|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wentylacja Galant |
Autor |
Wiadomość |
xborg [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2009, 10:06 Wentylacja Galant
|
|
|
Witam,
Problem polega na braku sterowania nawiewami . Po zmianie nawiewu z "na nogi" na szybę nie dzieje się nic. Powietrze wylatuje wszystkimi kratkami. Czy ktoś się już z tym spotkał ??
Przeszukałem forum, ale nic na ten temat nie znalazłem.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14378 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 01-10-2009, 10:30
|
|
|
Przyczyny mogą być takie:
Uszkodzony silnik sterowania klapką
Zacięła się klapka
Przerwa w obwodzie
Dysfunkcja komputera klimy
Musisz zlokalizować siłownik, sprawdzić czy podczas zmiany nawiewu na panelu, zmienia się napięcie na silniczku, sprawdzić czy klapką można poruszyć.
WIęcej o climatronicu masz tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...f68160803f827fc |
|
|
|
 |
xborg [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2009, 11:04
|
|
|
No i właśnie o to chodzi gdzie go zlokalizować żeby nie rozbierać wszystkiego ??
Może już ktoś to robił??
sorry
2,5v6 97r. sedan |
Ostatnio zmieniony przez xborg 01-10-2009, 11:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 01-10-2009, 11:10
|
|
|
xborg, napisz najpierw jaki to galant? rocznik...
[ Dodano: 01-10-2009, 13:02 ]
xborg, ściągnij z działu dwonload service manual do galanta i zajrzyj do działu air conditioner itd.
Na stronie 55-58 masz rysunek. Na 55-60 jest opisany ten silniczek. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-10-2009, 16:54
|
|
|
Ostatnio przerabiałem ten problem w Misku znajomego, sadzilismy ze moze byc ktorys z powodow ktore opisal Owczar, okazalo sie jednak ze bylo oberwane ciegno ktorym porusza silniczek, wystarczalo takie dorobic, i bylo OK, skorzystaj z rady Owczar, przejrzyj Manual i bedziesz wiedzial o co chodzi, niestety nie wszystkie elementy sa tam dokladnie rozrysowane i rozpisane, wiec jak juz dojdziesz co? gdzie? i jak? bedziesz musial troche pokminic |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
xborg [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2009, 17:18
|
|
|
Przejrzałem manuala i chyba znalazłem silniczek sterujący kierunkiem nawiewu.
Niestety nadal nie wiem jak się do niego dobrać aby wszystkiego nie rozbierać. Jest po stronie kierowcy za plastikami osłaniającymi spód kierownicy.
Problem polega na tym, że nie wydaje on żadnych dźwięków (mam nadzieje, że jeszcze żyje )
Pokminie i dam znać |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-10-2009, 18:27
|
|
|
xborg, niestety takie sa prawa natury ze bez ingerencji nic nie zdzialasz, ja rozumiem jak najmniejszy wymiar ingerencji kosztem sprawnego rozwiazania problemu, ale nie zawsze jest to mozliwe, musisz w takim razie przegryzc ten temat i przespac sie na spokojnie z tym problemem, ja bym Ci chetnie pomogl rozprawic sie z tym problemem ale dzieli nas jakies 250km, takze powodzenia |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
xborg [Usunięty]
|
Wysłany: 07-10-2009, 21:20
|
|
|
niestety nie jest to silniczek prawdopodobnie coś w układzie sterującym jest nie tak.
Dźwigienki wszystkie działają i nie ma problemów - wewnętrznie coś się zblokowało.
Czeka mnie mała demolka kabiny. |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
|
Wysłany: 08-10-2009, 14:47
|
|
|
Czyli silniczek przesuwa się, a w środku nic się nie dzieje? Uszkodzenie mechaniczne klapy? |
|
|
|
 |
xborg [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2009, 22:19
|
|
|
Silniczek ładnie działa, cicho i sprawnie przesuwa dźwigienki, ale nawiew się nie zmienia, prawdopodobnie w środku coś się stało. Nie mam koncepcji jak się do tego zabrać. Chyba skończy się na warsztacie. |
|
|
|
 |
|
|