|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 01-12-2009, 19:41 |
POMPOWTRYSKI SPACE STAR PROSZE O POMOC |
Autor |
Wiadomość |
jahcio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-11-2009, 23:38 POMPOWTRYSKI SPACE STAR PROSZE O POMOC
|
|
|
Witam. Kupiłem Miśka w Belgii i przyjechałem nim do kraju -kiedy go kupowałem wszystko nyło ok ale po tygodniu zaczął silnik troszke stukać i nierówno pracowaą na wolnych obrotach-pojechałem do warsztatu i okazało sie ze pierwszy pompowtrysk jest doo wymiany.Prosiłbym o porade gdzie najlepiej kupic pompowtryski i czy wymieniac jeden czy wszystkie i jaki mniej wiecej jest koszt (wiem ze nie mały) i czy jest inna mozliwosc -regeneracja? Dziekuje |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23642 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 01-12-2009, 00:05
|
|
|
jahcio, male sprostowanie jezeli masz silnik DiD to tam nie ma pompowtryskow tylko sa wtryskiwacze commonrail, raczej ratuje Cie wymiana na nowe, teraz dokladnie nie pamietam ale regeneracja zajmowala sie jakas firma gdzies w polsce, gdyz jak sie nie myle te wtryskiwacze sa delphi, tak czy inaczej robienie jednej sztuki to prosta droga dla auta na handel, wtryskiwacze trzeba zdemontowac i zamontowac na stole diagnostycznym, nastepnie sprawdzic ich wydajnosc, stopien i prawidlowosc rozpylania oraz wiele innych parametrow, po tym zabiegu nalezy zamontowac wtryskiwacze na nowych podkladkach uszczelniajacych i cieszyc sie jazda, napisz w jaki sposob sprawdzali czy tez stwierdzili uszkodzone wtryskiwacze? |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
jahcio
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Space Star
|
Wysłany: 01-12-2009, 15:45
|
|
|
Witam.Dziekuje za odpowiedz-nie jestem znawcą mechaniki ale byłem w kilku miejscach i sprawdzali pod komputeremi dopiero w 3 miejscu mi powiedzieli ze to są wtryski common rail i zostawiłem tam samochod bo powiedzieli ze zrobią . nie wiem jaki bedzie tego koszt w kazdym razie na pewno duzy-bardzo fajne autko.Ten silnik DID to dobra konstrukcja? |
|
|
|
 |
misiumisiu
Mitsumaniak Marcin

Auto: space star 1.9did
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 101 Skąd: Białobrzegi
|
|
|