Szukam fachowca do odblokowania kluczyka i immobilazera.... |
Autor |
Wiadomość |
mkzibi
Forumowicz
Auto: MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-11-2009, 12:51 Szukam fachowca do odblokowania kluczyka i immobilazera....
|
|
|
Witam. Mój świerzo kupiony Space Star nagle przestał odpalać. Po analizie i rozmowach na forum wychodzi na to że to immobilizer. Niestety odpalić z drugiego kluczyka nie mogę bo mam tylko jeden kluczyk i w tym problem bo od sprzedawcy dostałem jeden kluczyk i nie zdążyłem dorobić (a w zasadzie poskąpiłem bo odkładałem to na później). Co do samochodu to rocznik 1999.12 benzyna GLX 1.3 bez gazu. I teraz się zastanawiam czy rzeczywiście ten kluczyk i immobilizer nie siadł. W ASO powiedzieli ze musi być samochód i kluczyk no więc szykuje się holowanie?
Może ktoś z Trójmiasta miał już taki przypadek i wie jak poradzić sobie z immo i rakiem możliwości odpalenia? Moze ktoś zna jakiegoś speca który zrobi to na miejscu bez auta? |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 11-11-2009, 14:02
|
|
|
chyba najłatwiejszą drogą do odzyskania samochodu, jest zamówienie speca, który to immo po prostu odłączy. gdybyś takiego szukał ---> pw. |
|
 |
mkzibi
Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2009, 16:21
|
|
|
sruba napisał/a: | chyba najłatwiejszą drogą do odzyskania samochodu, jest zamówienie speca, który to immo po prostu odłączy. gdybyś takiego szukał ---> pw. |
Pewnie będę chciał to ominąć żeby mieć na przyszłość spokój tylko zastanawia mnie jeszcze jedno. Czy jeśli jest iskra to może immo chodzi? Sprawdzałem i iskra jest. Samochód wepchnąłem do garażu wysechł i teraz tak jakby już prawie zaskakuje. Moze jeszcze kupię karnister dobrej benzyny i spróbuje jeszcze raz może w końcu zaskoczy? |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2009, 21:04
|
|
|
mkzibi, dzieje sie to jak jest mokro? |
|
|
|
 |
mkzibi
Forumowicz
|
Wysłany: 11-11-2009, 21:25
|
|
|
deenbe napisał/a: | mkzibi, dzieje sie to jak jest mokro? |
I już właśnie się okazało w czym rzecz. Sprawa pierwsza. Była straszna mgła. Samochód stał na podwórku. Przestał palić. Wepchnąłem go do garażu. Postał dobę i zaczął troszkę łapać. Poza tym rozebrałem stacyjkę, porozłączałem antenę immo i podłączyłem ponownie.
Samochód z trudem odpalił i teraz już zapala dobrze.
Wiecie co. Kupiłem sobie Space stara ale jestem rozczarowany. Żby od mgły samochód mi nie odpalił to już lekka przesada. |
|
|
|
 |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
|
Wysłany: 11-11-2009, 22:51
|
|
|
on nie odpalił nie od mgły tylko od wilgoci.
no i wszystko zależy od stanu samochodu (właściciela, poprzedniego właściciela), a nie od marki
co zrobiłeś z samochodem (w sensie wymian, napraw, itd.) po jego zakupie ? |
|
 |
mkzibi
Forumowicz
|
Wysłany: 12-11-2009, 08:41
|
|
|
sruba napisał/a: | on nie odpalił nie od mgły tylko od wilgoci.
no i wszystko zależy od stanu samochodu (właściciela, poprzedniego właściciela), a nie od marki
co zrobiłeś z samochodem (w sensie wymian, napraw, itd.) po jego zakupie ? |
No właśnie w tym sęk że nie zdążyłem nic zrobić. Pojeździłem trochę, najpierw dokumenty, tłumaczenia itp. no i zanim poczułem się prawnym użytkownikiem to samochód zaczął mi szwankować. Na razie wymieniłem akumulator, naprawiałem alternator no i teraz chyba trzeba kable, WN, kopułkę i palec wymienić.
Mówisz od wilgoci nie zapala? Moze i masz rację ale to dla mnie dziwne zwłaszcza ze miałem poprzednio 17 letniego passata i nigdy nic takiego nie miało miejsca. Ale może to przypadek bo ogólnie pod względem wygody to mitsu lepiej mi się podoba. |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2009, 09:14
|
|
|
mi tylko jeden kabel szwankowal i juz nie odpalal... |
|