|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] SILNIK - świerszcz |
Autor |
Wiadomość |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 06-11-2009, 10:22 [MSS 1.6] SILNIK - świerszcz
|
|
|
Witam.
Znalazłem przyczyne "świerszczenia" w moim aucie.
Natomist mechanicy rozkładają rece. Moze pomozecie.
Otóż świerszcz siedzi w tych rurach, które wychochodzą z silnika i idą pod szybą.
To jest w tym miejscu gdzie jest ten cypideusz, którym można dodać gazu przy silniku (taki plastik).
Co to może być? |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 06-11-2009, 10:43
|
|
|
osiem napisał/a: | Znalazłem przyczyne "świerszczenia" w moim aucie.
...
Co to może być? | Nie wiem co to za rury ale nie wpadł Ci tam jakiś liść i teraz świerszczy sobie?
Miałem gdzieś taki przypadek, że liście i inne paprochy weszły aż do wentylatora i wraz ze wzrostem siły nadmuchu "świerszcz" wchodził na wyższe poziomy świerszczenia |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
|
Wysłany: 06-11-2009, 11:01
|
|
|
JCH napisał/a: | osiem napisał/a: | Znalazłem przyczyne "świerszczenia" w moim aucie.
...
Co to może być? | Nie wiem co to za rury ale nie wpadł Ci tam jakiś liść i teraz świerszczy sobie?
Miałem gdzieś taki przypadek, że liście i inne paprochy weszły aż do wentylatora i wraz ze wzrostem siły nadmuchu "świerszcz" wchodził na wyższe poziomy świerszczenia |
Niestety to nier ma nic wspólnego z wentylatorem. a świersz jest tylko na zimnym silniku i jak jest wilgotno na dworze. jak sie rozgrzeje to ucicha. Narasta razem z obrotami. Własnie w tych rurach. |
|
|
|
 |
|
|