|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
automat cały czas na 3 |
Autor |
Wiadomość |
MIKOPOLO96
Nowy Forumowicz
Auto: pajero II 2.8tdi 94r long
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-08-2014, 23:37 automat cały czas na 3
|
|
|
cześć mam problem, posiadam pajero II 2.8tdi long, jeździ już prawie 4 lata bez żadnego, ale to żadnego wkładu finansowego i nigdy nie było oszczędzane.
w każdym razie postanowiłem go wyszorować i po całym myciu i odkurzaniu chciałem wyjechać na ulicę a to figa, ledwo się toczył, wrzuciłem wsteczny jedzie normalnie, jak zauważyłem że od zera do 60 na jednym biegu się rozpędził to się troszkę zdziwiłem, na razie jeżdżę skacząc po biegach od L do D, myślałem że nie ma oleju w skrzynie ale nie, potem mi zgasła deska rozdzielcza i przypomniało mi się że odpiąłem kostki od sterowania podgrzewaniem foteli i nie wiem jak je podpiąć bo jest 6 wtyczek każda oddzielna, jutro jeszcze miernik wyciągnę, ale przecież nie może być tak że odpinam grzanie fotela, a auto przestaje jeździć.
doradźcie co i jak, bo z pajero to za dużego doświadczenia nie mam, wiem tylko tyle że jest nie do zajechania, wygodne i prezentuje sie nieźle. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 27-08-2014, 09:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 28-08-2014, 17:38
|
|
|
Zresetuj sterownik skrzyni po przez zdjęcie obu klem z akumulatora tak na +/- 10 minut. Może być że po pierwszym razie nic się nie poprawi, powtórz akcję. I nie mam pojęcia co mogą mieć wspólnego podgrzewane fotele ze sterownikiem skrzyni. U mnie resetowanie w ten sposób pomogło, też tylko do "3" jeździł |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
MIKOPOLO96
Nowy Forumowicz
Auto: pajero II 2.8tdi 94r long
|
Wysłany: 28-08-2014, 20:11
|
|
|
spróbowałem i nic, popróbuję jeszcze, ale mi nie "jeździ do 3", tylko cały czas na 3, a fotele podałem przykładowo jako zbieg okoliczności i problem bo nie wiem jak podpiąć.
w każdym razie dzięki, może w końcu zadziała. |
|
|
|
 |
|
|