Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Adaho_krak
27-06-2008, 17:18
kody błędów space runner
Autor Wiadomość
rafaldz
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2006, 13:08   kody błędów space runner

witam po raz pierwszy!
jestem szczęśliwym posiadaczem runnera '98
mam kłopot z abs i serwisem tej usterki w moim mieście
nieregularnie zapala mi się lampka abs w aucie
różne serwisy nie mogły mi pomóc (podobno wszystkie czyściły mi styki i sprawdzały czujniki)
w jednym z srewisów odczytano kod migowy usterki jako związany ze światłami stopu.
moje pytanie brzmi : czy ktoś z was ma pomysł w jaki sposób światła stopu mają związek z abs , ewntualnie może macie dostęp do spisu kodów serwisowych
będę wdzięczny za wszelką pomoc
pozdrawiam
rafaldz@poczta.onet.pl

wesin
[Usunięty]

Wysłany: 02-03-2006, 19:00   

Witam!Ja mam MSR 92 w wersji amerykańskiej niestety bez ABS.Moim drugim samochodem jest VW-Caravelle i tu właśnie mam do czynienia z opisanym przez Ciebie problemem.U mnie dzieje się tak w zimie podczas mrozów choć nie zawsze.Myślę,że zapalanie kontrolki spowodowane jest osadzaniem się na czujnikach soli i innych środków wysypywanych na jezdnie w okresie zimowym.Po ociepleniu [wiąże się to z jazdą po wodzie lub gruntownym myciem] problem ustępuje.Najgorsze,że ABS znika gdy kontrolka się pali.W lecie tylko raz mi się zapaliła kontrolka,ale wtedy obluzował się wielowtyk przy sterowniku[po przejechaniu odcinka Olszyna-Wroclaw !]Radzę nie jeżdzić po serwisach bo można się "różnych ciekawostek dowiedzieć " no i kasę stracić.Pozdrowienia-WESIN.

Odpowiedz do tematu