|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[MSS 1.6] [SILNIK] Rezonujący wydech przy dodawaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
osiem
Forumowicz
Auto: MSS '03 1.6
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 29-10-2009, 17:42 [MSS 1.6] [SILNIK] Rezonujący wydech przy dodawaniu gazu
|
|
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie rezonującego wydechu. Tzn przy dodawaniu gazu na postoju tak około 2500 obr. z tyłu daje się słyszeć takie brzęczenie. Wudech raczej sprawa wrazenie przymocowanego. Nie lata, nie trzęsie się itd. W sumie to zauwazyłem to przypadkiem, więc może było tak wczesniej. Rzadko ddaje gazu na postoju. Martwić się tym? |
Ostatnio zmieniony przez cns80 23-11-2009, 08:11, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Pomógł: 24 razy Dołączył: 12 Kwi 2009 Posty: 727 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 29-10-2009, 19:35
|
|
|
I martwić się i nie. Ja miałem tak w golfie, okazało się, ze w ostatnim tłumiku blachy, które są w środku przerdzewiały i brzęczały, wyciągnąłem drutem, ale trzeba uważać aby otuliny filtryjącej nie naruszyć. A na początek wjedź na kanał i zlokalizuj dokładnie co to brzęczy, a dopiero potem podejmuj kroki. Pozdro. |
|
|
|
 |
rafalwiec
Nowy Forumowicz
Auto: space star 1.6
|
Wysłany: 09-11-2009, 21:02
|
|
|
Też tak miałem, po wjechaniu na kanał okazało się ze to blacha osłonowa nad tłumikiem zdaje się była podgięta i to tak brzęczało-wystarczyła łyżka do opon i nie brzęczy,przytrzymaj tłumik i niech ktoś gazu doda,będziesz wiedział czy to to. |
|
|
|
 |
|
|