Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.6] Pompa paliwa, check engine
Autor Wiadomość
Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2009, 17:37   [Cari 1.6] Pompa paliwa, check engine

Dzis pierwszy raz carisma mnie zawiodła, po prostu zgasła i nie chciała zapalić. Okazało się ze pompa paliwa nie podaje. Po podlaczeniu kabelka (do sprawdzania pompy) na ścianie grodziowej pompa chodziła i cari odpalała, ale z kluczyka pompa nie chodziła. Sprawdziłem napiecia na przewodach, z awaryjnego kabelka 12V, a ze stacyjki szło 10V ale i tak pompa nie chodziła. Dobrałem sie do przekaźników pompy (tych dwóch przy nodze pasażera), były zasyfiale wiec je wyczyściłem, ale nic nie pomogło. Podejżewałem ze jeden przekażnik jest walnięty a ze oba sa takie same zamieniłem je, przekręcam kluczyk a tu nie pali sie kontrolka check engine. Przełożyłem spowrotem przekaźniki i dalej to samo, podlaczyłem pompe awaryjnym kabelkiem i kręce, ale nie odpala, zresetowałem kompa i dalej kontrolka sie nie zapala. Carisma poprostu zdechła :(
Co ja teraz biedny mis mam zrobić? :(

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 13-05-2009, 18:47   

Witam
Podłanczałes pompe na krótko i pali dobrze jarze

[ Dodano: 13-05-2009, 18:50 ]
wiesz coś zdaje mi się z Twojego opisu że ta pompa nie ma dobrej masy weż daj dobry minus i próba

Pozdrawiam

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 13-05-2009, 18:58   

Z forum wyczytałem ze na ścianie grodziowej jest czarna kostka z jednym kabelkiem do testowania pompy i kiedy podłączy się plus do tej kostki to pompa chodzi. Wiec masa jest okey.
Ale już chyba wiem co i jak, oba przekazniki te przy nodze pasażera są walnięte i jeden z nich odpowiada tez za kontrolkę check engine.
Wie ktoś gdzie mozna dostać takie przekaźniki? w ASO to pewnie ze 100zł za jeden krzykną :evil:

demeone 
Mitsumaniak

Auto: Carisma '98 1.8 GDI
Kraj/Country: UK
Wysłany: 13-05-2009, 20:24   

Jeżeli to nie będą te przekaźniki to będzie odwieczny problem z immobilizerem? Na to jeszcze nie znaleziono leku.
Po za tym masz 1.6 tak wiec powinieneś móc sam sobie wymrugac błędy. W Faq dział inspekcja i kasowanie błędów

mirekbdeblin 
Forumowicz

Auto: volvo v40
Wysłany: 14-05-2009, 08:29   

Siemka jak nie znajdziesz od miśka to od wołowinki to są te same

Czaki
[Usunięty]

Wysłany: 14-05-2009, 14:22   

Raczej przekaźniki bo jak je zewrę ręcznie to auto odpala.
Problem mam teraz żeby je kupić :evil:

[ Dodano: 15-05-2009, 09:33 ]
Myslicie że te przekaźniki od galanta będą pasować?
http://www.allegro.pl/ite..._97_02_eur.html
Symbol e8t101 jest ten sam tylko ten drugi nr jest inny, oznaczenie pinów też jest takie samo.

robson_sw 
Nowy Forumowicz

Auto: MSS 1,3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-11-2009, 16:07   

CO Z TYMI PRZEKAŻNIKAMI BO MI TE SAME PADŁY PRZY MSS

Odpowiedz do tematu