Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
delikatne slady korozji => male "purchelki"
Autor Wiadomość
marcin007 
Forumowicz

Auto: Mój Gal i SS :)
Wysłany: 09-09-2009, 15:30   delikatne slady korozji => male "purchelki"

Witam!
Koledzy dzisiaj rano zauwazylem pod listwami bocznymi na drzwiach przednich (obu) i na jednych od strony kierowcy nad, delikatne i male "purchle" jakby cos zaczelo sie pod listwami dziac i delikatnie korodowac. Nie mialem okazji zrobic zdjec, ale sa to purchelki wielkosci moze 0,5 na 0,5 cm i wygladaja jakby farba byla "zle pomalowana" w tym miejscu.
lakier to ciemny niebieski w perle. Co z tym zrobic wg Was? Nie chce malowac obu drzwi... Da rade zdjac listwy boczne i "zrobic" dobrze te miejsca oraz pomalowac tak zeby nie bylo widac i bylo to zrobione dobrze?
W jednym warsztacie powiedzieli mi ze o ile to jest kolor ciemny i niemetalik nie trzeba wtedy malowac calego elementu...
Co wg Was robic?
pozdrawiam serdecznie

szatan666 
Forumowicz

Auto: Pajero II V6 1996
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-11-2009, 20:39   

nie musisz malowac całych drzwi , da sie zrobic na zapyłke , robiłem nadkola , ja mam metallic , zresztą Ty tez , nie sadze ze gale były malowanie zwykła farbką
Najlepiej zrob i pokaz fote

NadiR 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 09-11-2009, 16:21   

Oczyść do gołej blachy, konsera + dobry cynk w spray'u (np. Bekko), spoleruj papierem 800 i kup zaprawkę w małej tubce lakieru. Możesz dostać 2 - podkład + klar.

Powinno pomóc na dłużej. Ja tak robilem i po zimie nic nie wylazło.

Odpowiedz do tematu