|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Silniczek klimy ? |
Autor |
Wiadomość |
macik234az
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9TD '98r.
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-12-2011, 09:42 Silniczek klimy ?
|
|
|
Cześć forumowicze! Mam problem z klima-tronikiem w mojej Carismie 1.9TD ponieważ silnik od klimy nie przestawia klapki na powietrze ciepłe lub zimne. Jak ręcznie dosięgnę "drucik" i go przesunę to wtedy jest różnica. Zastanawiam się jak dobrać się do silniczka. Muszę rozbierać cały przód łącznie z wyciąganiem poduszek? Można jakoś sprawdzić czy to wina klimy czy silniczka ?
Pozdrawiam,
Maciek |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 13-12-2011, 10:30
|
|
|
No a jak dosięgasz drucika? To od tej strony też musisz do niego się dobrać. Ja demontowałem plastiki w nogach od strony pasażera i po lekkim dłubaniu udało się wyjąć. |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
macik234az
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9TD '98r.
|
Wysłany: 13-12-2011, 11:32
|
|
|
OK, to tak też spróbuje dzięki mlun. |
|
|
|
 |
Werwolf
Mitsumaniak
Auto: CARISMA 1.9TD '98 GLS
Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Mar 2007 Posty: 180 Skąd: Krosno
|
Wysłany: 16-12-2011, 08:45
|
|
|
Spróbuj wyciągnąć wtyczkę na silniczku i ponownie ją zapiąć, ja miałem podobny przypadek z silniczkiem od zmiany obiegu zewnątrz wewnątrz. Nagle przestał działać, więc wymontowałem go rozebrałem sprawdziłem - okazało się że wszystko jest OK zamontowałem go i działa. |
|
|
|
 |
|
|