|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oparcia w tylnych siedzeniach |
Autor |
Wiadomość |
Marcinq83
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 13-10-2009, 14:15 Oparcia w tylnych siedzeniach
|
|
|
Witam!!!
Mam pewien problem z oparciami w tylnych siedzeniach. Coś się chyba stało z blachą która tam jest w oparciu bo podczas opierania się pasażerów z tyłu słychać pykanie, blacha ta jakby się wyginała. I to jest denerwujące bo co chwilę ktoś pyta co to za dżwięk. Miał ktoś taki przypadek?? |
|
|
|
 |
Saqu
Mitsumaniak

Auto: Nissan s13, BMW e39
Pomógł: 71 razy Dołączył: 28 Mar 2009 Posty: 2233 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 15-10-2009, 17:18
|
|
|
No właśnie nie wiem jak to ma się do czego, ale u nas też takie coś występuje. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 16-10-2009, 09:04
|
|
|
Nie wiem jakie Carismy macie, w sedanach tapicerka jest zapinana, na oparciu zamkiem błyskawicznym. Można sobie obejrzeć, co w środku piszczy, jeżeli macie sedany to sprawdźcie też półkę za oparciem. W Lancerze, który był kiedyś walony w tył miałem pękniętą blachę półki i strzelała wywierciłem 2 otworki przykręciłem blachę w zmacniającą i ustało. W hatchback-u, ( w zasadzie to liftback) może być złamane oparcie najprawdopodobniej to 2/3. Jest szerokie i wysokie, a poza półką nie ma punktu podparcia u góry. Myślę, że zakup używki i przełożenie tapicerki nie powinno być problemem. Ale najpierw musicie zdiagnozować usterkę. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 03-11-2009, 18:16
|
|
|
U mnie też występuje ten dziwny dźwięk (jakby wyginanie jakiejś blachy) w tym węższym oparciu. Niestety suwaki są tak zapieczone, że nie mam siły, by je rozsunąć i zdjąć tapicerkę. Chyba będę się musiał przyzwyczaić. |
|
|
|
 |
|
|