|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przekładnia kierownicza w pajero 2,5 tdi |
Autor |
Wiadomość |
pajero09
Nowy Forumowicz
Auto: pajero 2,5 tdi 92 rok ss
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 05-02-2010, 19:39 Przekładnia kierownicza w pajero 2,5 tdi
|
|
|
Dzień dobry, Czy ktoś się informuje jak można naprawić przekładnię kierowniczą w pajero 2,5 tdi rok 92. Jak zlikwidować luzy, i czy można to zrobić samemu, tzn. bez specjalistycznych maszyn? |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 05-02-2010, 19:52
|
|
|
A no właśnie...podłączam się do pytania...słyszałem,że jest jakaś możliwość regulacji...,czy to tylko płotki?
[ Dodano: 05-02-2010, 19:53 ]
Co prawda ja mam motor 2.8 ale myślę,że przekładnia będzie ta sama |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Videlec [Usunięty]
|
Wysłany: 06-02-2010, 11:23
|
|
|
można, jest u góry przekładni nakrętka ze śrubą "do kasowania luzu", poluzowujesz nakrętkę i wkręcasz śrubę śróbokrętem (ma specjalne nacięcie) ale nie za dużo i nie za mocno bo może potem wywalić uszczelnienia na przekładni, potem kontrujesz nakrętke i tyle.
Sprawa troche ryzykowna bo można przesadzić z dokręcaniem albo też upitolić tą śrube.
Prościej ale drożej jest oddać przekłądnię do regeneracji (koszt ok 500pln) |
|
|
|
 |
|
|