|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CAxA] światło stop w lotce |
Autor |
Wiadomość |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 15:28 [CAxA] światło stop w lotce
|
|
|
cześć i czołem
Wczoraj na spocie zwrócono mi uwagę, że nie mam stopa w lotce, wiec dzisiaj postanowiłem rozkręcić i wymienić żarówkę.... ale po odkręceniu lotki okazało się, że cały ten pasek co się świeci jest jakby całością i nie ma dojścia do żarówek, które notabene wyglądają jak kilkadziesiąt takich malutkich a nie jedna czy dwie w5w czego się spodziewałem.
Moze mi ktos powiedzieć jak sobie z tym poradzić?
Ewentualnie może szukać usterki po stronie elektryki, bo nie swieci cały stop, czyli musiałoby się wszystko na raz przepalic- mozliwe to? |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 08-12-2010, 00:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 21:03
|
|
|
Ten stop jest oryginalny,czy dorabiany.Bo wydaje mi sie,że jest to pasek z diodami,a nie sądze,żeby w tamtych latach montowali coś takiego.
Sprawdź jeszcze ,czy przewód nie jest gdzies przecięty,przetarty.
Jak sie okaże ,że jednak to jest spalone to możesz sobie kupić taki pasek z diodami,sprzedają na metry w sklepach elektrycznych.Na Tęczowej jest taki sklep. |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 21:44
|
|
|
wyglada jak oryginalny, bo lotka ze znaczkiem mitsu i ma idealnie takie otwory na ten cały stop.
A taki pasek to chyba już druciarstwo będzie, bo tutaj te "diody" w tym czerwonym plastiku są połączone z taka czarną plastikową oprawką i wygląda to raczej na komplet.
Kabel sprawdziłem tylko tam gdzie z klapy wychodził do lotki i było ok, chyba ze sa jakies inne newralgiczne miejsca, ale spryskiwacz tylnej szyby działa a to chyba w jednej gumie oba kable idą |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 21:51
|
|
|
Do spryskiwacza idzie wężyk,a nie kabel,bo pompka jest pod maską w zbiorniczku płynu
Druciarstwo jak zastąpisz pasek z diodami podobnym paskiem?Ten stary możesz jakoś wyciąć i wstawić nowy.A jak chcesz mieć cacy ori itp. to idz do ASO,albo szukaj używki. |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 21:54
|
|
|
druciarstwo o tyle ze nie wyobrazam sobie jak moznaby wymienic tylko ten kawalek z diodami i wyobraziłem sobie to co mowisz jako wywalenie tego całego modulu i doczepienie takich diodek w formie weza swietlnego czy jak sie to nazywa.
A jest możliwe żeby padły wszystkie te diody na raz? w sensie ze od razu cały ten element trzeba wymieniać? |
|
|
|
 |
adamovicius [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 22:02
|
|
|
Raczej mało prawdopodobne,ale mogły padać stopniowo,a ty przecież nie widzisz swojego tyłu jak hamujesz
Ale jednak bym obstawiał jakieś uszkodzenie kabelka.
Jak jest tam jakiś dostęp,żeby przytknąć diodę to mozesz sprawdzić czy tam prąd dochodzi. |
|
|
|
 |
Alexander [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2010, 22:07
|
|
|
jak jutro nie bedzie padac to spróbuje
ale czasami jechalem za ojcem jak smigał moim i max miesiac temu byly wszystkie co do jednej |
|
|
|
 |
|
|