Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Ubezpieczenie OC
Autor Wiadomość
SZYNA 
Mitsumaniak
a nawet dwóch

Auto: Galant 2.0 (SS 1.6 - tatowy)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-02-2008, 11:40   Ubezpieczenie OC

Witam

Mój ojczulek chce zmienić ubezpieczyciela (obecnie PZU :| ), napiszcie proszę gdzie Wy ubezpieczacie Wasze autka i czy się to oplaca i jakie ubezpieczyciel ma warunki. Samochód do Space Star 2001 1,6. Przykladowo kalkulator Liberty Direct pokazal mi 365 zl ale czy to dobra firma???

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 21-02-2008, 11:45   

SZYNA napisał/a:
Przykladowo kalkulator Liberty Direct pokazal mi 365 zl ale czy to dobra firma???

ale co Cie interesuje czy liberty to dobra firma , skoro chcesz tam oplacic tylko OC ? OC tak naprawde nie jest dla Ciebie, i mozesz je nawet zaplacic w firmie krzak, tylko bys mial swistek ,ze jest to ubezpieczyciel, i ze masz oplacona skladke.
z OC nic nie skorzystasz, wiec jak tam jest najtaniej, to tam poprostu zaplac.

pzdr

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 21-02-2008, 11:49   

Samoobslugowe kalkulatory tych wszystkich mocno reklamujacych sie firm mozna wsadzic w cztery litery najblizszemu agentowi.

Mi zawsze stawka wychodzila 300-500 zl za Carisme 1.8 z `95 a przy kontakcie bezposrednim grubo ponad 1000 nawet do 1800 zl za samo OC.

Od kilku lat - a w tym roku juz w ciemno, bez sprawdzania konkurencji - ubezpieczam w PTU. Zaplacilem 840 zl za pakiet zawierajacy:

- OC
- NNW komunikacyjne
- podstawowe assistance
- NNW w zyciu osobistym
- ubezpieczenie mieszkania

Cena zawiera znizki za kontynuacje i bezszkodowe jazdy, bo to juz 4 rok u nich z w/w pakietem. Za pierwszym razem zaplacilem ~1200 zl.

[ Dodano: 21-02-2008, 11:51 ]
Rafal_Szczecin napisał/a:
ale co Cie interesuje czy liberty to dobra firma , skoro chcesz tam oplacic tylko OC ? OC tak naprawde nie jest dla Ciebie, i mozesz je nawet zaplacic w firmie krzak, tylko bys mial swistek ,ze jest to ubezpieczyciel, i ze masz oplacona skladke.

Zycze Ci Rafal abys nigdy nie spotkal na swojej drodze sprawcy majacego ubezpieczenie w firmie krzak.

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 12:53   

Polecam HDI ASEKURACJA

Auto na mnie (nie mam żadnych zniżek, ojciec współwłaściciel- 60 %)
Rocznie za lancera 1,3 `96- 320zł
W tej cenie jest zwyżka 30% za mój wiek.

Normalnie gdyby nie to płaciłbym ok 240 zł rocznie.

W HDI mają niskie ceny i lepsze zasady niż w tym **** PZU

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 21-02-2008, 15:23   

mi za nowe autko najtaniej wyszlo w Alianz, cena porownywalna z Link4 a taniej niz u tradycyjnych ubezpieczycieli (przy 60% znizki zaplacilem 420 PLN) a z tradycyjnych ubezpieczycieli u multiagenta bylo 480 PLN. A z alianz korzystalem kiedys z AC i nie mialem zadnych zastrzezen. Do tego mozna u nich teraz w systemie internetowym zaplacic przez internet i od razu mozna wydrukowac polise, a oryginal przychodzi poczta w ciagu kilku dni (takze ubezpieczenie jest praktycznie natychmiast).
Albo udaj sie do jakiegos multiagenta w swojej okolicy i wybierz najkorzystniejsze ubezpieczenie da siebie. OC zalezy od tak wielu czynnikow, ze nie ma jednej, wlasciwej firmy dla kazdego.
Pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 21-02-2008, 16:12   

Ja ubezpieczyłem w HESTJI
OC - 286
ZK - 5
NNW - 29
AC - 281 +75 (na sumę 11 000)

