska , Sokołów Podlaski (woj. mazowieckie),
Cena (brutto):15 800 PLN / 3 747 EUR (do negocjacji) |
Koloejna pozycja jaka mnie interesuje to GALANT 2.4 2003r. Przystępna cena za dość młode auto, ale czy silnik 2.4 to rozsądny kompromis? Czytałem na forum, że ciężki do zagazowania i koszt 10k. Jeśli od ceny auta (19k) odjąć cene instalacji LPG to co? - reszta warta 9tys.zł? Jak się mają jego osiągi oraz awaryjność w stosunku do 2.5V6+LPG (oba silniki LPG sekwencja)?
http://moto.allegro.pl/it..._2_4_2003r.html

Kod: | Mitsubishi Galant - stan techniczny bardzo dobry. W Polsce od czterech lat, sprowadzony z USA. Wstawiony gaz sekwencyjny.
Rok produkcji : 2003 Przebieg (km):110000 Pojemność silnika (cm3): 2400
Skrzynia biegów: Automatyczna Rodzaj paliwa: Benzyna + LPG Uszkodzony: Nie
Wyposażenie: Autoalarm, Centralny zamek, Elektryczne lusterka, Elektryczne szyby, Immobilizer, Klimatyzacja, Lakier metallic, Poduszka powietrzna, Radio+CD, Tempomat, Wspomaganie kierownicy
Informacje dodatkowe: Sprowadzony, Zarejestrowany w Polsce
Cena - 19 000,00 zł
|
Jeszcze pytanie na koniec: ile ten 2.4GDI może palić gazu? Podobno, że na trasie (przy rozważnej jeździe) spali 7-7,5 litrów benzyny. |
Ostatnio zmieniony przez Kmer 11-10-2009, 15:18, w całości zmieniany 5 razy |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 06-10-2009, 13:43
|
|
|
Słabej jakości zdjęcia, praktycznie nic nie można z nich powiedzieć. Brak zdjęć komory silnika.
Nowa chłodnica i zderzak od sport edition mogą świadczyć o kolizji z przodu, dlatego trzeba się przyjrzeć jak to wygląda.
Jak dla mnie cena za ten rok stanowczo wygórowana, biorąc pod uwagę powyższe. |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 06-10-2009, 17:18
|
|
|
Do tego co napisał Owczar mogę dodać ze błotniki są po malowaniu,maja inny odcień,widać to dokładnie od strony kierowcy,i nie jest to na pewno kąt padania światła,tylko niedobrany odcień lakieru. |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 06-10-2009, 20:28
|
|
|
Zaślepka poduszki kierowcy ma inny odcień
Nie dobrze.
No i siatex na tym zderzaku
EDIT
Zaślepka poduszki pasażera offkoz |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
lumbago119
Nowy Forumowicz
Auto: Volvo V40 '99 A/T
|
Wysłany: 06-10-2009, 21:34
|
|
|
... i za to kocham takie fora - człowiek patrzy na te zdjącia i widzi tylko ładny niebieski samochód, (nie jestem zupełnie zielony, ale po godzinie oglądania wymyśliłem tylko, że lampy tak jakby nie trzymają lini z maską). Wracając do tematu - zakładając, że przód był po poważnym dzwonie - co to oznacza w przypadku Gala, mam Accorda 2.2 aut. z '93 i trzeba przyznać, że ubity to on był. U mnie od 8lat, w tym czasie dwa razy kolizja puknięto przodem, trzeci raz to jakaś śliska droga ze źle wyprofilowanym i oświetlonym zakrętem wyrzyciła hanie do rowu. Ogólnie z prawej strony to cupe się robi (bok o 4cm krótszy - nie wyciągany, taki jeździ), w maglownicy teraz już trzy stuki podczas skrętu( wcześniej był jeden), 16" alu tylne prawe totalna ósemka(kapciaż nie wiedział jak się do zmiany opon zabrać). Te stuki jak się przyzwyczaić to nie przeszkadzają, a 4cm różnicy załatwia ustawienie zbieżności. Mechanik nie może wyjść z podziwu dla japońskich wielowachaczy - dodaję że hania nadal się prowadzi przepięknie, nie ściąga, nic nie tłucze, cud poprostu (o silniklu i skrzyni to nie ma co pisać - 410kkm i tylko raz jakaś duperela byłab robiona, a i raz jakiś tam moduł poszedł - ale to groszowe sprawy). Najchętniej nowszego Accorda bym sobie sprawił, ale w porównaniu do Mitsubishi Galant to taki trochę kopciuszek. Mam tylko nadzieję że Miś też będzie się słuchał i nie psuł. Może ktoś ma pomysł na przedział cenowy 15-20 tyś. zł - bo ja już nie wiem co kupić, myślałem o Pasku 1.9 TDI 110KM, ale jak mam co rok robić zawieszenie to ja to pier...niczę |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 07-10-2009, 09:24
|
|
|
lumbago119, zrobię mały OT, ale na taki temat aż miło odpisać. Zalogowałeś się na forum i włożyłeś odrobinę trudu, żeby przeczytać zasady i wstawić post taki jaki należy
Co do tego paska. Hmmm jak dla mnie przereklamowane auto. Owszem te silniki TDi są świetne, ale już nie tak bezawaryjne.. Mój kolega ma takiego z 1999 roku. Nie wiem czy tak źle trafił, ale za każdym razem gdy go spotkam to przeklina to auto. A to dwumasa, a to przepustnica, to turbina...
