|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamierzam kupić :) |
Autor |
Wiadomość |
vermon7
Nowy Forumowicz
Auto: msr
|
Wysłany: 22-02-2009, 23:12 Zamierzam kupić :)
|
|
|
Zamierzam kupić MSR'a w cenie na tyle okazyjnej że aż podejrzanej.
Oto trochę danych:
rocznik 92
1.8 + gaz
przebieg 212 kkm
Rozmawiałem z człowiekiem mówi że wszystko sprawne i nie ma wad ukrytych i ze nie ma problemu z pojechaniem do patrona naszego klubu (Oficjalny Klub Mitsubishi pod patronatem P.U.H. Grafix - Dealer Mitsubishi Białystok)
Mam więc do Was kilka pytań:
1. Już trochę poczytałem forum i wiem że zdarzają się problemy ze skrzynią biegów, czy jest może jakiś sposób żeby sprawdzić czy zbliżają się te problemy ?
2. Ogólnie czy moglibyście mnie przygotować do pierwszych oględzin, jazdy próbnej na co zwracać szczególną uwagę
3. Czy macie jakieś sugestie co do zwracania szczególnej uwagi na inst. gazową |
|
|
|
 |
toes [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 08:18
|
|
|
Ad. 1 zobacz czy biegi wchodzą płynnie i czy podczas jazdy nie słychać grzechotania łożysk
Ad. 2 zobacz czy falują obroty na gazie i na benzynie, ogólnie czy stuka pod spodem i na zakrętach, czy nie ściąga na którąś ze stron
Ad. 3 zobacz kiedy założył bańkę gazową, po 10 latach trzeba wymienić
Posłuchaj na zewnątrz czy przy pracującym silniku nie słychać klepania - jeżeli tak to szklanki do wymiany |
|
|
|
 |
vermon7
Nowy Forumowicz
Auto: msr
|
Wysłany: 23-02-2009, 09:41
|
|
|
Dzięki za odpowiedź, rozmawiałem jeszcze z gościem i mówi że sprzęgło jest już wyślizgane, a że cena jest okazyjna to jeszcze się zastanawiam, orientujecie może się jak z częściami ? Jaki byłby koszt takiej naprawy ? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-02-2009, 10:44
|
|
|
vermon7 napisał/a: | rozmawiałem jeszcze z gościem i mówi że sprzęgło jest już wyślizgane, a że cena jest okazyjna to jeszcze się zastanawiam, orientujecie może się jak z częściami ? Jaki byłby koszt takiej naprawy ? |
Docisk + łożysko oporowe wałka sprzęgła + tarcza - czyli komplet - dobrej niemieckiej firmy LUK - kosztuje 367,- Koszt robocizny to 200-300 zł. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
|
|