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 21-02-2008, 16:47   

Chciałbym Wam zwrócić tylko uwagę, iż w różnych regionach kraju, składki są różne ... chyba są 3 strefy Duże aglomeracje miejskie/miasta/małe miasta i wsie

OC w Warszawie jest droższe aniżeli OC za to samo auto z tymi samymi zniżkami np w Łomazach (wiosce pod Białą Podlaską ... ok 200 km od Wawy)

...więc porównywanie składek osoby ze Szczecina z osobą z Gubina ma się .... nijak :wink:

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

Sienek86
[Usunięty]

Wysłany: 21-02-2008, 17:22   

Fakt :wink:

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 21-02-2008, 17:32   

Dobrym przykładem jest ten kalkulator ;)
Wprowadźcie swoje dane w 1 przypadku gdzie mieszkacie (chodzi też kod pocztowy) (wioska lub miasto/miasteczko)
W drugim przypadku gdzie nie mieszkacie(chodzi też kod pocztowy) (wioska lub miasto/miasteczko)
Kalkulator OC

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 21-02-2008, 18:59   

Link4
colt 1800 z 95
60% znizek
Warszawa
590zl

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 21-02-2008, 20:35   

Juiceman napisał/a:

wyliczona stawka 'od' jest wyzsza o 400 zl od tej, ktora place :>

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 21-02-2008, 20:44   

Carisma 1,9 DiD 2001r

MTU
Szczecin
OC 35% znizki
881,10

AC 0% znizki

1558,75

Galant 2,0 1990r

MTU

OC 35% znizki 1100 zl

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 22-02-2008, 15:08   

arekp napisał/a:
Juiceman napisał/a:

wyliczona stawka 'od' jest wyzsza o 400 zl od tej, ktora place :>

Owszem, jest to możliwe ale link miał służyć tylko ukazaniu różnic w rejonach np. Kalisz,a Kobyła góra, Wrocław- Oleśnica etc.

Smoczka
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 18:48   cena czy jakość obsługi

Rafal_Szczecin napisał/a:
...ale co Cie interesuje czy liberty to dobra firma , skoro chcesz tam oplacic tylko OC ? OC tak naprawde nie jest dla Ciebie, i mozesz je nawet zaplacic w firmie krzak, tylko bys mial swistek ,ze jest to ubezpieczyciel, i ze masz oplacona skladke.
z OC nic nie skorzystasz, wiec jak tam jest najtaniej, to tam poprostu zaplac.

No nie wiem, czy podoba mi się taki tok myślenia. Przed tygodniem moja córka w idiotyczny sposób wymusiła pierwszeństwo na skrzyżowaniu w wyniku czego ucierpiał samochód innej kobiety (chwała Bogu - to tylko blachy). Mnie obchodzi, czy ta osoba będzie szybko i dobrze obsłużona przez mojego ubezpieczyciela, bo nie widzę powodów, aby miała mieć dodatkowe kłopoty. Sama kiedyś czegoś takiego doświadczyłam ze strony "firmy- krzak" człowiek, który we mnie wjechał i nie chcę fundować podobnych wrażeń komukolwiek.

Jestem ubezpieczona w nielubianym PZU od wielu lat i jestem zadowolona!!!
OC i AC - stawki może nie są najniższe, ale uwzględniając, że płacę za 2 młodych kierowców, którzy ostatnio nie pozwalają mi odzyskać prawa do zniżek, to jest całkiem dobrze.
Obsługa - przynajmniej w Suwałkach - rewelka! - szkoda zgłaszana telefonicznie tuż po zdarzeniu, holowanie dla poszkodowanego natychmiast, rzeczoznawca umówiony na najbliższy roboczy dzień na wskazaną przeze mnie godzinę, formalności łącznie z wyceną szkody załatwione w ciągu godziny, a pieniążki miałam na koncie po 48 godzinach.
W przeszłości było podobnie, bo już kilka stłuczek moja rodzina ma za sobą.

sniez
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2008, 23:46   

Powyższy post brzmi jak reklama AMWAY'a :wink:

Odpowiedz do tematu