[Cari 1.9TD] brak ladowania akumulatora |
Autor |
Wiadomość |
staruchu
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1.9TD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-01-2010, 12:47 [Cari 1.9TD] brak ladowania akumulatora
|
|
|
witam mam carisme 1.9 td 98 nie ma ladowania mimo ze jest nowy alternator wszystko bylo dobrze przez 15 minut od wyjazdu od mechanika a potem zapalila sie kontrolka ladowania i silnik po paru minutach zgasl przy probie zapalenia migaja kontrolki i nawet sie nie odzywa niech ktos pomoze |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 20-01-2010, 13:47
|
|
|
staruchu, wróć sie do elektryka, moze nie przykręcił złącza pradowego, albo oczko na nim sie odłamało, albo brakuje wzbudzenia na alternator, moze akumulator jest padniety calkowicie, może brakuje masy na silniku, trudno zgadywac w ciemno |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
staruchu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-02-2010, 13:34
|
|
|
ok ale wszystko jest ok l z prostownika akuadowanie z alternatora jest odpalilem po ladowaniu z prostownikam a potem jazda problem w tym ze kontrolka ladowania zapala sie a potem gasnie i wszystko jest ok po kilku chwilach zapala sie na nowo i nie chodzi obrotomierz ani nic nie wiem juz co robic |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 01-02-2010, 14:12
|
|
|
staruchu, uzupełnij interpunkcje albo temat wyleci do kosza |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
siwysiwy
Nowy Forumowicz
Auto: carisma 1,9td ,2000r
|
Wysłany: 03-02-2010, 12:59
|
|
|
nie napisales czy u mechanika byles z powodu alternatora ,jesli ladowanie jest a za chwile kontrolka sie swieci badz zaży to problemem sa wieszajace sie szczotki,nawet jesli ktos je przed chwila wymienial to tak sie zdarza, bo dorabiaja szczotki do starego sczotkotrzymacza a nie wymieniaja w calosci,po takim zabiegu szczotki potrafia sie wieszac |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 03-02-2010, 18:52
|
|
|
czyli co? alternator jest ganz nowy? czy po regeneracji? a jeśli po regeneracji to po profesjonalnej czy wymienione niektóre elementy? U mnie też kontrolka raz świeciła raz nie, ładowanie zawsze było ok. Przejeździłem tak chyba z rok aż w koncu wymontowałem alternator i zawiozłem do regeneracji. Rozebrali go na czynniki pierwsze, wymienili łożyska, pomierzyli uzwojenia jest ok więc nie przezwajali go reszta "gratów" też ok więc nie wymieniali nic. Obudowa wypiaskowana i nasączona jakimś specyfikiem, altek wygląda jak nówka. Powodem tego żarzenia kontrolki było 5 M Ohmowe zwarcie na wirniku (?). Teraz altek śmiga i kontrolka nie świeci |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
staruchu
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 04-02-2010, 10:10
|
|
|
alternator byl robiony, wymienione szczotki i niby bylo ok ,ale po pol godziny tragedia i znow nie laduje. Swieci sie kontrolka ladowania. Zawiozlem auto o brak ladowania stoi juz chyba miesiac a nikt nie jast w stanie go zdiagnozowac czemu nie laduje. Wyjscie z alternatora jest normalnie a i tak nie laduje
[ Dodano: 05-02-2010, 11:39 ]
niech ktos mi powie: mechanik powiedziaql mi ,ze brak ladowania moze byc z powodu wadliwego kola na wale mozliwe? |
|
|
|
 |
|