[Cari 1.9TD] Navi i radio - problem. |
Autor |
Wiadomość |
wrrredna
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma HB 1.9TD 2000r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 10-10-2009, 23:13 [Cari 1.9TD] Navi i radio - problem.
|
|
|
Witajcie
Od dwóch lat jestem szczęśliwym ( ) posiadaczem Cari HB 1.9 TD 2000r (jak w temacie) i nie mogę poradzić sobie z radiem i nawigacją. Najprawdopodobniej nie potrafię uruchomić czego trzeba stąd prośba do Was Panowie o pomoc.
Ze sprzętu działa tylko odtwarzacz kaset.
Radio cały czas szumi, nie można ustawić żadnej stacji (jakby przyciski nie działały) a na wyświetlaczu nawigacji pojawia się na okrągło napis "Navigation system" i tylko tyle. Dodam, że radio jest wbudowane fabrycznie i nic nie było przy nim robione (przynajmniej przeze mnie). Auto jest sprowadzone z Holandii i tylko w "ichnym" języku mam instrukcję obsługi a w mojej mieścinie nikt nie potrafi mi pomóc.
W ostatnim czasie otrzymałam od jednego miłego Pana stąd płytkę z mapą ale nie wczytuje programu tylko pojawia się komunikat "Błąd odczytu".
Przy zakupie auta sprzedawca powiadomił mnie, że jest fabryczna zmieniarka ale gdzie się znajduje i jak działa to już nie wytłumaczył.
Jak wygląda mój sprzęcik jest pokazane tutaj tylko oczywiście jest zamontowany
Panowie zlitujcie się nad "głupią kobitą" i pomóżcie.
Jeżeli potrzebne są jeszcze jakieś dane to chętnie podam tylko proszę powiedzieć co. |
_________________ Pozdrawiam
Anula
"Radość...to jedyna rzecz, którą jak dzielimy to mnożymy" |
|
|
|
 |
mareqm
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI ,2003 AT
Pomógł: 9 razy Dołączył: 10 Paź 2007 Posty: 94 Skąd: okolice W-wy
|
Wysłany: 11-10-2009, 09:31
|
|
|
Z trzech wysłanych płyt zadziałała jedna.Chyba wiąże się to z rokiem produkcji auta.W tych starszych nie działa.Przed wysłaniem płyty zrobiłem próbę u siebie i wyświetlił się napis,że mapa nie obejmuje danego regionu,czyli z płytą wszystko OK.
Mam chyba takie samo radio,nie ma w nim zmieniarki ,płyty CD wkłada się tam gdzie płytę z nawigacją .Funkcje wyświetlania zmienia się przyciskiem DISP.
Może ktoś z forumowiczów ma starszą wersję mapy?
Pozdrawiam. |
|
 |
wrrredna
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 11-10-2009, 20:49
|
|
|
Ogólnie dzisiaj się troszeczkę bawiłam i jak nie działało tak nie działa. Przyciski w ogóle nie reagują a na wyświetlaczu wciąż pojawia się ten sam napis czyli "Navigation system". W ogóle nie mam pomysłu jak to załatwić. A może zrobić to co zawsze radzą informatycy czyli najpierw "wyłączyć i włączyć komputer" Może rozebrać wszystko co się da? I spróbować złożyć na nowo
Znalazłam na allegro taki właśnie system nawigacyjny ale podpisane jest jako Mitsubishi Space Star może poszukać w tym kierunku?? |
Anula
|
|
|
 |
mirek1969
Nowy Forumowicz
Auto: mitshubishi carisma 1,9 d.i.d
|
Wysłany: 13-10-2009, 14:12
|
|
|
loledzy jestem szczesliwym posiadaczem cari rok 2001 did ale nigdzie nie moge znalezc płyty z mapa do nawigacji na teren polski. moze mi ktos poradzi gdzie ja zdobyc |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 13-10-2009, 20:07
|
|
|
mirek1969 napisał/a: | moze mi ktos poradzi gdzie ja zdobyc |
nigdzie, bo nie ma nie było i nie bedzie polski do navi z carismy |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
wrrredna
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 13-10-2009, 20:09
|
|
|
A jakąkolwiek inną odblokowującą funkcje?
Żeby nie zaśmiecać
Słuchajcie udało mi się znaleźć taką stronę . Są tam umieszczone obrazy map do "Mituwisi" różnych modeli może akurat komuś podpasuje. Ja próbuję a "nóż0widelec". Jeśli się uda to napiszę. jeśli nie to też |
Anula
|
|
|
 |
|