Zapoznaj się z tym tematem http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38803 , bo gal też nie jest idealny rzecz jasna i ma swoje wady, ale cóż. Większość z nas kocha go za design |
|
|
|
 |
annihilator
Mitsumaniak

Auto: EA5W SE '99 AT
|
Wysłany: 07-10-2009, 11:15
|
|
|
lumbago119 napisał/a: | Mam tylko nadzieję że Miś też będzie się słuchał i nie psuł. Może ktoś ma pomysł na przedział cenowy 15-20 tyś. zł - bo ja już nie wiem co kupić, myślałem o Pasku 1.9 TDI 110KM, ale jak mam co rok robić zawieszenie to ja to pier...niczę |
Moze mały OT ale też miałem Hanię (jeszcze ją mam i chcę sprzedać) aczkolwiek z 95 roku 2.2 wersja usa, faktycznie autko nei do zajechania, ostatnimi czasy strzeliła mi opona z przodu, nie miałem kasy to założyłem inne koło z zupełnie inną gumą, mało tego opona szersza i o dziwo, nie sciąga, nie tłucze, jedzie jak by miała nówki laczki, kiera chodzi jak miodzio i faktycznie od razu się nasuwa zdanie "ale oni pięknie zrobili to autko". Sam szukałem pół roku samochodu, siedziałem już w wielu autach, passat, laguna2, nawet peugeot 607 i nowszy accord (1998). Najfajniejszy był właśnie accord ale odrzucił mnie tym, że przeważnie z tego rocznika w cenie do 20tysi był niestety walony i to mocno a przeważnie poskładany bylejak. Kupiłem w końcu Galanta, w którym to od samej pierwszej jazdy (no i prześlicznego dźwięku v6) stwierdziłem, że go chcę. Miał małą przygodę ale na szczęście okazało się że faktycznie bardzo małą a i że zrobiony dość fachowo to się skusiłem i jestem naprawdę zadowolony. Spodziewałem się że kierownica będzie cieżej chodzić (bo w accordach chodzi dla niektórych zbyt miękko a się przyzwyczaiłem) ale okazało się że chodzi identycznie mięciutko jak w Hani... Co jest gorsze, to to że skrzynia automatyczna w Hani reagowała niemal natychmiast, w Miśku jest delikatnie spokojniej ale za całokształt - nie narzekam... |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 08-10-2009, 11:16
|
|
|
Wersję USA nie polecam. Było już sporo na ten temat, niby podobne auta, a całkiem różne. Zaoszczędzisz stresu przy kupnie części choćby eksploatacyjnych. |
|
|
|
 |
Kmer
Mitsumaniak Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Pomógł: 37 razy Dołączył: 29 Cze 2008 Posty: 921 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 08-10-2009, 16:02
|
|
|
lumbago119 napisał/a: | Koloejna pozycja jaka mnie interesuje to GALANT 2.4 2003r. Przystępna cena za dość młode auto, ale czy silnik 2.4 to rozsądny kompromis? Czytałem na forum, że ciężki do zagazowania i koszt 10k. Jeśli od ceny auta (19k) odjąć cene instalacji LPG to co? - reszta warta 9tys.zł? Jak się mają jego osiągi oraz awaryjność w stosunku do 2.5V6+LPG (oba silniki LPG sekwencja)? |
Wersje amerykańskie nie posiadały silnika GDI,miały zwykle silniki które łatwo zagazować,odnośnie wersji amerykańskiej musiałbyś porozmawiać z userami kamil 14 tu masz link do jego tematu na odnośnie tego auta http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=29782 oraz user Jamez http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=38682 to tak na prędko wyszukani tylko. |
|
|
|
 |
|
|