|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 27-10-2009, 07:52 |
[Sport] 2.5 TD - Kupno Pajero Sport |
Autor |
Wiadomość |
raffik1
Nowy Forumowicz
Auto: Suzuki Drand vitara
|
Wysłany: 26-10-2009, 17:58 [Sport] 2.5 TD - Kupno Pajero Sport
|
|
|
Witam i mam do was pytanie mianowicie jestem na kupnie Pajero Sport z silnikiem 2.5 98KW,133KM z 2004r,proszę mi powidziedzieć czym ten silnik różni się od tego 115-konnego,oraz jaka tam jest pompa wtyskowa.Również chciałbym się dowiedzieć jak mogę sprawdzić diesla czy jest wszysko ok,jedni mówia żeby odkrecić korek wlewu oleju i sprawdzić czy pryska olej drudzy że miarkę oleju i sprawdzić czy dmucha a ja chyba wezmę do servisu niech mi sprawdzą parametry. |
Ostatnio zmieniony przez Gene 27-10-2009, 07:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 26-10-2009, 21:57
|
|
|
Silnik taki sam, rożni się tylko trochę oprzyrządowaniem. Pompa jet w 130KM inna bo jest elektroniczna, (fajnie można podnieść moc).
Sprawdzić można najlepiej przez, podłączenie manometra do magistrali olejowej, żeby sprawdzić ciśnienie oleju. Jakie jest na zimnym i jakie na ciepłym.
Zmierzyć ciśnienie w cylindrach. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|