Film lub Serial |
Autor |
Wiadomość |
czarna
moderator

Auto: Mazda 323f '99 DITD
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 27-11-2008, 23:18 Film lub Serial
|
|
|
Kochani może teraz troszkę z innej beczki.
Macie jakiś serial lub film z dzieciństwa, ale nie koniecznie, do którego wracacie z sentymentem i który przeżywacie zawsze na nowo lub, który poprostu do tej pory lubicie oglądać????
W moim przypadku jest ich kilka:
"Podróż za jeden uśmiech"- serial, który zawsze wzbudzał chęć wyrwania się z domu i przeżywania przygód podobnie jak Poldek i Duduś .
"Dziewczyna i chłopak, czyli heca na 14 fajerek"
"Czterej pancerni i pies"- serial, który oglądam do dziś i zawsze znajduję w nim coś nowego i ciekawego. No i zawsze zachwyca mnie przystojny Grigorij Saakaszwili ( Włodzimierz Press) choć po latach stracił swój urok
"Znachor"- film, który uświadamia, co w życiu jest ważne. No i wspaniała postać Rafała Wilczura (Jerzy Bińczycki )
"Alternatywy 4 "
"W labiryncie"
"Dom"
"Daleko od szosy"- świetnie historia chłopaka, który dzięki swoim ambicjom potrafił osiągnąć wszystko pomimo trudów jakie napotykał na swojej drodze.
"Beverly Hills 90210"- tata zawsze zabraniał mi oglądać, twierdził, że ogłupia
No i najwspanialszy "Dirty Dansing"- znam go na pamięć a na końcu zaaaawsze płacze |
|
|
|
 |
ruslana81
Mitsumaniak żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
|
Wysłany: 28-11-2008, 21:03
|
|
|
czarna, kurde, cała masa jest takich...ale "Podróż za jeden uśmiech" (tylko film) i "Alternatywy 4" jak najbardziej.
No i jeszcze obowiązkowo "Siedem życzeń" z kotem Rademenesem...
"W labiryncie" też był super.
A pamiętasz "Pokolenia"? I tego przystojnego gliniarza? I tego jeszcze ciemnowłosego gościa...huhu....aż muszę poszukać w necie fotek i wrzucić do wiadomego tematu
A takie filmy jak "Kogel-Mogel"? (obie części) ..."poniekąd to twój mąż"..."hm! poniekąd!"
Mogłabym wymieniać wiele...a Dirty Dancing to klasyk! U mnie obywa się bez łez, ale zawsze z przyjemnością oglądam. |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 28-11-2008, 22:21
|
|
|
ruslana81 napisał/a: | a Dirty Dancing to klasyk | Czy ja wiem czy klasyk ....? Ale jak nastała era video to kumpel przywiózł ten film z Niemiec - wersja językowa oczywiście niemiecka. Jak oglądaliśmy to co chwila pytaliśmy: "Janek, co mówią, co mówią?" A Janek, znudzony i przebudzony nagle streszczał nam pokrótce o co biega po czym zapadał w kolejną 10-cio minutową drzemkę
Fajne są te stare filmy.... Np. "Daleko od szosy" - wiecie, że akcja miała miejsce m.in. w Chorzowie - dworzec Chorzów Miasto i te 4 kominy Huty Kościuszko, których od dobrych 10 lat już nie ma. A pamiętam jak jeszcze dymiły.... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Blondi
Mitsumaniak admin Morfiego ;P

Auto: srebrna strzała :)
|
Wysłany: 29-11-2008, 20:08
|
|
|
Dla mnie takim filmem z dzieciństwa, który po prostu kocham jest "Neverending story" czyli "Niekończąca się opowieść" i cudny smoko pies o imieniu Falkor Ten film mnie rozczula.
jest oczywiście i pare innych ale to już ze starszych lat jak "Stowarzyszenie umarłych poetów" czy "Między niebem a piekłem" oba z niesamowitymi rolami Robina Wiliamsa. Oba zrobiły na mnie ogromne wrażenie. Kto nie widział to polecam |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 29-11-2008, 20:25
|
|
|
seriale ?
Klos, Pancerni, Alternatywy i Zmiennicy.
filmy ?
z polskich: komedie Bareji, z zagranicznych: Niesmiertelny, Wejscie Smoka, Klasztor Szałlin, albo Rambo... |
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-11-2008, 20:56
|
|
|
ruslana81 napisał/a: | Mogłabym wymieniać wiele...a Dirty Dancing to klasyk! U mnie obywa się bez łez, ale zawsze z przyjemnością oglądam. | Oli tego nie powtórzę .... i Tobie też polecam się nie wychylać
A ja lubię Klosa, Czterech pancernych (czasami ) no i Psa Cywila i Przygody Wesołego Wiabła -piszczałka był koleś i jeździł takim prototypem miska
No za dzieciaka to więcej tego było |
|
|
|
 |
YourMama
Mitsumaniak Piss & Laugh

