Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
01-12-2009, 19:41
POMPOWTRYSKI SPACE STAR PROSZE O POMOC
Autor Wiadomość
jahcio 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-11-2009, 23:38   POMPOWTRYSKI SPACE STAR PROSZE O POMOC

Witam. Kupiłem Miśka w Belgii i przyjechałem nim do kraju -kiedy go kupowałem wszystko nyło ok ale po tygodniu zaczął silnik troszke stukać i nierówno pracowaą na wolnych obrotach-pojechałem do warsztatu i okazało sie ze pierwszy pompowtrysk jest doo wymiany.Prosiłbym o porade gdzie najlepiej kupic pompowtryski i czy wymieniac jeden czy wszystkie i jaki mniej wiecej jest koszt (wiem ze nie mały) i czy jest inna mozliwosc -regeneracja? Dziekuje

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-12-2009, 00:05   

jahcio, male sprostowanie jezeli masz silnik DiD to tam nie ma pompowtryskow tylko sa wtryskiwacze commonrail, raczej ratuje Cie wymiana na nowe, teraz dokladnie nie pamietam ale regeneracja zajmowala sie jakas firma gdzies w polsce, gdyz jak sie nie myle te wtryskiwacze sa delphi, tak czy inaczej robienie jednej sztuki to prosta droga dla auta na handel, wtryskiwacze trzeba zdemontowac i zamontowac na stole diagnostycznym, nastepnie sprawdzic ich wydajnosc, stopien i prawidlowosc rozpylania oraz wiele innych parametrow, po tym zabiegu nalezy zamontowac wtryskiwacze na nowych podkladkach uszczelniajacych i cieszyc sie jazda, napisz w jaki sposob sprawdzali czy tez stwierdzili uszkodzone wtryskiwacze?
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

jahcio 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Space Star
Wysłany: 01-12-2009, 15:45   

Witam.Dziekuje za odpowiedz-nie jestem znawcą mechaniki ale byłem w kilku miejscach i sprawdzali pod komputeremi dopiero w 3 miejscu mi powiedzieli ze to są wtryski common rail i zostawiłem tam samochod bo powiedzieli ze zrobią . nie wiem jaki bedzie tego koszt w kazdym razie na pewno duzy-bardzo fajne autko.Ten silnik DID to dobra konstrukcja?

misiumisiu 
Mitsumaniak
Marcin

Auto: space star 1.9did
Wysłany: 01-12-2009, 17:45   

Tu masz koszt regeneracji http://moto.allegro.pl/it...d_dci_wawa.html
a silnik to Renaultowski Dci raczej niema z nim większych problemów

Odpowiedz do tematu