|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Kryniu- EA5A Avance |
Autor |
Wiadomość |
Kryniu.naw
Nowy Forumowicz
Auto: Galant Avance 2,5
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-08-2013, 21:45 Kryniu- EA5A Avance
|
|
|
Zimą 2011/2012 mój kochany Nissan Sunny zaczął umierać. Właściwie zaczął już wcześniej, ale w styczniu 2012 już dogorywał- wszechobecna Ruda, problemy z silnikiem, układem hamulcowym, mnóstwo mniejszych usterek... Trzeba było zacząć szukać nowego autka.
Wybór nie był łatwy- trzeba było pogodzić niezbyt duży budżet z jakością i wiekiem auta.
W oko wpadł mi ON
Szybko okazało się, że mój budżet pozwala na zakup 66% auta- trzeba było szukać dalej, ciągle wzdychając do Galanta.
Następny wytypowany samochód- Volvo S40/V40 też wykraczał poza moje ówczesne możliwości- z bólem serca zacząłem szukać Skody;/
Po paru tygodniach przeglądania ofert, jednej nieudanej wyprawie pod Poznań (Luboń), niedaleko, bo w Wałbrzychu, znalazłem to czego szukałem. Krótki przegląd, przejażdżka, umowa, pieniążki i już byłem (nie)szczęśliwym posiadaczem Skody Fabii 1.4 MPI z instalacją LPG. Był styczeń 2012.
Niestety, okazało się, że to wcale nie jest takie fajne jeździdełko. 2 razy wystrzelił mi gaz w kolektor, niszcząc obudowę filtra powietrza, w tym pierwszy raz na niemieckiej autostradzie, w połowie drogi do domu. Po długich poszukiwaniach znalazłem obudowę (ponad 300 zł;/;/;/). niestety długo się nią nie nacieszyłem, wkrótce sytuacja się powtórzyła. Na szczęście wizyta u gazownika rozwiązała problem.
Skodzina pojechała nawet z nami na wakacje do Chorwacji- dłuuuugo, ciasno, ciężko, chwilami nie miała już sił jechać z górki w gorącym bałkańskim powietrzu... i do tego brak klimatyzacji. Drobnych nieprzyjemności było zbyt wiele. wiosną tego roku postawiłem sobie nowy cel- Galant.
Od kwietnia szukałem, czytałem, aż w końcu się udało:) Tydzień temu pojechałem obejrzeć autko. Z kolegą- mechanikiem męczyliśmy właściciela ponad 4 godziny, oglądając, jeżdżąc, podpinając się pod komputer, mierząc lakier. Decyzja zapadła i dziś za oknem stoi Avance 2,5
zdjęcie jeszcze z ogłoszenia, nie zdążyłem zrobić własnych fotek, leje deszcz i mi się nie chce:D więcej zamieszczę niebawem.
opłaty zrobione, teraz tylko przegląd, OC, Wydział komunikacji i można jeździć:) W ciągu najbliższych kilku dni zakup i wymiana rozrządu i oleju w skrzyni A/T, zakup nowych oponek letnich, bo obecnie tylko dwie nadają się do jazdy. Mam nadzieję, że z zakupu będę zadowolony:)
pozdrawiam:) Kryniu |
_________________ FIAT 126p--> Nissan Sunny 1.4 --> Skoda Fabia 1.4 MPI--> EA5A Avance
Avance Indygo Pearl |
|
|
|
 |
promatti
Mitsumaniak bziuuuuuum

Auto: EA5A '00 / CW7W '10
|
Wysłany: 19-08-2013, 21:52
|
|
|
Bedziesz zadowolony xD gratulacje i oby się sprawował, już Ci moge powiedzieć że długie podróże to czysta przyjemność Galancikiem |
_________________ Mitsubishi Lancer Sportback 1.8 Mivec + LPG '09, 2016.10 - ...
Mitsubishi Pajero II 3.5 V6 '97, 2016.10 - 2017.10
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 '03, 2014 - 2016
Mitsubishi Outlander II 2.2 DID '10, 2015 - 16.10.2016
Mitsubishi Galant 2.5 V6 '00 2013 - forever - Galeria
 |
|
|
|
 |
WreX
Mitsumaniak Igrający ze śmiercią

Auto: Galant Avance 2002 2.5l
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2011 Posty: 1896 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 19-08-2013, 21:52
|
|
|
Ty farciarzu, gratuluje Avanca no i podwójnych halogenów ehhh |
_________________ Moja Żona...
ma PRAWIE 8 sekund do setki... a Twoja ?
Takie tam zdjęcia chcesz pooglądać Gość ?
 |
|
|
|
 |
wyderka
Mitsumaniak

Auto: 1
|
Wysłany: 19-08-2013, 22:41
|
|
|
a ja gratuluję cierpliwego sprzedającego , bo nie jeden po 1 godzinie kopną by Cię w |
|
|
|
 |
WreX
Mitsumaniak Igrający ze śmiercią

Auto: Galant Avance 2002 2.5l
Pomógł: 8 razy Dołączył: 20 Lip 2011 Posty: 1896 Skąd: Wieluń
|
Wysłany: 19-08-2013, 22:52
|
|
|
wyderka napisał/a: | a ja gratuluję cierpliwego sprzedającego , bo nie jeden po 1 godzinie kopną by Cię w |
No to ja u swojego to chyba byłem koło 6h, no ale z daleka byłem także mogłem tyle marudzić ;p |
_________________ Moja Żona...
ma PRAWIE 8 sekund do setki... a Twoja ?
Takie tam zdjęcia chcesz pooglądać Gość ?
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 20-08-2013, 07:35
|
|
|
wyderka napisał/a: | a ja gratuluję cierpliwego sprzedającego , bo nie jeden po 1 godzinie kopną by Cię w | Dokładnie, przy takim starym aucie biegać naokoło kilka godzin z miernikiem grubości lakieru to nieco śmieszne |
|
|
|
 |
D1VenO
Forumowicz

Auto: galant avance, civic, delsol
Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 341 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 20-08-2013, 10:40
|
|
|
Hugo napisał/a: | nieco śmieszne | rzekł bym bardzo śmieszne ;D
Wiadomo że często handlarze wciskają kasztany za grubą kasę, ale trzeba mieć rozum
Wczoraj miałem taką akcje że pod marketem zaczepił mnie gość mówiąc że mam piękne auto, że on takiego szuka ale słyszał że ciężko znaleźć zadbanego galanta. Ja mu powiedziałem to fakt ale ja kupiłem 1 którego oglądałem a do widocznego efektu doprowadziłem własnymi rencami. Tak że za stan auta odpowiedzialny jest człowiek. Na forum jak widać jest pełno fascynatów i śmiało można ich naśladować. W razie sprzedaży zadbanego auta nie będzie sytuacji gdzie pingwiny będą się bujać czy surferzy w poszukiwaniu wad ;P |
|
|
|
 |
fj_mike
Mitsumaniak

Auto: Dyplomatyczne EA5A
Pomógł: 86 razy Dołączył: 02 Maj 2008 Posty: 6516 Skąd: Gdynia/Aagotnes
|
Wysłany: 20-08-2013, 19:22
|
|
|
Kryniu.naw, ode mnie także gratulacje. Niech się sprawuje |
_________________ Gość zobacz moje miśki - EA5A '98 i EA2W '02 by fj_mike
Jakby każdy stosował się do tego co piszą na forach różnych, to by dobrze na tym nie wyszedł. Trzeba podejść ze zdrowym rozsądkiem bo i u nas zdarzają się chore pomysły by Owczar
 |
|
|
|
 |
|
|