Auto: był Galant 2.5 V6
|
Wysłany: 03-12-2008, 18:07
|
|
|
Ja zawsze smieje sie jak ogladam stara ale bardzo dobra komedie "Sami swoi" i jeszcze kilka innych polskich komedi zwłaszca Koterskiego min " Nic smiesznego" "Dzien swira" itp. Z kina zagranicznego to "Las Vegas parano" , "Trainspotting" "Martwica mozgu" "Koszmar z ulicy wiązów" "Siedem" i wiele wiele innych ktore bym chetnie obejrzał poraz drugi |
_________________ Wiatr we włosach, muchy w zębach
 |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 03-12-2008, 22:57
|
|
|
Seria "Żandarm" z Louisem de Funèsem
Seria "James Bond"
Seria "Gwiezdne Wojny"
"Jak rozpętałem II-gą wojnę światową"
"Sami swoi", "Nie ma mocnych", "Kochaj albo rzuć"
"Brunet wieczorową porą"
"Nie lubię poniedziałku"
Z seriali to "Zmiennicy", "Przyjaciele", "Policjanci z Miami", "Święty", "Dempsey i Makepeace na tropie" |
|
 |
ruslana81
Mitsumaniak żona swego męża

Auto: Corleone&RalliKrówka
|
Wysłany: 03-12-2008, 23:18
|
|
|
Blondi napisał/a: | "Stowarzyszenie umarłych poetów" |
o tak...wspaniały film...
Blondi napisał/a: | "Między niebem a piekłem" |
...a ten jeszcze wspanialszy...
YourMama napisał/a: | "Trainspotting" |
zgadza się...dodam jeszcze serię Tarantino - "Od zmierzchu do świtu", "Kill Bill" 1 i 2 i inne.
A jeszcze 1 flagowy Luc'a Besson'a - "Nikita" i "Leon Zawodowiec"...te filmy nigdy mi się nie znudzą...
A znacie film "Myszy i ludzie"? z Garym Sinise i Johnem Malkovich? Polecam...bardzo dobre kino.
I wszelkie wojenne: Pluton, Urodzony 4 lipca, Helikopter w ogniu, Stalingrad..... |
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 04-12-2008, 08:09
|
|
|
ruslana81 napisał/a: | I wszelkie wojenne: | Moim ulubionym jest "Most na rzece Kwai". Wzruszył mnie ten film.
No i zapomniałem o mojej ulubionej komedii: "Maverick" |
|
 |
YourMama
Mitsumaniak Piss & Laugh

|
Wysłany: 08-12-2008, 19:29
|
|
|
Z ostatnio oglądanych to "Irreversible" kto nie ogladał to polecam swietny film |
 |
|
|
|
 |
HamanN
Mitsumaniak Jacek
Auto: Lancer 1.6 GLXi KOMBI 94'
|
Wysłany: 08-12-2008, 23:59
|
|
|
"Up in smoke" ... generalnie film z 70 lat ale w klimacie wlasnie rozowych lat 70tych ...
ja sie prawie posikalem |
|
|
|
 |
YourMama
Mitsumaniak Piss & Laugh

|
Wysłany: 10-12-2008, 22:30
|
|
|
genialny film chociaz Las Vegas Parano bardziej mi sie podobalo |
 |
|
|
|
 |
Jessica__ [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 11:54
|
|
|
Ja zawsze miałam sentyment do "07 zgłoś się" i do tej pory lubię oglądać zmagania Borewicza z przestępczością ówczesnej Polski
a poza tym...
"Zmiennicy", "Alternatywy"
a z takich "nowszych".... "Armagedon" z Bruce'm Willis'em - znam ten film na pamięć, nie jestem w stanie zliczyć ile razy go oglądałam...
Zresztą z tym aktorem kocham nieśmiertelne już wszystkie "Szklane pułapki" oraz "Ostatniego skauta". |
|
|
|
 |
Diana
Nowy Forumowicz
Auto: ------
|
Wysłany: 01-09-2009, 22:10
|
|
|
Ze starszych to : Wywiad z wampirem
Od jakiegoś czasu przerzuciłam się na seriale m.in. : True Blood , Supernatural , CSI , Bones i wiele innych. |
|
|
|
 |
|