|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
problem z gasnieciem |
Autor |
Wiadomość |
janusz bogacki [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2009, 19:40 problem z gasnieciem
|
|
|
Dobry wieczór
Mam problem z carismą 1.6.Otoż auto słabnie przy hamowaniu np. przy dojeżdzaniu do skrzyżowania /czasami gaśnie/,następuje blokada kierownicy i zapalają się dwie czerwone kontrolki ostrzegawcze/olej i bateria/.Po sekundzie to mija i jest OK.Nie robi tego cały czas i można przez tydzień jeździć bez problemu.Uruchamianie auta odbywa się bez problemu,kontrolki gasną,silnik jak zawsze cicho pracuje jakby był na prąd. |
|
|
|
 |
Marcinq83
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.6 96r
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-10-2009, 18:40
|
|
|
Miałem podobny problem!!!
Poradzono mi żeby przeczyścić przepustnice. Wyczytałem także aby odpiąć akumulator i po ponownym podłączeniu akumulatora włączyć silnik i wrzucić luz i zostawić na chwilę żeby nauczył się obrotów na nowo. To poskutkowało i nic nie musiałem robić. Radze to na początek wkońcu nic nie kosztuje a pomóc może:). Później przeczyścić przepustnice, sprawdzić silniczek krokowy. |
|
|
|
 |
|
|