|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[2.8 TD] Czujnik cisnienia oleju |
Autor |
Wiadomość |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 31-10-2009, 21:12 [2.8 TD] Czujnik cisnienia oleju
|
|
|
Witam
W ktorym miejscu znajduje sie czujnik cisnienia oleju ?
Dzis po kilku dniach postoju na podjezdzie czerwona kontrolka zaczela mi mrugac, mruga na niskich obrotach, po dodaniu gazu mruga mniej lub gasnie.
Dolalem ciutke oleju choc bylo prawie max.
Mam nadzieje ze to czujnik, a nie nic powazniejszego |
|
|
|
 |
stegano
Forumowicz
Auto: Pajero II 1994 2.8TD japończyk
Kraj/Country: Mexico
Pomógł: 7 razy Dołączył: 03 Maj 2009 Posty: 341 Skąd: z lasu
|
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 31-10-2009, 21:28
|
|
|
Czujnik znajduje się z przodu silnika(od strony chłodnicy),mniej więcej na wysokości pompy wtryskowej.Może to być również kwestia styku przewodu do czujnika-jest podłączony do czujnika na wsuwkę i gdy on nie łączy to wtedy zaczyna świecić kontrolka. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
Faraonix
Forumowicz

Auto: Pajero 2.8 TD / 1996
Pomógł: 22 razy Dołączył: 12 Lis 2008 Posty: 770 Skąd: Śląskie
|
Wysłany: 31-10-2009, 21:42
|
|
|
Dzieki bardzo, myslalem ze gdzies pod autem kolo filtra jak wyczytalem w innym watku od 2.5TD. Okazalo sie ze wyleciala wsowka z kabelkiem z czujnika a pozniej dotykala lekko obudowy. Jak silnik pracowal to zwierala sie do masy i migala.
Juz sie wystraszylem ze moze mu sie nie podoba Mobil 0W40 bo zmienilem ze 2tys. temu, przedtem mialem Castrola 10W40. |
|
|
|
 |
|
|