Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Film lub Serial
Autor Wiadomość
czarna 
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-11-2008, 23:18   Film lub Serial

Kochani może teraz troszkę z innej beczki.
Macie jakiś serial lub film z dzieciństwa, ale nie koniecznie, do którego wracacie z sentymentem i który przeżywacie zawsze na nowo lub, który poprostu do tej pory lubicie oglądać????

W moim przypadku jest ich kilka:

"Podróż za jeden uśmiech"- serial, który zawsze wzbudzał chęć wyrwania się z domu i przeżywania przygód podobnie jak Poldek i Duduś .

"Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek"

"Czterej pancerni i pies"- serial, który oglądam do dziś i zawsze znajduję w nim coś nowego i ciekawego. No i zawsze zachwyca mnie przystojny Grigorij Saakaszwili ( Włodzimierz Press) choć po latach stracił swój urok :P

"Znachor"- film, który uświadamia, co w życiu jest ważne. No i wspaniała postać Rafała Wilczura (Jerzy Bińczycki )

"Alternatywy 4 "

"W labiryncie"

"Dom"

"Daleko od szosy"- świetnie historia chłopaka, który dzięki swoim ambicjom potrafił osiągnąć wszystko pomimo trudów jakie napotykał na swojej drodze.

"Beverly Hills 90210"- tata zawsze zabraniał mi oglądać, twierdził, że ogłupia :P

No i najwspanialszy "Dirty Dansing"- znam go na pamięć a na końcu zaaaawsze płacze :D

ruslana81 
Mitsumaniak
żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Wysłany: 28-11-2008, 21:03   

czarna, kurde, cała masa jest takich...ale "Podróż za jeden uśmiech" (tylko film) i "Alternatywy 4" jak najbardziej.
No i jeszcze obowiązkowo "Siedem życzeń" :D z kotem Rademenesem...
"W labiryncie" też był super.
A pamiętasz "Pokolenia"? I tego przystojnego gliniarza? I tego jeszcze ciemnowłosego gościa...huhu....aż muszę poszukać w necie fotek i wrzucić do wiadomego tematu :mrgreen:

A takie filmy jak "Kogel-Mogel"? (obie części) ..."poniekąd to twój mąż"..."hm! poniekąd!" :lol:

Mogłabym wymieniać wiele...a Dirty Dancing to klasyk! U mnie obywa się bez łez, ale zawsze z przyjemnością oglądam.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 28-11-2008, 22:21   

ruslana81 napisał/a:
a Dirty Dancing to klasyk
Czy ja wiem czy klasyk ....? :roll: Ale jak nastała era video to kumpel przywiózł ten film z Niemiec - wersja językowa oczywiście niemiecka. Jak oglądaliśmy to co chwila pytaliśmy: "Janek, co mówią, co mówią?" A Janek, znudzony i przebudzony nagle streszczał nam pokrótce o co biega po czym zapadał w kolejną 10-cio minutową drzemkę ;)

Fajne są te stare filmy.... Np. "Daleko od szosy" - wiecie, że akcja miała miejsce m.in. w Chorzowie - dworzec Chorzów Miasto i te 4 kominy Huty Kościuszko, których od dobrych 10 lat już nie ma. A pamiętam jak jeszcze dymiły.... :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Blondi 
Mitsumaniak
admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
Wysłany: 29-11-2008, 20:08   

Dla mnie takim filmem z dzieciństwa, który po prostu kocham jest "Neverending story" czyli "Niekończąca się opowieść" i cudny smoko pies o imieniu Falkor :) Ten film mnie rozczula.
jest oczywiście i pare innych ale to już ze starszych lat jak "Stowarzyszenie umarłych poetów" czy "Między niebem a piekłem" oba z niesamowitymi rolami Robina Wiliamsa. Oba zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Kto nie widział to polecam :)

sruba 
m3m&mitsumaniak
football is a drug

Auto: Toyota Auris II TS
Wysłany: 29-11-2008, 20:25   

seriale ?
Klos, Pancerni, Alternatywy i Zmiennicy.
filmy ?
z polskich: komedie Bareji, z zagranicznych: Niesmiertelny, Wejscie Smoka, Klasztor Szałlin, albo Rambo...

dm17
[Usunięty]

