Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Eclipse 2G - nie chce zapalić :/
Autor Wiadomość
michalstrojek83 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-10-2009, 22:53   Eclipse 2G - nie chce zapalić :/

Witam,
Mam pewien problem... Wczoraj jechałem sobie do domku i przystanąłem na światłach. Po czym Ruszam 1 bieg delikatnie ruszam drugi bieg... rozpędzam się a tu nagle lekkie pyk i silnik zgasł :/ oczywiście było tąpnięcie jak to przy rozpędzonym lekko aucie na biegu .. od razu sprzęgło i się dotoczyłem do najbliższego zjazdu... spróbowałem zakręcić jeszcze dwa razy ale jakoś ciężko kręcił... wyłączyłem wszystko i zaglądnąłem pod maskę... nic dziwnego nie zauważyłem... po chwili przejeżdżający znajomy się zatrzymał i podpięliśmy kable, bo myślałem że aku słaby. Niestety to nic nie dało... Jak kręciłem zauważyłem lekki dymek spod maski... okazało się, że topiła się izolacja od minusa z wiązki która szła do jakiegoś przekaźnika... nie mam pojęcia co to za przekaźnik... znajduje się pod maską od strony kierowcy, bliżej nadkola. wyjąłem kostkę żeby sprawdzić czy nie jest jakiś nalot, który powoduje brak styku... była strasznie zawalona jakąś mazią... Wykręciłem też przekaźnik i chyba jest uszkodzony, bo jak nim potrząsnę to coś w środku "lata"... nie mam pojęcia nawet czy to to... ale wie ktoś co to za przekaźnik może być ? nie ma żadnego numeru ani symbolu :/ Proszę o radę.... ewentualnie co obstawiacie ?
Pozdrawiam
M.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 23-10-2009, 23:02   

Moze przekaznik pompy paliwa, slychac zeby pompa paliwa chodzila po przekreceniu kluczyka? Ponadto jezeli tak jak piszesz kabel minusowy sie przegrzal i stopil to moze byc zwarcie na rozruszniku, albo poprostu slaba masa pomiedzy nadwoziem a silnikiem.
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

michalstrojek83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-10-2009, 00:16   

Jednak to chyba nie był przekaźnik.... :/ rozebrałem go, żeby sprawdzić co tam lata i moim oczom pokazał się oto ten widok :/ Jedno się nie zmieniło ... nadal nie mam pojęcia co to jest i do czego służy... wygląda jak jakiś "iskrownik" czy coś :/

Jeżeli ktoś ma pojęcie co to jest i do czego służy (czy może być przyczyną, że nie chce zapalić autko) to prosze o rady...
Pozdrawiam..

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-10-2009, 00:26   

Słabej jakosci te zdjecia, faktycznie wyglada jak jakis iskrownik, ale 0 pewnosci ciezko cokolwiek rozpoznac na zdjeciach
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

michalstrojek83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-10-2009, 00:56   

tu jest więcej zdjęć... może ktoś na coś wpadnie ? ;/

http://img200.imageshack....g=p1110502z.jpg

lombard 
Forumowicz
JESTEM HARDCOREM !!!

Auto: ECLIPSE 1G 2,0 92r(BEZ TURBO)
Wysłany: 24-10-2009, 03:58   

michalstrojek83 - wklej ze 2 foty obudowy (tego czarnego plastiku) tego ymmmm.... CZEGOŚ bo zero pojecia co to jest??? i jakieś foto na którym widać gdzie dokładnie w aucie jest ten element...bo 1 raz widzę coś takiego w 2g :shock:

michalstrojek83 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 24-10-2009, 12:09   

Poniżej link z obudową... polutowałem na próbę... mam nadzieje, że zadziała... dalej nie wiem jaką funkcję pełni... :axe:

http://img251.imageshack.us/gal.php?g=p1110521.jpg :axe: :axe: :shock: :shock:

Odpowiedz do tematu