Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] światło stop w lotce
Autor Wiadomość
Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 15:28   [CAxA] światło stop w lotce

cześć i czołem :)

Wczoraj na spocie zwrócono mi uwagę, że nie mam stopa w lotce, wiec dzisiaj postanowiłem rozkręcić i wymienić żarówkę.... ale po odkręceniu lotki okazało się, że cały ten pasek co się świeci jest jakby całością i nie ma dojścia do żarówek, które notabene wyglądają jak kilkadziesiąt takich malutkich a nie jedna czy dwie w5w czego się spodziewałem.

Moze mi ktos powiedzieć jak sobie z tym poradzić?
Ewentualnie może szukać usterki po stronie elektryki, bo nie swieci cały stop, czyli musiałoby się wszystko na raz przepalic- mozliwe to?
Ostatnio zmieniony przez karolgt 08-12-2010, 00:17, w całości zmieniany 1 raz  

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 21:03   

Ten stop jest oryginalny,czy dorabiany.Bo wydaje mi sie,że jest to pasek z diodami,a nie sądze,żeby w tamtych latach montowali coś takiego.
Sprawdź jeszcze ,czy przewód nie jest gdzies przecięty,przetarty.
Jak sie okaże ,że jednak to jest spalone to możesz sobie kupić taki pasek z diodami,sprzedają na metry w sklepach elektrycznych.Na Tęczowej jest taki sklep.

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 21:44   

wyglada jak oryginalny, bo lotka ze znaczkiem mitsu i ma idealnie takie otwory na ten cały stop.
A taki pasek to chyba już druciarstwo będzie, bo tutaj te "diody" w tym czerwonym plastiku są połączone z taka czarną plastikową oprawką i wygląda to raczej na komplet.
Kabel sprawdziłem tylko tam gdzie z klapy wychodził do lotki i było ok, chyba ze sa jakies inne newralgiczne miejsca, ale spryskiwacz tylnej szyby działa a to chyba w jednej gumie oba kable idą

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 21:51   

Do spryskiwacza idzie wężyk,a nie kabel,bo pompka jest pod maską w zbiorniczku płynu :D
Druciarstwo jak zastąpisz pasek z diodami podobnym paskiem?Ten stary możesz jakoś wyciąć i wstawić nowy.A jak chcesz mieć cacy ori itp. to idz do ASO,albo szukaj używki.

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 21:54   

druciarstwo o tyle ze nie wyobrazam sobie jak moznaby wymienic tylko ten kawalek z diodami i wyobraziłem sobie to co mowisz jako wywalenie tego całego modulu i doczepienie takich diodek w formie weza swietlnego czy jak sie to nazywa.

A jest możliwe żeby padły wszystkie te diody na raz? w sensie ze od razu cały ten element trzeba wymieniać?

adamovicius
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 22:02   

Raczej mało prawdopodobne,ale mogły padać stopniowo,a ty przecież nie widzisz swojego tyłu jak hamujesz :D
Ale jednak bym obstawiał jakieś uszkodzenie kabelka.
Jak jest tam jakiś dostęp,żeby przytknąć diodę to mozesz sprawdzić czy tam prąd dochodzi.

Alexander
[Usunięty]

Wysłany: 22-11-2010, 22:07   

jak jutro nie bedzie padac to spróbuje :)

ale czasami jechalem za ojcem jak smigał moim i max miesiac temu byly wszystkie co do jednej

Odpowiedz do tematu