|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CJxA] szybka w lusterku |
Autor |
Wiadomość |
beben84
Nowy Forumowicz

Auto: Colt CJO '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 02-11-2009, 17:40 [CJxA] szybka w lusterku
|
|
|
Jakiś kretyn stukł mi szybke w lewym lusterku w moim miśku. co teraz mam zrobić? Czy musze kupować całe lusterko czy można kupić samą szybke? a może szklarz powinien się tym zająć??? proszę o rade |
Ostatnio zmieniony przez Marcin-Krak 18-11-2009, 23:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 02-11-2009, 17:59
|
|
|
Możesz kupić samo zwierciadło. |
|
|
|
 |
convertops
Nowy Forumowicz

Auto: C62A (R.I.P. 2xCA0/CJ0)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lis 2009 Posty: 13 Skąd: z Kwitnącej Wiśni
|
Wysłany: 02-11-2009, 18:26
|
|
|
Mam właśnie rozebrane takie lusterko w wersji elektrycznej z podgrzewaniem.
Jeżeli chodzi samo lusterko to dotną ci bez problemu. Ale żeby było to porządnie zrobione to muszą to obrobi a w sumie najlepiej wyciąć na maszynie CNC. Grubość lusterka to 2mm. Zanieś im ten czarny plastik albo zrób szablon sam.
Jeżeli Twoje lusterko jest podgrzewane to możesz mieć problem z oddzieleniem resztek szkła od tej drukowanej "maty" która je podgrzewa od spodu. Problem w sensie żeby jej nie uszkodzić.
Jeśli nie wiesz jak wyjąc sam plastik to podpowiadam ze w dolnym zewnętrznym rogu lusterka jest taki drucik "sprężynka" który trzeba podnieść do góry i zabezpieczanie puści.
Najlepiej użyć płaskiego śrubokrętu, średniej wielkości. Owiń go taśmą lub plastrem aby nie poharatać plastiku bądź lakieru na nim.
UWAGA! Operuj tam wewnątrz ostrożnie bo te zaczepy od drucika są delikatne.
Myślę że obrazek wszystko wyjaśni. Nie ma znaczenia czy lusterko jest manualne czy elektryczne.
Spytaj też jakiego kleju użyć do klejenia żeby nie przeżarł powłoki lustrzanej. Ewentualnie taśma dwustronna.
Powodzenia i leć do szklarza. |
|
|
|
 |
Anda [Usunięty]
|
Wysłany: 09-11-2009, 17:14
|
|
|
a na Allegro szukałeś? np: TU albo TU ...
P.S. Faktycznie jest problem z oddzieleniem całego pękniętego szkła od plastiku, więc mój mąż nie posiadając wiele cierpliwości do tak precyzyjnej roboty przykleił nowy wkład na pęknięte lustro... ogrzewanie działa, choć może trochę wolniej, ale wszystko trzyma się kupy |
|
|
|
 |
|
|