Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[II 2.0 DID] problemy z akumulatorem
Autor Wiadomość
slaw425 
Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 28-01-2010, 09:22   [II 2.0 DID] problemy z akumulatorem

Witam,

macie problemy z akumulatorem? Dzis wlasnie mi wysiadl, po otwarciu drzwi wszystkie zarowki w srodku jak i reflektory na zewnatrz zaczely mrygac, przekazniki zaczely wariowac i czekam na lawete. Auto ma 2,5 tys przebiegu i caly czas stoi w garazu podziemnym. Kumpel tez mial problem w nowym Outku, a kolejnemu wymienili akumulator w lancerze od razu przy odbiorze.

pzdr
slaw425

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-01-2010, 09:33   Re: problemy z akumulatorem

slaw425 napisał/a:
Witam,

macie problemy z akumulatorem? Dzis wlasnie mi wysiadl, po otwarciu drzwi wszystkie zarowki w srodku jak i reflektory na zewnatrz zaczely mrygac, przekazniki zaczely wariowac i czekam na lawete. Auto ma 2,5 tys przebiegu i caly czas stoi w garazu podziemnym. Kumpel tez mial problem w nowym Outku, a kolejnemu wymienili akumulator w lancerze od razu przy odbiorze. Ciekaw jestem czy macie tez problemy z akumulatorami od Mitsu?

pzdr
slaw425

To musiała być jakaś felerna seria. Mój ma juz 2 lata i nawinięte 73 tys. km. Aku śmiga jak ta pszczółka.....

Pozdr.

Dominik

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 28-01-2010, 09:51   

Mój aku też nie zabłysnął żwawością przy -21, ale jednak zapalił. Jak na zaledwie 2-letni to nie zachwycił. Gdyby było więcej mrozu albo stał kilka dni a nie jedną noc to pewnie by się nawet nie odezwał. Ale aku chyba podlega gwarancji za wyjątkiem elektrolitu, więc slaw425, reklamuj.

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 28-01-2010, 12:25   

Wszystko zalezy od tego jakie trasy robicie. Akumulatory psuja sie bo nie sa doladowane (mowa o warunkach zimowych).

slaw425 napisał/a:
caly czas stoi w garazu podziemnym

Jak to rozumiec? Ze nim nie jezdzisz czy ze parkujesz w garazu podziemnym. Bo jesli to pierwsze to sie nie dziwie ze sie rozladowal...

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2010, 12:49   

Lestat napisał/a:
Wszystko zalezy od tego jakie trasy robicie
Mój tuż przed testem -21 zrobił trasę Rzeszów-Lublin, więc miał czas na doładowanie. Później noc odpoczął i rano się zastanawiał czy kręcić rozrusznikiem czy nie ;) .

slaw425 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 13:18   

jezdze nim codziennie, wiec nie stoi caly czas, chodzilo mi o to, ze nocuje pod dachem ;) co do reklamacji to dosc irytujaca sprawa, bylem u dealera i koles probowal mi wmowic, ze akumulator wg jego testera jest ok, jest w pelni naladowany i pewnie zla rope zalalem...wiec pytam czy od ropy swiatlo w kabinie gasnie...nic tylko robia z ludzi idiotow! zapytalem co mam zrobic, jesli bede mial taki problem kolejny raz? odpowiedz byla cudowna: prosze zadzwonic do nas bezposrednio, a nie na assistance to przyslemy mechanika :] bajka!!!

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 28-01-2010, 13:22   

Które ASO ma takich geniuszy? Pojedź do AUTO GT i pogadaj bezpośrednio z kierownikiem serwisu. Konkretny gość......

Pozdr.

Dominik

slaw425 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 14:21   

:) wlasnie autoGT :)

sailax 
Forumowicz

Auto: Outlander II 2.2 MIVEC
Wysłany: 28-01-2010, 14:25   

Miałem podobny problem i "dyskoteke" z każdej możliwej lampki w środku samochodu (aha fajnie "kaszlał" przy próbie zapalenia )... Zrobiłem szybki "desant" :mrgreen: akumulatora do garażu ( misio stoi pod chmurką ) podłączyłem do ładowania na "prostownik" na całą noc. Rano włożyłem aku do samochodu i do tej pory działa bez problemu... Złośliwość rzeczy martwych... :badgrin:

rezon 
Mitsumaniak

Wysłany: 28-01-2010, 14:31   

slaw425 napisał/a:
co do reklamacji to dosc irytujaca sprawa, bylem u dealera i koles probowal mi wmowic, ze akumulator wg jego testera jest ok, jest w pelni naladowany i pewnie zla rope zalalem...wiec pytam czy od ropy swiatlo w kabinie gasnie
i to jest chyba główny problem Mitsubishi w Polsce - obsługa. Niemal za każdym razem to kllient jest winny. Może zamiast zwykłych masz lampy naftowe i jak pompa tłoczy do silnika to Ci światło w kabinie gaśnie bo nie są zasilane dobrą ropą? Mnie jak się zastanawiał czy zakręcić też wykasował sparowanie telefonu. Ale mój ma dwa lata, mógł się zużyć :( Twój slaw425, chyba nie miał kiedy?

Lestat 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 DID '10
Wysłany: 28-01-2010, 15:05   

slaw425, podjedz sobie do jakiegos sklepu handlujacego akumulatorami i niech go tam sprawdza bedziesz mial dodatkowa ekspertyze...

slaw425 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 16:22   

Lestat to swietny pomysl z ta ekspertyza - tak zrobie...

cebull 
Mitsumaniak

Auto: Pajero IV 3,2
Wysłany: 28-01-2010, 17:11   

slaw425 napisał/a:
jezdze nim codziennie!

no to jeszcze takie pytanie jakie trasy robisz bo jak po pare kilometrow z domu do pracy to moze sie nie zdazyc w pelni naladowac.... choc i tak nowy aku nie powinien tak sobie pasc...

napisz cos wiecej jak usuneli problem? naladowali ten akumulator? czy poprawili styki? moze tylko z przewodzeniem bylo cos nie tak??? luzna klema czy cos takiego???

edit: literowki ;)

slaw425 
Forumowicz

Wysłany: 28-01-2010, 17:45   

trasa codzienna do pracy to ok 12-13km w jedna strone, wiec problem z nienaladowanym akumulatorem odpada. problemu nie usuneli koles w serwisie powiedzial, ze wszystko jest ok i nie ma zadnych problemow. natomiast gosc z assistance powiedzial mi, zebym przejechal 20km i przed wylaczeniem potrzymal auto przez pare min na wyzszych obrotach - tak tez zrobilem.

karol_alasz 
Mitsumaniak
01425/KMM

Auto: OII Instyle'09 Navi
Wysłany: 28-01-2010, 18:59   

Bez urazy ale ładowanie aku nie zależy od długości przebytej trasy tylko czasu pracy silnika bo to on kręci alternatorem a nie koła samochodu...takie małe sprostowanie :wink:

Odpowiedz do tematu