Wysłany: 29-11-2008, 20:56   

ruslana81 napisał/a:
Mogłabym wymieniać wiele...a Dirty Dancing to klasyk! U mnie obywa się bez łez, ale zawsze z przyjemnością oglądam.
Oli tego nie powtórzę .... i Tobie też polecam się nie wychylać :twisted: :twisted: :twisted:

A ja lubię Klosa, Czterech pancernych (czasami :P ) no i Psa Cywila i Przygody Wesołego Wiabła -piszczałka był koleś :D :D i jeździł takim prototypem miska :lol: :lol: :lol:

No za dzieciaka to więcej tego było :wink:

YourMama 
Mitsumaniak
Piss & Laugh

Auto: był Galant 2.5 V6
Wysłany: 03-12-2008, 18:07   

Ja zawsze smieje sie jak ogladam stara ale bardzo dobra komedie "Sami swoi" :D i jeszcze kilka innych polskich komedi zwłaszca Koterskiego min " Nic smiesznego" "Dzien swira" itp. Z kina zagranicznego to "Las Vegas parano" :D , "Trainspotting" "Martwica mozgu" "Koszmar z ulicy wiązów" "Siedem" i wiele wiele innych ;) ktore bym chetnie obejrzał poraz drugi ;)

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 03-12-2008, 22:57   

Seria "Żandarm" z Louisem de Funèsem
Seria "James Bond"
Seria "Gwiezdne Wojny"
"Jak rozpętałem II-gą wojnę światową"
"Sami swoi", "Nie ma mocnych", "Kochaj albo rzuć"
"Brunet wieczorową porą"
"Nie lubię poniedziałku"

Z seriali to "Zmiennicy", "Przyjaciele", "Policjanci z Miami", "Święty", "Dempsey i Makepeace na tropie"

ruslana81 
Mitsumaniak
żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
Wysłany: 03-12-2008, 23:18   

Blondi napisał/a:
"Stowarzyszenie umarłych poetów"

o tak...wspaniały film...
Blondi napisał/a:
"Między niebem a piekłem"

...a ten jeszcze wspanialszy...
YourMama napisał/a:
"Trainspotting"

zgadza się...dodam jeszcze serię Tarantino - "Od zmierzchu do świtu", "Kill Bill" 1 i 2 i inne.

A jeszcze 1 flagowy Luc'a Besson'a - "Nikita" i "Leon Zawodowiec"...te filmy nigdy mi się nie znudzą...

A znacie film "Myszy i ludzie"? z Garym Sinise i Johnem Malkovich? Polecam...bardzo dobre kino.

I wszelkie wojenne: Pluton, Urodzony 4 lipca, Helikopter w ogniu, Stalingrad.....

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 04-12-2008, 08:09   

ruslana81 napisał/a:
I wszelkie wojenne:
Moim ulubionym jest "Most na rzece Kwai". Wzruszył mnie ten film.

No i zapomniałem o mojej ulubionej komedii: "Maverick" :D

YourMama 
Mitsumaniak
Piss & Laugh

Wysłany: 08-12-2008, 19:29   

Z ostatnio oglądanych to "Irreversible" kto nie ogladał to polecam ;) swietny film

HamanN 
Mitsumaniak
Jacek

Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
Wysłany: 08-12-2008, 23:59   

"Up in smoke" ... generalnie film z 70 lat ale w klimacie wlasnie rozowych lat 70tych ...

ja sie prawie posikalem :D :P

YourMama 
Mitsumaniak
Piss & Laugh

Wysłany: 10-12-2008, 22:30   

genialny film ;) chociaz Las Vegas Parano bardziej mi sie podobalo ;)

Jessica__
[Usunięty]

Wysłany: 17-01-2009, 11:54   

Ja zawsze miałam sentyment do "07 zgłoś się" i do tej pory lubię oglądać zmagania Borewicza z przestępczością ówczesnej Polski ;)

a poza tym...

"Zmiennicy", "Alternatywy"

a z takich "nowszych".... "Armagedon" z Bruce'm Willis'em - znam ten film na pamięć, nie jestem w stanie zliczyć ile razy go oglądałam...
Zresztą z tym aktorem kocham nieśmiertelne już wszystkie "Szklane pułapki" oraz "Ostatniego skauta".

Diana 
Nowy Forumowicz

Auto: ------
Wysłany: 01-09-2009, 22:10   

Ze starszych to : Wywiad z wampirem
Od jakiegoś czasu przerzuciłam się na seriale m.in. : True Blood , Supernatural , CSI , Bones i wiele innych.

Odpowiedz do tematu